Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Legea Omertei privind subiectul „Reţeaua lui Vântu“

21 iulie 2010

Scris de Dorina Lascăr, Nicolae Bucur
În mod firesc, dezvăluirile făcute de ziarul „Curentul“ privind reţeaua de ziarişti plătită generos de Vântu pentru a-şi asigura liniştea şi influenţa în celelalte trusturi de presă ar fi trebuit să producă un adevărat tsunami în presa românească. Singura „revoluţie“ s-a produs pe Internet, domeniu pe care Sorin Ovidiu Vântu, în ciuda banilor cu care se laudă, nu a reuşit să-l stăpânească. Zeci de site-uri de ştiri şi bloguri au preluat şi au comentat dezvăluirile apărute în „Curentul“, în timp ce televiziunile moguliene au ignorat cu desăvârşire subiectul, la fel procedând şi publicaţiile unde lucrează ziariştii vizaţi de ancheta noastră. Tot cu ignoranţă a tratat articolul şi site-ul de ştiri Hotnews, semn că subiectul Vântu este abordat în funcţie de interese sau se merge pe principiul românesc „nici usturoi n-am mâncat, nici gura nu-mi miroase“. Mulţi au încercat să acrediteze ideea că cei remuneraţi de SOV au fost răsplătiţi pentru calitatea lor de invitaţi la diferite emisiuni ale Realitatea TV. Deci au fost un soi de Simona Sensual sau Moni Columbeanu care cereau şi ele 2-300 de euro ca să apară la o emisiune şi să facă ceea ce le spuneau producătorii. Spre deosebire de Sensuală şi de Moni, deontologii plătiţi de Vântu ascultau probabil doar de indicaţiile mogulului. Dincolo de aceste comparaţii extrem de pertinente având în vedere faptul că diferenţa constă probabil doar în numărul de zerouri, rămâne o realitate hidoasă: independenţa ziariştilor este cumpărată la colţ de stradă, pe drepturi de autor. În aceste condiţii se naşte o întrebare firească: vor reuşi mogulii să transforme presa într-un simplu mijloc de manipulare? Evident, întrebarea este retorică, iar răspunsul ni-l va oferi doar viitorul.
Dacă publicaţiile celelalte au ignorat dezvăluirile făcute de ziarul „Curentul“, organizaţiile media şi politicienii au fost mult mai sensibili la ancheta noastră:

Preşedintele Asociaţiei Jurnaliştilor din România, Cezar Ion: „Un conflict moral de interese“

Consultat de către ziarul „Curentul“, preşedintele Asociaţiei Jurnaliştilor din România, Cezar Ion, ne-a spus că nu se poate pronunţa în privinţa moralităţii deoarece trebuie verificat fiecare caz în parte, dar în cazul în care două trusturi media dezvoltă acelaşi tip de presă, ar putea exista anumite carenţe morale. „Poţi să îl numeşti un conflict moral de interese, dar aici este de văzut caz cu caz, pentru că dacă este un jurnalist de presă scrisă şi lucrează la un alt trust care nu are şi televiziune, aici nu poate fi acuzat de conflict de interese pentru că cele două entităţi nu sunt în concurenţă directă. Până nu văd documente mi-e foarte greu să mă pronunţ pentru că există tot felul de formule care să estompeze conflictele de interese. E o formă de concurenţă neloială, dar totuşi trebuie verificat cu foarte mare atenţie de la caz la caz“, a declarat Cezar Ion.

Senatorul PDL Iulian Urban: „Este ca şi cum m-aţi întreba dacă este moral să fim curve“

Senatorul Iulian Urban a condamnat profesionalismul îndoielnic al celor care primesc stipendii din toate părţile.
„Este ca şi cum m-aţi întreba dacă este moral să fim curve. Şi nu cred că este moral şi să ne dăm fete mari, iar materialul d-voastră arată cum băieţii ăştia au fost crescuţi timp de 20 de ani, aceşti formatori de opinie, aceşti deontologi pentru care atâţi tineri absolvenţi de jurnalism care într-adevăr ar vrea să facă anchete nu au loc de aceşti brontozauri. Aceştia au fost crescuţi în solarii şi cei care îi manevrează ştiau că trebuie să vină cu o întreagă generaţie de «deontologi» care trebuia să ştie să manipuleze şi să sucească minţile românilor pentru ca ei să poată face ceva palpabil în interesul lor. Din punctul meu de vedere este o aberaţie să fii plătit într-o asemenea manieră, practic asta înseamnă curvăsăreală şi arată faptul că noi, în România, în momentul de faţă, nu avem o presă liberă, ci o reţea de indivizi care sunt aserviţi unor proprietari de presă şi care se fac în mare parte vinovaţi de decăderea morală a acestei naţiuni. Cred că dacă vrem să rezolvăm această problemă, aceşti băieţi ar trebui raşi, scoşi de pe ecranele televizoarelor şi din presă, practic toată această generaţie de jurnalişti care nici măcar nu se pot numi aşa“.

Lustraţia presei

De asemenea, Urban a declarat pentru ziarul „Curentul“ că presa din România are nevoie de o curăţenie totală a acestei specii de jurnalişti-afacerişti, pentru ca tinerii absolvenţi ai unor facultăţi de profil să poată să-şi găsească o slujbă în domeniul în care s-au pregătit. „Presa are nevoie de o lustraţie, şi nu neapărat a jurnaliştilor care au trăit în comunism, ci de această generaţie crescută după anii ‘90 de către băieţii care s-au orientat bine în perioada anilor 1990-2000. De aia au bani în băncile din străinătate, de aia se tot vorbeşte de amnistie fiscală, pentru că au jefuit toată economia naţională şi ştiau că apoi, pentru a-şi aduce banii în ţară, aveau nevoie aceşti salvatori ai naţiunii de o generaţie de astfel de «spălători de creiere». Există oameni care se poartă abject la televiziuni, sunt oameni care ne dau sfaturi şi ne spun cât de deştepţi sunt ei. În concluzie, presa din România are nevoie de o lustraţie şi trebuie făcut loc tinerei generaţii de jurnalişti care intră în această meserie. Ei nu au locuri în televiziuni şi radiouri pentru a-şi face meseria şi care să scrie liber despre oamenii de putere, cei din opoziţie sau chiar despre un consilier municipal dintr-o comună uitată în fundul ţării sau despre un primar.“ Iulian Urban a mai spus că singura şansă pentru ca mediul politico-economic românesc să îşi revină este o presă într-adevăr liberă şi puternică. „Altfel presa nu are nicio şansă. Şi vă mai spun un lucru. Dacă am face o lustraţie în presă mult mai repede şi-ar reveni şi mediul politic, şi mediul economic din România. Este fundamental acest lucru“.

Senatorul PSD Toni Greblă: „Este clar un conflict de interese“

Poziţionându-se pe aceeaşi linie care condamnă astfel de atitudini total imorale, preşedintele Comisiei Juridice din Senat, senatorul PSD Toni Greblă, a declarat pentru „Curentul“ că astfel de jurnalişti se află într-un vădit conflict de interese. „Este clar un conflict de interese şi unul dintre cele două trusturi concurente să reacţioneze şi să ia poziţie pentru a-l rezolva unul dintre cele două trusturi (...) E ca şi cum eu aş fi cercetător la un institut de cercetare şi să lucrez şi pentru un altul concurent. Practic lucrul pe care îl inventez eu la primul institut, l-aş da celui de al doilea“, ne-a spus senatorul social-democrat.

Eugen Nicolăescu (PNL): Jurnaliştii trebuie să se ghideze după un Cod

Eugen Nicolăescu, fostul ministru al sănătăţii, parlamentar PNL, a declarat pentru „Curentul“ că în meseria de jurnalist, cei care o practică ar trebui să se ghideze după un anumit Cod Deontologic. „Breasla jurnaliştilor ar trebui să aibă un Cod Deontologic. De exemplu, în auditul financiar, există un asemenea Cod care asigură obiectivitatea meseriei“, ne-a precizat Nicolăescu. Amintim că există un astfel de Cod Deontologic, emis de Clubul Român de Presă, după care jurnaliştii ar trebui să îşi facă meseria, dar care este tratat cu nepăsare de mulţi ziarişti, deoarece nu-i sancţionează nimeni pentru încălcarea lui.sursa:www.curentul.ro
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one