Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Marfin Bank - în atenţia procurorilor

4 aug 2010

Scris de George Dumitrescu
Complici noi în dosarul Banca Transilvania

Grecii de la Marfin tremură de frica procurorilor care ar putea să includă banca în ancheta în care preşedintele Băncii Transilvania este deja cercetat pentru spălare de bani şi manipularea pieţei de capital. O parte din banii pe care Horia Ciorcilă şi aghiotanţii săi i-au folosit pentru a influenţa bursa proveneau de la Marfin Bank. Se pare că cel care a implicat banca în afacere este cumătrul lui Irinel Columbeanu, Stylianos Sofianos. Acesta a fost schimbat din funcţie la scurt timp după ce banca a finanţat afacerile grupului infracţional condus de Ciorcilă. În rechizitoriul întocmit de procurori se arată că 8.918.671 de acţiuni ale Băncii Transilvania au fost vândute pentru 21.404.762 lei de către off-shore-ul Dodworth controlat de Ciorcilă Horia către Bank of Cyprus. Aceleaşi acţiuni fuseseră gajate pentru un împrumut pe care firma cipriotă controlată de preşedintele Băncii Transilvania îl contractase de la Marfin Bank.
La data de 22 iulie 2009 Dodworth Limited semna contractul cu nr. 21987-00 în baza căruia primea 6 milioane de euro. Firma garanta banii cu acţiunile pe care le deţinea la Banca Transilvania şi care reprezentau 0.84% din capitalul social al acestei bănci.
Interesant este faptul că, deşi acţiunile respective au fost evaluate de „experţii“ Marfin la 6 milioane de euro la data acordării împrumutului, ele au fost vândute în final pe numai 5 milioane de euro, conform rechizitoriului.

Super-supraevaluare

La data la care Dodworth Limited a semnat contractul de împrumut, la Bursa de Valori Bucureşti acţiunile Băncii Transilvania se tranzacţionaseră cu 1.22 lei/acţiune. Asta înseamnă că cele aproape nouă milioane de părţi sociale valorau exact 10.880.778 de lei. În aceeaşi zi, un euro se tranzacţiona la Banca Naţională a Romåniei cu 4.2356 de lei. În aceste condiţii, vedem că acţiunile pe care Dodworth le gaja valorau 2.568.887 de euro. Cu toate acestea, firma manipulată de grupul infracţional al lui Ciorcilă a primit 6 milioane de euro. Tragem concluzia că ori Marfin Bank avea un curs de 1.8 lei la un euro, ori acţiunile au fost foarte, foarte tare supraevaluate, atât de tare încât s-a ajuns ca acestea să valoreze de peste două ori mai mult decât pe piaţă.
Interesant este că deşi contractul de împrumut s-a semnat în luna iulie, acţiunile au fost înscrise drept gaj în luna septembrie. Şi aşa, la un preţ de 1.62 lei/acţiune, valoarea nu ar fi fost decât de 3.4 milioane de euro.

Alt off-shore, aceeaşi poveste

Prin contractul nr. 21975-00/1, off-shore-ul Castorius Limited a pus gaj la råndul său pe un număr de 52.977.066 de părţi sociale reprezentånd 5% din acţiunile Băncii Transilvania pentru a lua un împrumut de 35.5 milioane de euro. Şi această firmă din ocultul Cipru este menţionată în rechizitoriile procurorilor ca şi cum numai astfel de firme ar bate la poarta Marfin Bank.
La fel ca în cazul precedent, la data încheierii contractului, acţiunile puse gaj valorau 64.632.020 de lei, adică 15.259.236 de euro. De asemenea, gajul a fost instituit în septembrie când preţul mai urcase, dar nu atinsese valoarea împrumutului.

Marfin aplică tactica struţului

Oficialii de la Marfin Bank tac mâlc în momentul în care sunt întrebaţi de această afacere. Ei preferă să nu vorbească şi se roagă să nu aibă soarta Băncii Transilvania, care s-a văzut decapitată de acţiunea procurorilor de la DIICOT.
Interesant este faptul că banii au fost împrumutaţi firmelor lui Ciorcilă de către Marfin Egnatia Bank Grecia prin Marfin Bank România. În acelaşi timp, filiala românească îşi împrumută banca-mamă cu 54.300.000 de lei şi 44.300.000 de euro.
Mai marii de la Marfin nu vor să comenteze posibilitatea ca ei să îngroaşe numărul bancherilor din dosar. Practic ei ar putea fi acuzaţi la rândul lor de sprijinire a grupului lui Ciorcilă având în vedere că banii luaţi de cele două off-shore-uri au fost folosiţi direct în operaţiunea de influenţare a pieţei de capital.

Banca Transilvania în era procuraturii

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Serviciul Teritorial din Cluj, au decis trimiterea în judecată a lui Horia Ciorcilă (preşedintele CA al Băncii Transilvania), Claudiu Eugen Iuliu Silaghi (fost vicepreşedinte al CA al Băncii Transilvania), alături de alte şase persoane. Ei sunt acuzaţi de spălare de bani şi manipularea pieţei de capital, deoarece au acţionat concertat vânzând şi cumpărând acţiuni ale Băncii Transilvania pe baza unor informaţii confidenţiale.
Prin Ordonanţa DIICOT din data de 12 februarie 2010 s-a dispus aplicarea sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând vicepreşedintelui Claudiu Eugen Iuliu Silaghi, în vederea garantării pedepsei amenzii pentru infracţiunile reţinute, până la concurenţa sumei de 80.640.000,00 de lei şi în vederea confiscării speciale până la concurenţa sumei de 12.880.803,02 lei. Printr-o altă Ordonanţă, din 17 martie 2010, DIICOT a dispus aplicarea sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând lui Horia Ciorcilă, în vederea garantării pedepsei amenzii pentru infracţiunile săvârşite, până la concurenţa sumei de 21.404.762,52 de lei, precum şi în vederea confiscării speciale până la concurenţa sumei de 11.699.576,13 lei.
sursa :http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one