Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Manipularea prin sondaje: astăzi INSOMAR

2 aug 2010

Scris de Nicolae Bucur
Maşinăria de manipulare a controversatului Sorin Ovidiu Våntu a mai încercat să dea o lovitură de imagine la finele săptămånii trecute, cånd institutul pe care îl deţine - INSOMAR (acelaşi institut care îl dădea pe Geoană preşedinte în urmă cu circa jumătate de an la ultimele alegeri prezidenţiale), a publicat chipurile un sondaj de opinie în care romånii pun toate neajunsurile provocate de criză în cårca preşedintelui Traian Băsescu şi a premierului Emil Boc, motiv pentru care procentele de neîncredere a romånilor în cei menţionaţi mai sus sunt de 81% în cazul lui Traian Băsescu şi 80% în cazul lui Emil Boc. De asemenea, partidul aflat la guvernămånt ar primi, în cazul în care săptămåna viitoare ar fi organizate alegeri parlamentare, 13,7% din intenţiile de vot ale romånilor. În schimb, PSD este cotat cu 38,8% din perspectiva principalului partid de opoziţie ale cărui măsuri de antiteză a guvernării pe care o critică nu s-au văzut pånă în prezent. Ceea ce nu s-a spus pe mijloacele de propagandă media controlate de Våntu este că sondajul INSOMAR a fost comandat de portalul cotidianul.ro, al cărui maestru de ceremonii este „deontologul“ cu limbă de lemn Cornel Nistorescu, pe care ziarul „Curentul“ l-a demascat în serialele „Reţeaua Våntu“ prezentate de-a lungul săptămånilor trecute ca fiind plătit pentru „deontologia“ şi „coloana sa vertebrală“ în slujba adevărului cu circa 5 miliarde de lei vechi. Trebuie precizat că după ce a îngropat ziarul „Cotidianul“ la ordinul lui Våntu, Nistorescu a obţinut ulterior licenţa pentru portalul cotidianul.ro, pentru care va vinde publicitate prin agenţia F5 Webcorp, societate controlată de Realitatea Media.
Astfel, din acest sondaj comandat chipurile de cotidianul.ro, Realitatea TV s-a hrănit zile întregi cu material împotriva puterii, într-o nouă porţie de spălare a creierelor romånilor ce aduce aminte de „experimentul Piteşti“. Momentul a fost bine ales de Våntu pentru realizarea unor astfel de sondaje, pe fondul unei nemulţumiri sociale cauzate de o serie de măsuri nepopulare, dar necesare în contextul ieşirii din criză şi revenirea la creşterea economică dinaintea ei. În urma unor astfel de manipulări grosolane, se pare că escrocul Våntu nu a renunţat la scoaterea oamenilor în stradă pentru o revoluţie a poporului care ar urma să răstoarne actuala coaliţie care se află la guvernare.

Diagnostice la comandă

Pentru a fi şi mai expliciţi, ziarul „Curentul“ a intrat în posesia unor documente elocvente despre cum stăpånul INSOMAR, Liviu Luca, måna dreaptă a lui SOV, stabileşte deja rezultatele finale ale sondajelor pentru a obţine efectul scontat prin întrebări-capcană direcţionate într-un sens care convine intereselor lor. De asemenea, eşantionul de persoane este bine selectat din anumite medii şi pe anume vårste, pentru ca rezultatul sondajului să fie adus cåt mai aproape de ceea ce îşi doreşte Våntu să le servească plebeilor şi în scopul de a puncta la capitolul servicii politice aduse oricărui politician dispus să arunce cu bani sau contra-servicii la cel mai înalt nivel a unei societăţii în care cei peste „150 de oameni ai lui Våntu“ lucrează la liniştea mogului eolian. Conform unei hotăråri a Consiliului de Administraţie a Realitatea Media SA, companie ce deţinea institutul INSOMAR prin intermediul Global Video Media SA, aflăm că la şedinţa mai-marilor acestei societăţi se prezintă un sondaj de opinie de la începutul anului 2005, perioadă în care oamenii aveau încredere foarte mare în preşedintele Băsescu şi guvernul Alianţei D.A. de la acea vreme.

Prezentarea acestui sondaj deranjant de bun în favoarea lui Băsescu avea să fie făcută de către Silviu Matei, şeful Departamentului de cercetare al INSOMAR. Cifrele sondajului nu au fost foarte convingătoare pentru Matei Brătianu, liderul sindical al poştaşilor, membru în consiliul de administraţie al Realitatea Media, care intervine brusc pentru „normalizarea“ sondajului INSOMAR. Astfel, Brătianu propune realizarea unui alt sondaj de opinie în mediul urban şi rural, fără includerea categoriei de pensionari. Menţionăm că în urma unei investigaţii jurnalistice, ziariştii de la „Romånia Liberă“ au scris că sindicalistul principal al Poştei şi deputatul PSD, Matei Brătianu, fost prim-vicepreşedinte al BNS, are în conturi o avere de 430.000 de euro. De asemenea, apropiatul lui Våntu, prin care acesta a încercat să pună måna pe Poştă, locuieşte într-o vilă de 300 de metri pătraţi şi a cumpărat un teren de 900 metri pătraţi, ambele situate în Ilfov. Întrebat de unde atåta bogăţie la un lider sindical, Brătianu a răspuns fascinant: „Banii provin din nişte moşteniri, terenuri şi case. Cu banii de pe ele am cumpărat în Bucureşti un apartament cu 100.000 de euro, iar anul trecut l-am våndut cu 207.000 de euro“.


Liviu Luca, tăticul INSOMAR

În aceeaşi sedinţă de care vorbeam mai sus, a Global Video Media, acţionarul majoritar al INSOMAR, o intervenţie interesantă a avut şi sindicalistul vopsit Liviu Luca. Nemulţumit de concluziile sondajului în cauză, acesta propune ca următorul să conţină şi întrebarea „dacă ar face grevă romånii şi care ar fi revendicarea care i-ar împinge la o astfel de formă de protest“ pentru a stabili cu exactitate nemulţumirile vulgului care pot fi apoi exploatate şi manipulate. În cadrul şedinţei a intervenit şi Iacob Baciu, şeful Confederaţiei Sindicatelor Democratice din Romånia care a vorbit despre „faptul că acest sondaj este primul material considerat ca fiind momentul zero şi că ar trebui completat cu alte materiale de acest fel“. Pentru a încerca să asmută repondenţii, Liviu Luca mai propune realizarea unui sondaj de opinie care să conţină întrebări privind: cota unică de impozit, declaraţii de avere, codul muncii, media, climatul politic din Romånia. La råndul său, Brătianu completeză că „ar fi oportună realizarea unui sondaj de opinie în fiecare lună privind problemele ivite în acest timp“.

Concluzie halucinantă

Nemulţumiţi de produsul INSOMAR care nu era deloc negativ la adresa lui Traian Băsescu şi a guvernării D.A. din 2005, concluzia şedinţei companiei care deţine institutul de sondaj a fost că prezentarea materialului trebuie amånată pentru încă o săptămånă, răstimp în care „specialiştii institutului de sondaj să realizeze o sinteză privind rezultatele sondajului de opinie, sinteză care va fi prezentată în următoarea şedinţă de Consiliu de Administraţie“. La şedinţa în cauză a Consiliului de Administraţie a societăţii Realitatea Media SA au participat Liviu Luca (preşedinte), Ion Popescu (membru), Iacob Baciu (membru), Matei Radu Brătianu (membru), Dumitru Costin (membru), Marius George Petcu (membru), în concluzie toţi liderii sindicali de la cele mai importante sindicate din Romånia, toţi vasali ai mogului Våntu, capabili să manevreze masele în caz de nevoie.În loc de concluzie, îl parafrazăm pe inegalabilul Păstorel Teodoreanu: „În ţara asta prefăcută, Căcaţii fac politică în loc să pută, Iar oamenii-adevăraţi, Sunt daţi afară de căcaţi...“.
sursa :http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one