Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Fostul şef al ziarului "Atac", acuzat alături de Dan Diaconescu

15 iulie 2010
de CRISTI CIUPERCA

Ancheta DNA în dosarul patronului OTV îl include, de ieri, şi pe Mihai Ghezea, fondatorul ziarului „Atac", acuzat şi el că ar fi şantajat oameni de afaceri pentru a-i sponsoriza emisiunea.

Dosarul lui Dan Diaconescu de la DNA se extinde pe zi ce trece. Procurorii anticorupţie au făcut ieri percheziţie atât la unul din sediile OTV - care aparţine tot lui Diaconescu, cât şi la locuinţa unui alt ziarist. Este vorba de Mitruş Ghezea, cunoscut în presă şi ca Mihai Ghezea, un element-surpriză în acest caz. Magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 au autorizat perche ziţiile chiar marţi, 13 iulie. La sediul OTV, procurorii au căutat documente privind contracte de publicitate şi înregistrări video şi, parţial, au găsit ce aveau nevoie. Potrivit unor surse judiciare, Ghezea - învinuit, ca şi Dan Diaconescu, pentru şantaj - a realizat la postul OTV, în urmă cu câţiva ani, o emisiune de tip „Bingo", pentru finanţarea căreia jurnalistul ar fi exercitat presiuni asupra mai multor oameni de afaceri.

Cine este Ghezea

Mihai Ghezea este un controversat jurnalist implicat de-a lungul timpului în mai multe scandaluri. Numele său a fost legat de publicaţia „Atac", pe care a înfiinţat-o şi, ulterior, a re lansat-o de mai multe ori, chiar dacă şi-a întrerupt în câteva rânduri colaborarea cu pu blicaţia. Ghezea a deţinut şi mai are şi în prezent mai multe săptămânale locale în judeţe precum Constanţa sau Argeş. Ziarele deţinute de Ghezea pretindeau că sunt de investigaţii, însă asupra şe fi lor a planat aproape întotdeauna suspiciunea că pun presiuni pe diferiţi oameni de afaceri, în sensul de a obţine bani în schimbul nepublicării unor informaţii, spun surse judiciare.

Cazul Ţîrdea, redeschis

Procurorii DNA au redeschis de curând şi dosarul în care Dan Diaconescu era acuzat de şantaj de omul de afaceri Petre Paul Ţîrdea. Plângerea acestuia din urmă a fost făcută în 2005 la PNA, însă dosarul a fost trimis la Parchetul Sectorului 4, unde a fost închis. Ţîrdea este un controversat afacerist, care a şi fost arestat pentru o perioadă de timp în legătură cu fraudarea fostei BCR Novaci, judeţul Gorj, cu câteva mii de miliarde de lei vechi. În acest context ar fi intervenit şi repetatele cereri pe care Diaconescu şi acoliţii săi i le făceau lui Ţîrdea prin care îi solicitau sume de bani. Totul, ca să nu dezvăluie anumite lucruri din dosarul penal al acestuia. Într-un final, afaceristul a acceptat să semneze un contract de publicitate cu OTV. „Episodul Ţîrdea" este motivul pentru care procurorii DNA au extins urmărirea penală împotriva lui Dan Diaconescu pentru o nouă faptă de şantaj.

Procurorii DNA au descins ieri la unul dintre sediile OTV în căutarea unor contracte de publicitate.
sursa ;http://www.romanialibera.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one