Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Pedelistul Costică Canacheu - un candidat perfect pentru ANI şi procurori

30 martie 2010

Scris de George Dumitrescu
Preşedintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor ar putea să intre în atenţia procurorilor pentru fals în declaraţii şi a ANI pentru nedeclararea veniturilor. Costică Canacheu a „uitat“ să spună că a primit de la firma la care este acţionar anumite sume de bani pe care anterior el le împrumutase societăţii. Conform legii, sumele de bani trebuiau să fie trecute în declaraţia de avere atât la capitolul „împrumuturi acordate“, cât şi la capitolul care tratează banii care au intrat în conturile unui demitar.
Conform declaraţiei de avere, Costică Canacheu este acţionar la firma Nei Co Grup SRL şi tocmai a vândut firmele Neico SRL şi Neitech SRL. El a încasat în anul 2008 suma de 75.000 de lei ca salariu de la Camera Deputaţilor şi suma de 220.000 de lei ca dividente de la respectiva firmă. Cu toate acestea, el şi-a permis în trecut să îşi împrumute această companie cu 61.000 de lei, 80% din salariul său de deputat.
Împrumutul a fost acordat în datele de 30 noiembrie 2004 şi 31 decembrie 2004 şi i-a fost returnat deputatului în data de 22.09.2005. În mod normal, în declaraţia de avere 53/876 semnată de deputat la data de 07.05.2005, sumele de bani trebuiau trecute la capitolul „Plasamente, investiţii directe şi împrumuturi acordate“.
De asemenea, declaraţia de avere nr. 51/625 semnată la data de 28.12.2006 nu conţine nicio referire la faptul că firma i-ar fi returnat deputatului împrumutul. De menţionat este faptul că în 2005 suma virată lui Canacheu de firmă (61.000 de lei) este mai mare decât salariul pe care acesta l-a încasat de la Camera Deputaţilor în acel an (42.000 lei).
Deputatul spune că la data respectivă nu ar fi trebuit să declare faptul că a acordat un împrumut firmei sale, dar este contrazis chiar de formatul declaraţiei care are o rubrică specifică pentru banii pe care îi plasează.

Contracte din bani publici

Firma la care Canacheu este acţionar majoritar oferă servicii tipografice şi are mai multe contracte cu diferite instituţii de stat. O parte dintre contractele Nei Co Grup SRL sunt semnate cu structuri din sistemul de apărare, parlamentarul fiind preşedintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor.
În marea majoritate a cazurilor, instituţiile publice care au „cotizat“ la firma lui Costică Canacheu au „uitat“ să publice în Monitorul Oficial sau în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice anunţuri de atribuire a licitaţiilor. Practic, firma a reuşit să returneze împrumutul acordat de proprietarul ei cu bani încasaţi de la structurile de stat pe care acelaşi proprietar le controlează.

VIP-uri cercetate pentru fals în declaraţii

Costică Canacheu nu ar fi singurul politician de rang înalt care ar ajunge să dea cu subsemnatul din cauză că şi-a declarat fals averea. Colegul său de partid şi de cameră, Andrei Valentin Sava, a ajuns în atenţia DNA pentru că nu a menţionat nişte dividente încasate de la mai multe firme. La rândul său, deputatul Mircea Marin a ajuns în atenţia ANI care a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie deoarece a uitat să declare un teren şi o clădire pe care le concesionase de la Primăria Oraşului Pantelimon.
Liberalul Mihăiţă Calimente a ajuns în vizorul ANI deoarece şi-a declarat mai mulţi bani decât are în realitate, iar fostul ministru al Tineretului, Sorina Plăcintă, s-a ales la rândul ei cu dosar penal deoarece a uitat că este patroana mai multor firme.
Mult mai mediatizate au fost cazul preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, care a fost prins în offside de ANI cu un apartament de peste 700.000 de euro, sau situaţia europarlamentarului George Becali, care a uitat să declare mai multe terenuri şi împrumuturi.
sursa http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one