Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Preşedintele CNA - mituit de Vântu

5 aug 2010

Scris de Nicolae Bucur
Ziarul „Curentul“ a făcut pe parcursul săptămånilor trecute dezvăluiri incendiare şi în exclusivitate despre sistemul de tip securist după care funcţionează imperiul în prag de prăbuşire al mogulului Sorin Ovidiu Våntu. După ce am scos la iveală o mare parte a celor „150 de oameni“ pe care escrocul FNI i-a infiltrat în structurile aparatului de stat şi în funcţiile-cheie ale societăţii civile romåneşti, astăzi dorim să prezentăm un alt episod din aceeaşi categorie - „fiecare om are preţul lui“. De data aceasta, ne vom referi la preţul domnului Attila Gasparik, fost preşedinte al Consiliului Naţional al Audiovizualului în 2007, după decesul lui Ralu Filip. Odată ajuns şef suprem peste CNA, persoana lui Gasparik a devenit extrem de interesantă pentru Våntu. Pentru a manipula în linişte prin intermediul iRealitatea TV, Våntu a găsit o breşă pe care a exploatat-o imediat, mascånd în 2007 o şpagă de 8.175 RON către şeful de atunci al CNA, Attila Gasparik. Suma a fost plătită prin paravanul lui Våntu, Global Video Media, către firma Media Grafic. Este vorba de contractul de execuţie nr.2959 din 7.11.2007 încheiat între cele două firme pentru editarea a circa 500 de bucăţi ale unei cărţi semnate de Atilla Gasparik. Conform surselor noastre, obiectul contractului a fost constituit de „conceperea, machetarea, tehnoredactarea, tipărirea şi finisarea cărţii Attila Gasparik“. Pentru toate aceste servicii, firma lui Våntu a plătit către Media Grafic suma de 8.175 RON, inclusiv TVA. La un preţ mediu de 15 lei pe bucată, cartea a fost tipărită în circa 500 de exemplare.

SOV a fost sedus de subiectul cărţii lui Gasparik(?!)

Contactat de ziarul „Curentul“, Attila Gasparik ne-a declarat că îşi aduce aminte despre această carte intitulată „Catedra din scenă. Lui George Văideanu“ şi că tema centrală a cărţii este una pedagogică, care se referă la reforma învăţămåntului romånesc văzută ca o piesă de teatru. „Bună întrebare. Cred este vorba despre «Catedra din scenă» şi într-adevăr am tipărit-o cu ajutorul Grafic Media“, ne-a spus rectorul universitar. Întrebat cum a ajuns Global Video Media, companie din arsenalul lui SOV, să-i sponsorizeze cartea cu circa 80 milioane de lei vechi, Attila Gasparik ne-a declarat: „Compania a fost atrasă de subiectul cărţii, nu îl cunosc personal pe domnul Vântu şi nici nu m-am întâlnit cu el vreodată“, a completat Gasparik, scuzându-se că nu mai poate sta de vorbă cu noi, întrucåt se află în concediu.
Pentru mai multe detalii am încercat să-l contactăm şi pe directorul de la Media Grafic, Florin Grama, care, în ciuda insistenţelor, nu a putut fi găsit la birou pentru a ne oferi mai multe amănunte despre acest contract cu firma paravan a lui Vântu pentru Gasparik.

Cu declaraţia trunchiată

Ca orice şpagă care trebuie să treacă doar prin intermediul unor canale obscure pentru a nu se putea urmări un traseu transparent al banilor, fostul şef de la CNA a „uitat“ să treacă banii primiţi de la Vântu în declaraţia sa de avere făcută în 2008 pentru anul fiscal 2007. Conform declaraţiei de avere depuse pe site-ul Universităţii de Artă Teatrală Tårgu-Mureş, Gasparik nu pomeneşte nimic de „sponsorizarea“ de la mogul pentru cartea sa. Singurele sume care provin din activităţi intelectuale sunt în cuantum de 3.252 RON iar pe drepturi de autor sunt trecuţi 2.250 RON. Conform legii, Gasparik trebuia să treacă „sponsorizarea“ primită de la SOV în declaraţia de avere la rubrica „cadouri, servicii sau avantaje primite gratuit sau subvenţionate faţă de valoarea de piaţă, din partea unor persoane, organizaţii, societăţi comerciale, regii autonome, companii/societăţi naţionale sau instituţii publice romåneşti sau străine, inclusiv burse, credite, garanţii, decontări de cheltuieli sau alte asemenea, a căror valoare individuală depăşeşte 300 de euro“.
Probabil Attila Gasparik, la fel ca ceilalţi politicieni sau deontologi care au ascuns relaţia contractuală cu SOV, a dorit să ţină departe de ochii lumii banii primiţi de la o firmă satelit a lui SOV, mai ales că firma în cauză, Global Video Media, deţinea şi licenţa pentru Alpha TV. Or, şeful CNA nu putea să recunoască public faptul că a fost finanţat de o firmă cu interese directe la CNA. Ca să nu mai vorbim că administratorii de la Global Video Media sunt aceiaşi cu cei de la Realitatea Media, fapt cunoscut cu siguranţă de către şeful CNA din 2007, Attila Gasparik.

Carieră cu sprijin politic

Calităţile profesionale ale lui Attila Gasparik, dar mai ales sprijinul pe care UDMR i l-a oferit constant lui Gasparik l-au propulsat pe acesta, la numai 42 de ani (în 2008), în vårful ierarhiei Universităţii de Artă Teatrală Tårgu-Mureş. Ascensiunea este cu atåt mai rapidă cu cåt gradul său academic este numai conferenţiar doctor, iar pånă la momentul în care a fost uns rector, Gasparik avusese statutul de profesor asociat. Mai mult, Attila Gasparik a fost chiar propunerea UDMR pentru pentru preluarea şefiei Radioului public. Cu toate acestea, pe ultima sută de metri a fost preferat Demeter Andras, un alt actor apropiat clasei politice de etnie maghiară. În 2000, Gasparik a renunţat la actorie, devenind membru CNA. Acesta a fost numit atunci de Parlament, la propunerea Senatului, ca reprezentant al UDMR. El a devenit vicepreşedinte al Consiliului din 2002. În mai 2007, a preluat prerogativele preşedintelui CNA, după decesul lui Ralu Filip, pånă în iunie 2007, cånd preşedinte interimar al instituţiei a fost numit Răsvan Popescu. În 2008, a devenit rector al Universităţii de Artă Teatrală Tårgu-Mureş, funcţie pe care o deţine şi în prezent.

Vântu „linişteşte“ CNA

Cum pentru Vântu intimidarea sau cumpărarea demnitarilor statului a devenit deja rutină, reamintim că, la începtul lunii trecute, vicepreşedintele CNA, Ioan Onisei (aceeaşi poziţie pe care o ocupase anterior Gasparik), a declarat că Realitatea TV a încercat să intimideze CNA şi pe liderii acestei instituţii. Probabil, dacă nu a putut fi cumpărat acest membru al CNA, atunci trebuie măcar să fie intimidat. Ameninţarea a venit sub forma trimiterii lor în judecată, comunicåndu-li-se că li se vor cere daune morale în valoare de cåte 20.000 de euro. „Mi-aş îngădui să vă semnalez că un radiodifuzor important (Realitatea TV - n.r.) a găsit o cale să încerce să intimideze CNA-ul, declarånd pe post că respectivul radiodifuzor va ataca în justiţie pe fiecare dintre membrii CNA care au votat o serie de sancţiuni la adresa acestui post. Mai mult decåt atåt, a mai spus că va cere daune morale în valoare de 20.000 de euro pe cap de membru“, a declarat Ioan Onisei, citat de Mediafax.

Realitatea - în război cu CNA

Reamintim că Realitatea TV a difuzat pe 1 iulie, în emisiunea „Realitatea de la 18.00“, ştirea cu titlul „Realitatea TV ia atitudine“, în care postul de ştiri a precizat că: „Premieră în audiovizualul romånesc. Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat Realitatea TV, pe motiv că nu a respectat principiul imparţialităţii în dezbaterile din mai şi iunie 2010, exact în perioada în care PDL a decis să boicoteze emisiunile postului nostru. De aceea, Realitatea TV va contesta în instanţă deciziile CNA care se referă la constatarea unui presupus dezechilibru editorial manifestat în programele postului în detrimentul reprezentanţilor PDL, în special, sau ai guvernării, în general“. Mai mult decåt atåt, ştirea a mai conţinut şi următorul mesaj victimizant:
„Considerăm că aceste sancţiuni dictate de CNA fac parte din strategia de intimidare a puterii politice la adresa jurnaliştilor Realitatea TV, reprezentånd un abuz al statului împotriva interesului publicului romån. Mai mult, Realitatea TV îi va acţiona în instanţele civile şi penale pe toţi membrii CNA care au votat pentru aceste sancţiuni, solicitådu-le daune de 20.000 de euro de persoană. Suntem convinşi că orice instanţă din Romånia va da dreptate postului nostru, indiferent cåt de mult va dura judecarea acestor cazuri“. CNA a decis, pe 29 iunie, să amendeze cu cåte 5.000 de lei posturile Antena 3 şi Realitatea TV şi să someze public B1 TV, pentru dezechilibre în prezentarea opiniilor puterii şi opoziţiei în emisiunile de dezbateri difuzate între 17 şi 23 mai - 17 şi 23 iunie.
sursa :http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one