Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

MApN desecretizează documentele privind Revoluţia

MApN desecretizează documentele privind Revoluţia
8-feb-2010

MApN face demersurile legale necesare pentru declasificarea informaţiilor clasificate secret de stat în legătură cu Revoluţia din decembrie 1989, după ce, la 15 ianuarie, a declasificat 1.989 de documente conţinând 2.684 de file referitoare la Revoluţie.

Biroul de presă al MApN a comunicat, luni, la solicitarea MEDIAFAX, că la 15 ianuarie, la solicitarea Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), Ministerul a declasificat 1.989 de documente secret de serviciu, respectiv 2.684 de file, care au fost deja comunicate Secţiei Parchetelor Militare.

Totodată, Ministerul Apărării precizează că "face deja demersuri" pentru declasificarea informaţiilor clasificate secret de stat, care pot deveni publice numai printr-o Hotărâre de Guvern.

"Declasificarea informaţiilor clasificate secret de stat se face prin Hotărâre de Guvern", a explicat MApN, precizând că proiectul de hotărâre de Guvern va fi înaintat "factorilor de drept" pentru avizare şi aprobare.

Precizările vin după ce ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a răspuns cererii de audienţă adresată de Asociaţia 21 decembrie 1989 şi s-a întâlnit, vineri, cu membrii acesteia.

Avocatul Asociaţiei 21 Decembrie 1989, Ionuţ Matei, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că cele peste 2.600 de file din dosare vizând Revoluţia din decembrie 1989 declasificate deja conţineau informaţii cu statutul de secret de serviciu.

"Ele au fost desecretizate şi majoritatea ne-au fost deja transmise", a spus Matei.

Avocatul a mai spus că, potrivit datelor pe care le deţine, la MApN mai există 8.635 de file cuprinse în documente clasificate ca secret de stat.

"În timpul întâlnirii de vinerea trecută, ministrul Oprea ne-a promis că în 10 februarie va aduce în guvern un proiect de HG prin care 7.617 file dintre acestea să fie desecretizate. În legătură cu restul de 1.018 care ar rămâne secrete, ministrul ne-a asigurat că se va analiza conţinutul lor şi ne-a promis că va desecretiza orice filă conţinând referiri la Revoluţia din decembrie 1989", a mai spus Ionuţ Matei.

Avocatul Asociaţiei 21 Decembrie a participat, vineri, alături de şeful organizaţiei, Teodor Mărieş, la o întrevedere cu ministrul Apărării, Gabriel Oprea. Întâlnirea a avut loc în contextul protestului declanşat de Mărieş pentru obţinerea dosarului penal având ca obiect cele petrecute în decembrie 1989.

Mărieş se află, luni, în a 28-a zi de grevă a foamei, nemulţumit că autorităţile de la Bucureşti nu respectă întocmai decizia CEDO, care a dispus ca organizaţia să primească toate documentele cuprinse în dosarul Revoluţiei.
sursa http://www.mediafax.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one