Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Fraţii Pârău au furat statul cu TVA de 9 miliarde lei vechi

12 AUG 2010

Scris de George Dumitrescu    Alba-neagra cu firme de leasing

Doi afacerişti cu trecut penal au reuşit să „ascundă" o firmă de leasing în spatele unor ţărani din Republica Moldova. Dan şi Gabriel Pârău au scăpat de datoriile de la stat şi au lasat încâlcite relaţiile pe care le-au avut prin respectiva firmă de leasing cu mai multe bănci. De asemenea, afacerea prin care au scăpat de D&M Perfect Leasing a şters şi urmele prin care această firmă a acordat mai multe împrumuturi către alte companii pe care cei doi fraţi le-au deţinut. Numele Pârău s-a aflat în centrul anchetei privind fraudarea Rafinăriei RAFO Oneşti, iar afaceristul Dan Pârău a fost cercetat alături de Marian Iancu, Corneliu Iacobov, Ovidiu Tender şi alţi membri ai grupului infracţional care acaparaseră rafinăria. Acest lucru pare însă să nu fi afectat afacerile celor doi fraţi. Ei au băgat în faliment firma Dani Com pe care o folosiseră pentru a fura de la RAFO şi au continuat în acelaşi stil. Dan şi Gabriel Pârău s-au concentrat pe firma de leasing D&M Perfect Leasing. Acolo ei finanţau, cu banii mai multor bănci, diferite achiziţii. Practic, firma de leasing patronată de cei doi fraţi împrumuta bani de la bănci sau de la alte firme de leasing şi dădea mai departe împrumuturi altor firme sau persoane care doreau să-i achiziţioneze vreo maşină sau locuinţă. În acest fel, firma de leasing a generat afaceri de aproape un milion de euro în 2004 şi 2005 după care a început să lase stacheta mai jos.


Moldovenii scapă de datorii

Deoarece obligaţiile la stat erau din ce în ce mai mari, fraţii Pârău au decis să închidă D&M Perfect Leasing. Pentru început, Dan Claudiu Pârău a renunţat la funcţia de administrator, în locul acestuia fiind numit un anume Costescu Gheorghe. Gabriel Pârău a ieşit din acţionariat cesionând 2% din participaţii aceluiaşi Costescu. La doar câteva luni, atât Costescu, cât şi Dan Pârău au ieşit din afacere cesionându-şi părţile sociale către doi cetăţeni ai Republicii Moldova. Astfel, cu o săptămână înainte de Crăciunul anului 2008, fraţii Pârău scăpau de o firmă care avea la stat datorii de 9,6 miliarde de lei vechi. Majoritatea datoriilor vizau plata TVA, motiv pentru care faptele celor doi fraţi capătă o dimensiune penală. Oricum, noii proprietari ai firmei familiei Pârău sunt acţionari de profesie, ei deţinând împreună sau separat peste 30 de societăţi comerciale cu datorii sau alte probleme.

Leasing pentru propriile companii

În afară de neplata TVA-ului, D&M Perfect Leasing a mai desfăşurat şi o suspectă activitate de finanţare a afacerilor patronilor săi cu banii diferitelor bănci. Astfel, D&M Perfect Leasing a finanţat cumpărarea unei instalaţii de gaz pentru Trans Gas Grup, firmă patronată de aceiaşi fraţi Pârău, a luat un împrumut de la Banca Comercială RoBank folosind un cash colateral al firmei Dany Grup (nr. firma folosită la fraudarea RAFO şi a blocat 300.000 de dolari în conturile din Banca Românească împreună cu Dan Claudiu Pârău, administratorul firmei.
Astfel de afaceri vor fi acum mai greu de reconstituit de către procurori, dat fiind că noii proprietari ai firmei de leasing sunt de negăsit. Este interesant cât TVA nu au plătit firmele fraţilor Pârău folosind drept paravan firma lor de leasing. Totodată, aşteptăm cu interes să aflăm dacă sunt şi instituţii bancare care să fi rămas cu bani de recuperat în urma afacerilor cu D&M Leasing.

Au scăpat de o firmă, şi-au făcut alta

Imediat ce au scăpat de firma cu datorii la stat, cei doi fraţi s-au gândit că leasingul este o modalitate bună de înşelare a statului. Astfel, Gabriel Pârău a pus bazele D&M  Investment Company IFN, care aproape instant a generat la rândul ei datorii de peste un miliard de lei din neplata impozitului pe profit. Fratele său, Dan, nu apare în actele acestei firme, probabil doar pentru a o proteja, având în vedere că ancheta în cazul RAFO se va finaliza la un moment dat. Vom urmări cu interes evoluţia acestei firme şi felul în care vor oscila datoriile către stat şi asta pentru că afacerea continuă, ţeapa e în creştere.


Băsescu: „Dacă eu conduceam PDL, n-ar fi rămas în partid Preda, Voinescu sau Radu F. Alexandru"


Scris de Sebastian Rusu    Preşedintele Traian Băsescu a declarat ieri la postul public de radio că, dacă ar fi condus PDL, nu ar fi rămas în partid niciun politician care nu respectă „regula de aur" a democraţiei interne, respectiv deciziile luate de majoritate, „indiferent că s-ar fi numit Preda, Sever Voinescu, Radu F. Alexandru". „A existat un senator care nu a înţeles de ce ne-am întâlnit la Snagov. A fost la solicitarea grupurilor parlamentare, iar eu am răspuns primei invitaţii, pentru că urma moţiunea de cenzură şi fără o discuţie cu grupurile parlamentare, în mod cert Guvernul cădea. Repet, în mod cert Guvernul cădea. Cea de-a doua am făcut-o pentru că le promisesem la prima discuţie că vom mai avea o a doua discuţie, după moţiunea de cenzură. Acum analizez dacă merită să mai fac a treia discuţie, pentru că văd că sunt politicieni care încearcă să facă un joc pe această temă, pe implicarea mea în partid", a spus şeful statului. Potrivit acestuia, democraţia internă de partid înseamnă respectarea de către toţi membrii a deciziilor politice luate în unanimitate. „Discutăm şi, când am decis, respectăm toţi ce am decis. Când a decis majoritatea, indiferent că s-ar fi numit Preda, Sever Voinescu, Radu F. Alexandru, n-ar fi fost în partid, dacă eu conduceam partidul", a adăugat Băsescu. În acest sens, el a mai precizat faptul că într-o astfel de situaţie, ar fi adoptat acelaşi stil de a conduce partidul pe care l-a avut atunci când era preşedintele PD.


Bisexualul Dragoş Bucurenci - liderul Noii Stângi


Scris de George Roncea   

Un nou curent marxistoid răzbate la suprafaţă întrupat de un tânăr lider - Dragoş Bucurenci, ce se consideră, aidoma lui Ion Iliescu, de la care a preluat ştafeta roşie, un „brand" tare de tot.

Tânărul e gay la bază dar umblă şi cu fete, sau invers, recomandându-se drept bisexual şi lansând un întreg discurs para politic despre asumarea homosexualităţii dar şi a indentităţii marxiste. Tânărul nu e chiar de capul său, singur cu trupul, face şi el parte dintr-un grup cu vederi de stânga care a monopolizat aria de activitate ecologistă din România, un aşa zis curent verde reprezentat la vârf de un Mircea Toma şi Liviu Mihaiu, la rândul lor, la bază, reprezentanţi ai unui alt gen de curent eoliano/mogulian.

Culmea, Sorin Ovidiu Vântu - un profitor al „curentului verde", firmele sale extrăgând beneficii de pe urma tăntălăilor aduşi de Tatulici să planteze pomişori - se autocaracteriza drept om de dreapta - adică ce fura cu dreapta ducea la gură cu stânga. Probabil oamenii de stânga din solda sa, de genul Mihaiu - Toma, procedează invers. Invers procedează, din alte puncte de vedere, şi tânărul lor discipol, Dragoş Bucurenci.
Pe blogul său propriu şi personal, Bucurenci descrie întâlnirea sa cu un prieten care i se confesa astfel: „trebuie s-o cunoşti pe prietena mea: îmi dă clasă la orice. Pe lângă ea sunt mic copil. Bea mai mult ca mine, fumează mai mult ca mine şi fute mai mult ca mine... dar nu fute alţi bărbaţi. E bisexuală şi se mai fute din când în când cu femei".
 
Bucurenci notează, în continuare: „Am simţit cum urechile de la masa vecină s-au înroşit. Nu mai voiau să ia parte la această conversaţie. «Da», i-am zis, «ştiu cum e. Am avut şi eu o iubită ca ea. E bine că eşti ok cu asta». În spatele meu temperatura depăşise 40 de grade şi am hotărât să mă opresc. Nu voiam să stric nimănui prânzul, dar aş fi putut continua: «şi eu sunt bi, dacă tot veni vorba»... Bucurenci se lansează în continuare într-o argumentaţie ce include teoretizări şi trimiteri ştiinţifice - în opinia sa - pe tema bisexualităţii. Trebuie precizat că termenul „bisexual" este o creaţie a botaniştilor , întrucât circa 90% dintre plantele cu flori au caracteristici sexuale duble, cu stamine masculine şi pistiluri feminine. DEX-ul ne oferă următoarea interpretare: „BISEXUAL, -ă, bisexuali, -e, adj. Care dispune de organe de reproducere ale ambelor sexe; hermafrodit, bisexuat, androgin". Dicţionarul „Brooklyn Botanic Garden" din 2003 conferă bisexualului o aură aparte, bisexualul, „având atât stamine (organe masculine), cât şi pistiluri (organe feminine), este o floare perfectă".

Bucurenci - o floricică de băiet

Dragoş Bucurenci pare să fie o astfel de floricică perfectă. O colegă de birou îl descrie astfel: „Nu mai ştiu pe nimeni care să-şi asorteze cu atâta conştiinciozitate ghiozdanul de laptop cu maşina, maşina cu cravata, cravata cu cămaşa şi cămaşa cu şireturile. Nu mai ştiu nici un bărbat care să spargă atâtea camioane de bani pe ţoale şi n-am mai auzit nici un alt domn tuns periuţă spunând că are programare la hair-stylist, ca să-l fileze nu ştiu cum. Nici măcar nu bănuiam că un păr de 3 mm poate fi filat...".

Poate colega nu-şi dădea seama că propensiunea pentru fiţe a tânărului ei coleg ascundea în adâncuri tocmai o floare perfectă. Probabil la vremea aceea nici el nu-şi asumase profunzimea homosexualităţii ce-i invada progresiv eul. Poate tocmai de aceea încă nu-şi asumă pe deplin calitatea de homosexual şi se învârte după termeni florali ambigui. O autoritate a Bisericii Catolice, Papa Ioan Paul al II-lea, afirma despre bisexuali că sunt de fapt nişte homosexuali deghizaţi: „Termenul bisexual sugerează un fel de echivalenţă între homosexualitate şi heterosexualitate, însă tendinţa homosexuală este cea care domină. Uneori, un individ se prezintă ca fiind bisexual din teama de a nu fi considerat homosexual".

Bucurenci încă oscilează în asumarea deplină a situaţiei sale, dar se referă pe larg, invocând şi „savanţi" ai homosexualităţii, la istoricul înmuguririi într-însul, pe lângă pasiunea pentru marxism, a pasiunii pentru o sexualitate proprie curentului ideologic al stângii: „Orientarea mea sexuală nu e nici nouă, nici vremelnică. E sinonimă cu începutul vieţii mele sexuale şi probabil că-mi va mai fi proprie încă o bună bucată de vreme... În opinia mea, bisexualitatea nu e o orientare clar definită, este fâşia gri care se întinde între cei care-şi asumă cu îndârjire atracţia faţă de acelaşi sex sau faţă de sexul opus. Din păcate, chiar şi cei mai toleranţi dintre noi abia ne împăcăm cu ideea existenţei unei alte orientări decât cea heterosexuală, altfel decât ca boală, traumă sau moft, şi ne este şi mai greu să digerăm un concept fluid cum este sexualitatea propusă de Kinsey acum aproape 100 de ani".

Discursul autodeclaratului marxist bisexual este gravat însă de corelaţionări „ştiinţifice" ridicole, iar „gurul" pe care-l invocă pe post de sursă de autoritate, Alfred Kinsey, nu era altceva decât un şarlatan, utilizat extensiv doar de apologeţii inepţi ai ideologiei homo.

Veterinarul Alfred Kinsey a publicat, în 1948, o lucrare intitulată „Comportamentul sexual al bărbaţilor", care prezenta constatările sale după intervievarea a 5.300 de americani. Kinsey „a uitat" însă să precizeze de unde şi-a extras „eşantionul". Din puşcării. Constatările sale, în special cele legate de homosexualitate, au şocat sensibilităţile americanilor: 37% dintre subiecţii săi recunoscuseră că au avut cel puţin o experienţă homosexuală de la adolescenţă încoace, iar 10% pretindeau că erau homosexuali de cel puţin trei ani.
Vestea s-a răspândit - zece la sută dintre bărbaţi sunt homosexuali! Activiştii homosexuali au tot repetat această statistică până a devenit o axiomă. Între timp, zeci şi zeci de studii din lumea întreagă arată că cifra de 10% este o fraudă ştiinţifică, însă Kinsey este încă citat cu fervoare religioasă de emulii homosexualităţii.

Modelele lui Bucurenci - Iliescu şi un veterinar care şi-a găsit sfârşitul masturbându-se


Cine era însă Kinsey? Mulţumită psihologului dr. Judith Reisman, ştim astăzi că Alfred Kinsey cu al său „raport" invocat de „doctul" Bucurenci a fost un impostor. Kinsey, profesor de zoologie la University of Indiana, pretindea a fi un familist conservator. În realitate, el abuza de copii şi a fost un homosexual pervers care îşi seducea studenţii şi îşi forţa soţia să joace în filme pornografice realizate acasă. Mai mult de 25% dintre subiecţii săi erau prostituate şi deţinuţi, printre care numeroşi condamnaţi pentru agresiuni sexuale. Kinsey însuşi a murit prematur din cauza unei boli asociate cu masturbarea în exces.
În biografia scrisă de James Jones - „Alfred C. Kinsey: O viaţă publică / privată", acesta dezvăluia că „profesorul fusese un homosexual sadomasochist care manipulase sondajele de opinie pentru a-şi justifica propriul comportament".

Însă nu doar Dragoş Bucurenci a căzut victimă parascoveniilor propagandei pseudoştiinţifice pe tema procentelor homosexualilor. Şi Traian Băsescu, consiliat de personaje din acelaşi grup - GDS - care i-au creat „brandul" lui Bucurenci, arunca într-una dintre campaniile electorale o cifră ridicolă: 20% dintre români ar fi fost homosexuali. Trucul electoral folosit cu brio de Traian Băsescu în campania Alianţei DA din 2004 a iscat un uriaş scandal. Ulterior, candidatul Alianţei a revenit asupra acestei declaraţii, dar manevra şi-a atins ţelul electoral, Băsescu a impus adversarilor o temă de campanie.

Despre Traian Băsescu este greu de crezut că ar fi vreo „floricică perfectă" - homosexual, bisexual sau orice altă variantă combinată. Singura legătură dintre domnia sa şi Dragoş Bucurenci ar fi poate Ion Iliescu, pe care Băsescu l-a votat în trecut, în umbra căruia a crescut, politic vorbind, dar, ajungând la vârsta înţelepciunii, Băsescu şi-a asumat public greşeala şi s-a scuturat de Ion Iliescu, numit edecar al Alianţei ticăloşilor şi criminal cu mâinile roşii de sânge.

Pentru Bucurenci, Iliescu este însă un Tataie drag, o sursă de vibraţii maoist-marxiste. Ca un fel de duplicat al lui Iliescu, Bucurenci scrie cu mânie proletară despre marxism: „Dacă înlături programul violent, esenţa marxismului nu dispare: rămân clasele şi absurdele inegalităţi economice care le separă, rămâne teoria capitalului, rămâne o filosofie a istoriei... Când vorbesc despre comunism, mă refer la doctrina sa aşa cum a fost ea teoretizată de Marx şi de Engels. Scrierile lor sunt în primul rând o critică şi partea aceasta mă interesează pe mine". Iliescu şi-a găsit un urmaş de brand demn de el, nimic de zis.

http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one