Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Şpaga AC/DC a ajuns la Parchet

4 iunie 2010

Procurorii din Arad au înregistrat, joi, un dosar de cercetare penală împotriva angajaţilor Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) care ar fi pretins, la Nădlac, o sumă de bani celor din staff-ul tehnic al trupei AC/DC, pentru a le permite accesul spre Ungaria, potrivit Newsin.

Cercetările în cazul angajaţilor CNADR au început după ce ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Arad s-au autosesizat cu privire la informaţiile apărute în mass-media, referitoare la reclamaţia depusă de cei din caravana AC/DC. „Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad s-a sesizat în cazul angajaţilor CNADNR care au cerut câte 50 de euro pentru fiecare camion încărcat cu echipamente. În acest caz s-a deschis un dosar de urmărire penală", a declarat Marius Neculcea, prim-procurorul Parchetului de pe Tribunalul Arad.

Oficialii CNADR au anunţat, zilele trecute, că vor efectua o anchetă internă, după sesizarea primită. „S-a întâmplat o neregulă acolo. S-a discutat pe seama rovinietei. Angajaţii au cerut rovinieta, ei au dat-o, dar apoi angajaţii au cerut rovinietele şi din timpul şederii în ţară, ceea ce nu era legal
. Pentru că nu au avut documentele
, angajaţii au cerut o sumă de bani ca să îi lase să plece", a declarat, marţi, directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), Dorina Tiron, pentru Realitatea TV.

Din plângerea depusă de cei din caravana AC/DC reiese că li s-ar fi cerut câte 50 de euro pentru fiecare dintre cele 29 de camioane, fără să li se elibereze facturi.
După s-a aflat despre acest incident, o comisie a Companiei Naţionale de Drumuri şi Poduri Bucureşti a s-a deplasat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac unde, joi, a început anchetarea angajaţilor acuzaţi că au cerut şpagă de la şoferii caravanelor cu echipamentele trupei AC/DC.

Cei zece angajaţi ai Agenţiei de control şi încasare Nădlac, din cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara care au fost de serviciu în momentul în care caravana AC/DC a părăsit ţara sunt audiaţi de o comisie formată din persoane cu funcţii de conducere
din cadrul CNADNR. „S-a mai întâmplat să ne confruntăm cu astfel de situaţii, din păcate. În cazul persoanelor pentru care acuzaţia de luare de mită s-a confirmat s-a desfăcut contractul de muncă. Unii angajaţi au fost trimişi în judecată şi condamnaţi", a precizat Ioan Maliţa, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara.

Conform legii, oficialii Companiei Naţionale de Autostrăzi Drumuri Naţionale din România pot verifica în orice moment existenţa rovinietei, care trebuie să fie valabilă în acel moment, dar nu pot cere prezentarea rovinietelor valabile în perioadele precedente. Trupa AC/DC a susţinut la 16 mai un concert la Bucureşti, unde au participat aproximativ 60.000 de spectatori.
sursa http://www.romanialibera.ro
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one