Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Mircea Iorgulescu, "cirtita" la Europa libera si turnator cu doua coduri "Dorin" si "Mirel". CNSAS a trimis dosarul in instanta

18-martie-2010

CNSAS a trimis instanţei dosarul criticului literar Mircea Iorgulescu, fost angajat la Europa Liberă, acuzat că a colaborat cu Securitatea sub două nume conspirative: „Dorin“ şi „Mirel“, fiind racolat in anul 1976, cu aprobarea expresa a PCR. Verificarea a fost facuta la solicitarea scriitorilor Bujor Nedelcovici, Florica Jebeleanu Vieru (fiica lui Eugen Jebeleanu) si Tudor Dumitru Tepeneag, fiul scriitorului Dumitru Tepeneag.

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a transmis un set de documente magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti prin care arată că Mircea Iorgulescu (66 de ani) a fost racolat de Securitate încă din anul 1976, sub numele conspirative „Dorin" şi „Mirel", scrie Adevarul.

Colegiul CNSAS a efectuat verificările la solicitarea scriitorilor Bujor Nedelcovici şi Florica Jebeleanu Vieru (fiica lui Eigen Jebeleanu) care studiindu-şi propriile dosare au constatat că au fost turnaţi la Securitate chiar de colegul lor Mircea Iorgulescu. Pentru că era membru PCR, Iorgulescu a fost folosit de securişti cu aprobarea expresă a organelor de partid.

De asemenea, şi Tudor Dumitru Ţepeneag, fiul scriitorului Dumitru Ţepeneag, angajat al Radio France International - post în care până în 2008 a lucrat şi Mircea Iorgulescu - a cerut şi el constatarea calităţii de colaborator al Securităţii a lui Iorgulescu.

Conform CNSAS, Iorgulescu a fost racolat în 1976, sub numele conspirativ „Dorin", „în scopul furnizării de informaţii despre o serie de scriitori români urmăriţi prin dosare pentru poziţie politică necorespunzătoare, creaţii literare ce contravin organelor de partid şi pentru atitudine protestatară şi relaţii suspecte cu cetăţeni străini".

Oficialii CNSAS susţin in documentele trimise Curtii de Apel Bucuresti că, deşi Iorgulescu nu a semnat un angajament expres cu fosta Securitate, beneficiind de „privilegiul" de a fi fost membru PCR, documentele de la vreamea respectivă probează cert „furnizarea de către acesta a unor informaţii, în mod conspirat şi benevol, către organele de Securitate".

Iorgulescu turna scriitorii

Dosarul I 5297 a fost deschis iniţial în vederea urmăririi lui Mircea Iorgulescu şi transformat ulterior în unul de informator în legătură cu „scriitori pe lângă care a fost dirijat". Printre informările făcute la Securitate de Iorgulescu se numără şi cele referitoare la atmosfera de la Uniunea Scriitorilor pe marginea votării premiilor ce urmau a fi acordate: „Dumitru Ţepeneag a fost susţinut şi s-a făcut atmosferă pentru el (...) R.V. a părăsit sala ostentativ".

Într-un alt dosar de urmărire deschis pe numele altui scriitor, Iorgulescu ar fi semnalat - conform CNSAS - „creaţii literare ce contravin organelor de partid". „Dorin" ar mai fi turnat la Securitate şi „despre răsunetul, printre scriitori, al acţiunilor lui Paul Goma". Paul Goma este cel mai cunoscut disident român din perioada comunistă.

"Mirel" despre Bujor Nedelcovici: "ridica probleme de ordin ideologic"

În perioada 1985-1986, Mircea Iorgulescu - sub numele conspirativ „Mirel"- s-a axat pe urmărirea unui scriitor cu scopul expres ca acesta „să nu declanşeze acţiunile protestatare la care ameninţase că va recurge". Tot în acea perioadă, Mircea Iorgulescu ar fi dat mai multe informaţii cu privire la activităţile scriitorului Bujor Nedelcovici: „A fost invitat la un simpozion în Spania, dar la Consiliul Culturii şi Educaţiei Sociale (CCES) i s-a comunicat că nu poate da curs invitaţiei, întrucât acolo participă mai ales intelectuali cu orientare politică de dreapta", scria Iorgulescu.

De asemenea, „Mirel" a mai informat că scriitorul Bujor Nedelcovici „ridică probleme de ordin ideologic" şi chiar a încercat să-l convingă să schimbe unele cuvinte dintr-o nuvelă. Refuzat de Nedelcovici, Iorgulescu a informat Securitatea că acesta „nu este dispus să facă niciun compromis" şi a avansat ideea că acesta ar putea să publice pe căi ilegale volumul care conţinea şi nuvela „Căpetenia din Golf", considerată ca fiind o lucrare subversivă.

„Mirel" a mai relatat securiştilor că Nedelcovici susţinea că CCES „a început să manifeste tendinţe aberante şi este firesc ca scriitorii, împreună cu conducerea Uniunii, să li se opună."

Contactat de jurnalistii de la Adevarul, Bujor Nedelcovici a declarat ca "reactia persoanei ( adica a lui Mircea Iorgulescu n.r.) a fost destul de vehementa". Dosarul de la Securitate al lui bujor Nedelcovici are 800 de pagini, fiind urmarit timp de 18 ani de 22 de informatori.

„Nu comentez. Sunt bolnav acum"

Mircea Iorgulescu a precizat pentru ziaristii de la Adevarul că nu ştie despre procesul intentat de CNSAS. „Pot să vă spun că nu am colaborat niciodată cu ofiţerii de Securitate", a declarat criticul literar pentru Adevarul. El aminteşte că a avut o polemică în presa literară cu scriitorul Bujor Nedelcovici, dar a respins acuzaţiile acestuia.

Cine este Mircea Iorgulescu

Mircea Iorgulescu este critic literar şi eseist. A emigrat în Franţa în 1989 şi până în 1992 a fost colaborator permanent al postului de radio Europa Liberă. Între 1992 şi 1995 a fost redactor la Europa Liberă, ocupând apoi, între 1996 şi 1999, funcţia de director adjunct al Serviciului românesc al postului. Din 1989 până în 1992 şi din 2000 până în 2008 - când s-a pensionat - a fost şi colaborator şi al Radio France International (RFI). Între 2006 şi 2008 a fost responsabilul redacţiei în limba română a RFI.

sursa http://www.revista22.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one