Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Gunoiul de sub preşul presei

28 iulie 2010


Ani la rând presa a strâns frumos, sub preş, gunoiul din propria ogradă şi s-a ferit să vorbească public despre propriile slăbiciuni de teamă să nu-şi piardă credibilitatea. Vremea a trecut, credibilitatea s-a făcut praf, iar gunoiul de sub preş s-a transformat într-un munte de dejecţii morale, frumos ambalate şi vândute publicului sub eticheta „presa“. În costume Armani sau în bluze de trening, analişti şi deontologi ne-au livrat ani la rând opinii şi analize despre care au susţinut că sunt independente 100%. Independente de ei, dependente de portofelul mogulului. Am auzit comentându-se că trebuiau şi ei să trăiască, săracii, să-şi plătească ratele la bănci, să-şi mai cumpere o maşină etc. Lucruri fireşti. Dar, în aceste condiţii, nu mai au dreptul moral de a se prezenta în faţa publicului în postura de cavaleri ai dreptăţii şi moralităţii, pentru că de sub armuri le curg banii şi contractele pe care le ţin departe de ochii publicului deoarece aşa e de bonton. Nu poţi să vii la televizor, să ai pretenţii la credibilitate, dar în acelaşi timp să primeşti în plic lista cu subiecte şi cu ţinte, aşa cum ne povestea o fostă ziaristă că se întâmplă lucrurile la Realitatea TV. O declaraţie publică de interese, din partea fiecărui analist, ziarist, după modelul politicienilor, ne-ar ajuta să facem puţină curăţenie sub preşul unde s-a strâns mormanul de gunoi. Spre deosebire de alte instituţii care sunt controlate, verificate etc., presa are marea libertate de a se autoreglementa, de a-şi face singură curăţenie în propria ogradă. Problema e că nimeni nu face nimic, personaje demonstrate ca şantajişti notorii, precum Roşca Stănescu sau Bogdan Chirieac, sunt în continuare invitate şi prezentate ca ziarişti, iar deciziile organismelor de presă sunt aruncate direct la coşul de gunoi pentru că nu există sancţiuni, ci doar recomandări. În orice ţară cu o presă puternică, indivizi dovedţi ca şantajişti ar fi fost excluşi automat din breaslă şi cu siguranţă s-ar fi ales şi cu dosare penale. La noi, complicitatea unei părţi a presei cu propria mizerie a dus la o scădere la cote istorice a încrederii în această instituţie considerată cândva a patra putere în stat. Vinovaţi pentru această situaţie nu sunt mogulii, pentru că ei, vorba unora, cumpără şi vând. Principalii vinovaţi sunt cei care se vând oricui şi oricum, fără condiţii şi fără conştiinţă.

sursa : http://www.curentul.ro/


Vuvuzel Badea vrea şi el în Reţeaua lui Vântu

Scris de Nicolae Bucur
Pagina 1 din 2
Vizibil deranjat de ancheta ziarului „Curentul“ despre oamenii plătiţi de Vântu din toate mediile societăţii româneşti, tonomatul narcisist Mircea Badea din solda varanului Felix-Voiculescu a făcut luni seara spume la gură referitor la ziarul nostru cum că ar fi o „fiţuică“ şi o „mizerie“. Conform logicii sale simpliste de matematician ratat, convertit în karateka ocazional, orice publicaţie care nu face parte din trusturile mogulilor nu merită interesul său. Ce-i drept, şi pentru noi Mircea Badea este interesant doar din postura sa de clovn la curtea mogulilor, care-i mai aruncă din când în când un firfiric pentru prestaţiile sale caraghioase.

Deşi îşi dă cu părerea despre presă şi ziarişti, meseria de jurnalist îi este străină lui Mirciulică, după cum a declarat chiar el, iar cea de goarnă a lui Felix i se potriveşte mănuşă.

Comentând dezvăluirile făcute de ziarul „Curentul“, Vuvuzel, aşa cum inspirat l-au numit colegii de la DailyCotcodac, a adăugat cu jind că ar vrea să fie şi el pe lista celor plătiţi de Vântu. „Toată presa este platită de Vântu. Cu mine nu s-a simţit“ a declarat ofuscat în direct Badea. Îi recomandăm să vorbească cu al său coleg bălos, Victor Ciutacu, poate-poate îi pune o pilă la Sorin, că doar se trag de mult de şireturi.

Sau poate consoarta sa, „fotomodela“ Carmen Brumă, care ştie cel mai bine cum este să lucrezi la Vântu, cu indicaţii preţioase de la mogulul eolian. Afinitatea lui Vuvuzel pentru SOV nu reprezintă o surpriză pentru nimeni. Când a fost publicată ancheta Hotnews&Kamikaze în care a fost dovedită cu documente colaborarea lui SOV, alintat de securişti „Nuş“, cu fosta poliţie politică, boxerul ziarelor din România a declarat scurt că sigur dovezile vin de la Băsescu, care i-a plătit pe jurnalişti să le facă publice.

Badea, un Mini-me al lui Voiculescu

Ziarul „Curentul“ a dorit să vadă dacă ieşirea lui Badea, asemănătoare cu a unui tånăr la pubertate, are vreo legătură cu vreo afecţiune psihică sau cu ceva traume din tinereţe. Pentru acest lucru ne-am adresat unui psihiatru celebru. „Badea este un isteric sărăcuţ şi jalnic. Suferă de isterie. Se pretează la o bălăcăreală jalnică. Este un neica nimeni, nu este nimic de capul lui. Este un Voiculescu tånăr, o altă faţetă a lui Voiculescu. Badea, Dan Diaconescu, Cristian Tudor Popescu sunt oameni de presă neinteresanţi“, ne-a spus psihiatrul sub rezerva anonimatului.

Mirciulică, spaima Poliţiei Române

Într-un exces de zel, istericul prezentator al emisiunii „În Gura Presei“, Mircea Badea, a dorit să arate lumii întregi că şi-a luat pistol cu bile de cauciuc. Sub pretextul că fiecare are dreptul la autoapărare, Badea a găsit de cuviinţă să scoată din buzunar pistolul, pe care l-a prezentat în faţa camerelor, i-a desfăcut încărcătorul, după care l-a întors pe toate părţile pentru a oferi o panoramă completă. Spre sfårşitul demonstraţiei, pentru a dovedi că se află în legalitate, Badea şi-a prezentat şi permisul de port-armă.

Numai că, potrivit legii, Badea nu avea voie să-şi afişeze pistolul la tv ca şi cum ar fi o simplă jucărie. Legea armelor şi muniţiilor prevede la art. 62, alin 2 că „este interzis portul armelor neletale, destinate pentru autoapărare, în următoarele condiţii: în locuri aglomerate, stadioane, săli de spectacol şi adunări publice, precum şi în alte locuri în care folosirea acestor arme este interzisă prin lege“. În acest context, redactorii ziarului „Curentul“ l-au contactat pe purtătorul de cuvånt al Poliţiei Capitalei, pentru a ne explica dacă instituţia s-a sesizat cu privire la faptele lui Badea. Însă purtătorul de cuvånt s-a eschivat de la declaraţii, dovedind că-i este teamă să intre în gura „periculosului“ prezentator. Astfel, Ciocan a precizat, în primă instanţă, că „domnul Badea M. poate să facă tot ce consideră de cuviinţă la tv, responsabilitatea în acest caz revenindu-i CNA-ului. Nu am cunoştinţă despre ce fel de obiect a prezentat în emisiune, însă dacă vom constata că prevederile vreunei legi au fost încălcate, atunci vom acţiona în consecinţă“. La insistenţele reporterului „Curentul“, care a citat din legea prezentată mai sus, Ciocan a izbucnit „nu am ce altceva să spun, poate måine råde de mine şi muşcă dintr-un pistol de ciocolată, demonstråndu-mi că de fapt el nu a prezentat o armă reală în emisiune“. Deci, cam pånă aici merg acţiunile Poliţiei. Cu toate acestea, Ciocan a declarat că, în urma sesizării reporterului „Curentul“, au fost înştiinţaţi şi poliţiştii de la Arme şi Muniţii care urmează să verifice dacă într-adevăr Badea a prezentat în emisiune o armă reală.

Vuvuzică... ţeavă mică

Cu toate acestea, jurnalistul Tiberiu Lovin publică pe blogul său un editorial în care găseşte o explicaţie şi mai bună. Ieşirea de wild-wild-west avută de Vuvuzel luni seară în studiourile Antenei 3, atunci cånd a venit cu pistol în direct, este explicată de ziarist într-un mod cu totul special. „Psihologii au remarcat că majoritatea bărbaţilor între două vårste care se apucă de sporturi violente sau cărora li se năzare subit să-şi cumpere o armă de foc au oarece probleme cu ego-ul şi cu potenţa. Psihanaliştii ne explică, savant, că indivizii ajunşi în stadiul de nema putirinţa, ca în faimoasa melopee populară «Şi-am îmbătrånit şi nu mai pot, nu mai ia pistolul foc», îşi cumpără pistol de metal tocmai pentru că ăla de carne are probleme la instalaţia de aprindere. Forma falică a ţevii pistolului are menirea să redea masculilor încrederea în sine, zic specialiştii, deşi adormitul din pantaloni nu se va mai da resuscitat în ruptul capului! Examinånd comportamentul din ultima vreme al lui Vuvuzel, un psihanalist ar da pe loc verdictul şi l-ar trimite pe băiatul cu chibriturile la borcanul cu Viagra“, se comentează pe reportervirtual.ro.
sursa ;www.curentul/ro
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one