Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Recent. Numele lui Dumitru Iliescu a apărut şi în interceptările din dosarul Voicu

26 aprilie 2010

Probleme penale în pădurea Mogoşoaia
26 Aprilie 2010

Dumitru Iliescu a fost director între 1990 și 1994. Foto: Mediafax
E-MAIL PRINT RSS SHARE MĂRIME TEXT
de CRISTI CIUPERCA 451 VIZUALIZARI | COMENTARII 2
Generalul (r) Dumitru Iliescu este cercetat penal pentru tăieri ilegale de pădure. Doi presupuşi protectori de-ai săi, din Poliţie şi Parchet, sunt unul cercetat disciplinar, celălalt arestat preventiv.
Fostul director al SPP şi consilier pre-zidenţial al lui Ion Iliescu, generalul (r) Dumitru Iliescu este cercetat penal de poliţiştii de la IPJ Ilfov pentru tăieri ilegale făcute în pădurea Mogoşoaia. Generalul SPP este cercetat şi pentru modul în care şi-a ridicat o vilă chiar în pădurea Mogoşoaia. „După ce şi-a făcut casa, acesta a tăiat foarte multă pădure din jurul locuinţei, fără să aibă nici o autorizaţie. La final a pus şi barieră în pădure. De altfel, după ce şi-a terminat casa, Iliescu şi familia sa au asfaltat o porţiune defrişată pentru a avea drum de acces la locuinţă", au declarat pentru RL surse judiciare. În acelaşi dosar mai este cercetat şi tatăl generalului SPP, Venicius Iliescu.

Pe numele generalului (r) Iliescu existau mai multe plângeri privind defrişările operate, dar anchetele au stagnat. De altfel, cazul „Iliescu" a fost acum doar reanimat, pe fondul unei operaţiuni de „igienizare" a justiţiei ilfovene, în care sunt implicaţi un procuror-şef (Nelu Carpen) şi un comisar de poliţie (Viorel Zburătură) care, conform surselor RL, i-ar fi asigurat „protecţia" lui Dumitru Iliescu, tergiversând anchetele. Spre exemplu, chiar şeful IPJ Ilfov, comisarul-şef Viorel Zburătură, va fi cercetat disciplinar, după ce controlul făcut la judeţ de Ministerul de Interne şi inspectorii IGPR a descoperit mai multe nereguli în activitatea sa. Surse din IGPR au declarat pentru RL că ar fi doar o chestiune de timp până când comisarul Zburătură va fi înlăturat din funcţie, ca urmare a neregulilor descoperite la IPJ Ilfov. Pe de altă parte, Curtea de Apel Bucureşti a decis la sfârşitul săptămânii trecute reţinerea prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, Nelu Carpen. Acesta din urmă este acuzat de procurorii DNA de mai multe fapte de corupţie. Nelu Carpen ar fi constituit un grup infracţional organizat, alături de avocaţii Adrian Zamfirachi şi Ileana Gâlceavă, filieră prin care, contra cost, ar fi fost muşamalizate mai multe dosare de la Parchetul Buftea.

Numele lui Dumitru Iliescu a mai fost vehiculat recent, în contextul interceptărilor făcute în dosarul „Voicu", din care a reieşit că generalul SPP este cumătrul şi protectorul senatorului PSD Cătălin Voicu, aflat în arest preventiv pentru trafic de influenţă.

sursa http://www.romanialibera.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one