Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Liberala Ramona Mănescu face parte din reţeaua Voicu?

26 martie 2010

Scris de Nicolae Bucur
Tentaculele caracatiţei mafiote dirijate de senatorul-suspendat al PSD Cătălin Voicu depăşeşte graniţele naţionale şi transpartinice şi se reorientează spre inima Europei, la Parlamentul European. Eurodeputatul PNL Ramona Mănescu a interpelat, ieri, Comisia Europeană pe marginea aprecierilor pozitive la adresa Departamentului Naţional Anticorupţie (DNA) din raportul publicat marţi în care, susţine ea, „concluziile documentului arată clar că România nu a făcut progrese în lupta împotriva corupţiei şi reformarea sistemului judiciar“. În acest context, Ramona Mănescu a solicitat lămuriri din partea Comisiei Europene care, în opinia sa, încurajează o instituţie a cărei ineficienţă a fost dovedită ani la rând.
„Având în vedere faptul că în celelalte state membre prevenirea şi combaterea corupţiei intră în atribuţiunile Parchetului, aş dori să ştiu de ce în cazul României, unde Comisia Europeana doreşte să sprijine reforma în justiţie, nu consideraţi normal ca aceste competente să revină, exclusiv, în sarcina Parchetului şi alegeţi să încurajaţi menţinerea unei instituţii care, potrivit chiar şi Raportului Comisiei, şi-a dovedit ineficienţa, în mod constant, în ultimii trei ani“, argumentează Mănescu. Practic, europarlamentarul PNL Ramona Mănescu face la Bruxelles jocurile reţelei Voicu, cea care dorea să desfiinţeze cu totul DNA.

Legătura Orban

Deşi a negat că are vreo legătură cu Voicu, adevărul despre Ludovic Orban începe să iasă la suprafaţă. Surse „Curentul“ ne-au declarat că există o bună relaţie de prietenie între soţul Ramonei Mănescu şi Ludovic Orban. Prin acţiunea de ieri a Ramonei Mănescu este evident că „aripa PNL“ a caracatiţei Voicu a început să lucreze în favoarea scăpării acestuia. Numele lui Ludovic Orban apare de mai multe ori în stenogramele convorbirilor telefonice ale lui Voicu în cazul accidentul de maşină în urma căruia Orban a lovit, în 2008, o fată aflată pe un trotuar. La aceea vreme, presa a scris că Orban consumase băuturi alcoolice înainte să se urce la volan. Cu toate acestea, fostul vice al PNL nu a păţit nimic, iar Voicu a susţinut în textul stenogramelor că ar fi pus umărul la scăparea lui Orban de un dosar penal. Se pare că, la nevoie, peneliştii au scos din dotare arsenalul greu pentru a-i sări în ajutor senatorul PSD pe care îl pasc ani grei de puşcărie. De altfel, şi la votul din plenul Senatului reţeaua Voicu a funcţionat, decizia de a accepta cererea de arestare a DNA fiind luată doar la un vot diferenţă.

Distorsiunea raportului CE

Raportul interimar al Comisiei Europene privind justiţia română, dat publicităţii marţi, apreciază rezultatele bune ale DNA şi notează că încep să se regăsească progrese şi la instanţe pentru cazurile de corupţie la nivel înalt, însă sancţionează faptul că pedepsele aplicate par în continuare prea uşoare şi nedisuasive. „Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi-a menţinut rezultatele bune în ceea ce priveşte anchetele imparţiale în cazurile de corupţie la nivel înalt“, se arată în Raportul Comisiei Europene. Raportul mai notează că rezultatele acestea încep să se regăsească şi la nivelul instanţelor, numărul total al condamnărilor definitive crescând cu o treime în 2009 comparativ cu 2008. Cu toate acestea, europarlamentarul Ramona Mănescu a „observat“, ieri, o ineficienţă totală a DNA. De asemenea, interpelarea ei vine la două zile de la publicarea raportului şi după decizia de încuviinţare de către Senat a arestării preventive a lui Voicu. Ca urmare a acţiunii Ramonei Mănescu, Comisia Europeană are la dispoziţie şase săptămâni pentru a răspunde interpelării adresate de europarlamentarul român.

DNA-ul, „pohta“ lui Voicu

Una dintre primele discuţii telefonice prezentate în stenogramele lui Voicu se referă chiar la restructurarea tuturor instituţiilor de informaţii şi justiţie. Într-o discuţie cu chestorul de poliţie în rezervă Constantin Matei, Voicu i se destăinuie acestuia ce are de gând să facă în eventualitatea în care va ajunge şef la Ministerul de Interne. Aceleaşi idei îi sunt prezentate şi senatorului PSD Alexandru Mazăre. Printre acestea se numără reorganizarea DNA, SRI, DIICOT şi ANI pentru a le controla politic. Redăm în continuare pasajul în care Voicu plănuia să distrugă toate aceste instituţii:

Voicu Cătălin: Să unim DNA-ul cu DIICOT-ul!
Matei Constantin: Da’ ei ştiu...
Voicu Cătălin: Ca să pot da afară pe toată lumea.
Matei Constantin: Da’, poate, îl ştie Brăiloiu mai bine!
Voicu Cătălin: Purificare! Nu mai e Direcţia Naţională Anticorupţie, Direcţia de Crimă Organizată şi Anticorupţie! Am de mult proiectul ăsta în cap. L-ai adus pe Miclescu de la pensie, l-ai pus acolo, ai terminat, e fiară! Dosarul „Flota“ a lucrat el, tot cu Vasile Drăghici, de la ei de la Constanţa, şi cu Oţel, procuroru’ ăsta...
(...)
Mazăre Alexandru: Băi, şefule, da’ nu ne ia iar pe noi?
Voicu Cătălin: Nu!
Mazăre Alexandru: Îm?
Voicu Cătălin: (vorbeşte în şoaptă): Cine să vă mai ia pe voi?
Mazăre Alexandru: Păi, nu ştiu, întreb şi eu!
Voicu Cătălin: Un Dumnezeu, poate, atât!
(...)
Mazăre Alexandru: Colegul, cică au reuşit să ne ameţească! Dacă dă ordin la ANI şi-i face lu’ ăsta trei dosare în două luni, cum dracu’ să nu te gândeşti la dobito...?
Voicu Cătălin: Şi finalitatea care e? A dat la ANI pentru că la ANI l-a prins pe ăla, că mai are doi, trei oameni, la ANI au fost numiţi politici...
Mazăre Alexandru: Da.
Voicu Cătălin: Şi ANI e o instituţie fără nicio forţă juridică, e un căcat. Tot la Parchet ţi le trimite, şi acolo le omorâm, lasă-le dracu’!
sursa http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one