Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

ONRC - moşia protejaţilor lui Tăriceanu

31 martie 2010

Scris de Oana Voinea
Curtea de Conturi ne dezvăluie pe ce s-au tocat în 2008 banii României

Deplasări pe banii statului, carburant decontat nelegal, diminuarea veniturilor cuvenite bugetului de stat, calculul eronat al taxelor, declaraţii de avere incorect completate sau incompatibilităţi în deţinerea funcţiilor de conducere sunt cåteva dintre neregulile constatate de Curtea de Conturi la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) în anul 2008.
În perioada analizată de raportul Curţii, directorul general al ONRC era Adriana Iacob. Adevăratul şef a instituţiei era, însă, directorul adjunct Bogdan Găurean, vicepreşedinte al Tineretului Liberal.Bogdan Găurean (foto) a ajuns celebru după ce presa centrală a publicat convorbirile acestuia pe messenger în care se lauda că e „omul de bază“ al lui Bogdan Olteanu şi că nu-l mişcă nimeni cåt e premier Călin Popescu Tăriceanu. Tot el este cel care i-a acordat Ioanei Tăriceanu titlul de notar.
Găurean povestea pe Internet cum a epurat instituţia şi a instalat în funcţii de conducere doar apropiaţi de-ai săi şi colegi de partid.
Găurean a fost numit în 2007 de către fostul ministru Tudor Chiuariu şi aprobat de către premierul Tăriceanu pe postul de consilier personal al ministrului Justiţiei. Tot aceştia l-au numit, fără concurs, şi pe postul de director adjunct al ONRC.
Cumulånd cele două funcţii, Găurean ajunge în situaţia de a fi, în acelaşi timp, subaltern al directoarei ONRC, Adriana Iacob, dar şi şef al acesteia.
Curtea de Conturi arată că cele două funcţii sunt incompatibile.
Printre abaterile constatate în urma controlului, raportul enumeră „deţinerea, în acelaşi timp, a funcţiei de director general adjunct la ONRC şi a funcţiei de consilier personal al ministrului Justiţiei, funcţii incompatibile“.

Salarii cumulate

Totodată, persoanele „delegate“ la Ministerul Justiţiei au beneficiat, pe långă drepturile salariale din contractul negociat cu ONRC, şi de stimulente acordate de MJ, conform raportului întocmit de serviciul de audit intern al ministerului.
O altă abatere constatată de Curte la ONRC este încasarea şi virarea nelegală la Ministerul Justiţiei a unor taxe achitate de persoanele înscrise la concursurile pentru ocuparea posturilor vacante.
De asemenea, raportul arată că salariaţii cu funcţii de conducere şi de cei cu funcţii de control au completat incorect declaraţiile de avere.
S-a constatat că nu s-a ţinut evidenţa cronologică a ordinelor de deplasare şi nu au fost întocmite în toate cazurile referate de justificare a necesităţii/oportunităţii/motivului efectuării deplasării şi că nu a fost organizată gestiunea şi evidenţa tehnică operativă a tichetelor de masă şi distribuţia acestor bilete de valoare.
Curtea de Conturi arată că nu a fost organizată nicio misiune de audit intern care să aibă ca obiectiv evaluarea şi asigurarea sistemului de gestiune şi control intern asupra operaţiunilor de achiziţii publice efectuate.

Fără control

De asemenea, nu a fost făcut controlul financiar preventiv pentru niciuna dintre operaţiunile care fac obiectul CFP, conform reglementărilor legale în materie, la oficiile teritoriale.
Raportul arată că la nivelul Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, precum şi la nivelul oficiilor teritoriale, nu este organizat un sistem de control intern care să răspundă cerinţelor generale şi specifice, prevăzute de legislaţia în vigoare.
Curtea a mai arătat că investiţiile efectuate nu au fost capitalizate, acestea fiind înregistrate direct pe cheltuieli, deşi reprezentau investiţii efectuate la clădirea în care îşi desfăşoară efectiv activitatea, în baza contractului de închiriere (ORCT Bucureşti avånd calitatea de chiriaş).
Totodată, la Biroul Unic al Oficiului Registrului Comerţului de pe långă Tribunalul Botoşani s-au constatat cazuri de majorare a capitalului social fără a avea la bază documente justificative conform legislaţiei în vigoare.
În cazul abaterilor de la legalitate şi regularitate care au determinat producerea unor prejudicii, raportul arată că ONRC a decontat nelegal contravaloarea carburantului şi cheltuieli nelegale de deplasare.
Au fost constatate şi abateri ce au condus la diminuarea veniturilor bugetare. Astfel, la ONRC, ORC Alba, Neamţ şi Olt au fost diminuate veniturilor cuvenite bugetului de stat, ca urmare a restituirii unor sume plătite în plus de către agenţii economici, pentru care s-a prescris dreptul de a cere restituirea.
La ONRC şi ORC Ialomiţa s-a constatat calculul eronat al taxelor privind menţiunile referitoare la modificarea actului constitutiv (schimbarea sediului societăţii, modificarea capitalului social sau de lichidare) şi a comisionului pentru transmiterea documentelor la Monitorul Oficial, la un număr de 33 agenţi economici.
Curtea de Conturi a controlat modul de formare şi întrebuinţare a resurselor financiare ale statului la ONRC şi 41 de Oficii Teritoriale ale Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ORC) în perioada 2007-2008.
sursa http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one