Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Elan Schwartzenberg - noul Nati Meir al politicii romåneşti

14 iulie 2010

Scris de Dragoş Stănculescu
Răsuflatul prezentator al emisiunilor de monden din visteria lui Felix, Cristi Brancu, a dat pe blogul său o bombă, cică: „Elan Schwartzenberg, ameninţat de subteranele puterii!“. În mini-postarea lui, Cristi Brancu, „reputat“ jurnalist din categoria celora care îşi îngroaşă audienţa cu chiloţăreli şi piţipoance ieftine, ne explică cum că şi emisiunile de monden de la Antenele felixiene trebuie să aibă conotaţii politice pentru a-l slugărnici şi mai bine pe turnătorul Voiculescu. Astfel, golănaşul parvenit Elan Schwartzenberg, invitat de obicei pentru a se bălăcări cu fosta soaţă Mihaela Rădulescu sau să vorbească despre aventurile sale de Dorobanţi, a ajuns mai nou să fie victimă politică a sistemului ticăloşit. Pentru această mare onoare, revista „Confidenţial“ din trustul Voiculescu & Co i-a decernat de curånd premiul de excelenţă pentru atitudinea sa publică, cică. Totul nu a fost decåt un aranjament de duzină pentru a-i spăla imaginea bişniţarului imobiliar care donase un miliard de lei vechi în campania demarată de Antene şi Felix pentru ajutorarea victimelor inundaţiilor din Moldova. Ceva la modul telenovelistic cum că speculanţii imobiliari din Romånia pot deveni, la nevoie şi peste noapte, un soi de filantropi ultra-sensibili la nevoile sărmanilor. „Premiul de excelenţă“ oferit de revista „Confidenţial“ lui Elan Schwartzenberg a fost oferit chiar de tonomatul Victor Ciutacu, din cåte am înţeles noi coleg de circumcizie cu filantropul Elan.
Cånd vine vorba de înjurat pe Băsescu şi guvernul Boc, Ciutacu s-ar înfrăţi şi cu Dracu’. „Am să continui să vorbesc despre drumul greşit pe care merge actuala putere, deşi vă mărturisesc că sunt ameninţat de foarte multe ori. Mi se pune în vedere iminenţa unei atac asupra afacerilor mele şi asupra vieţii mele...“, s-a smiorcăit Elan la gala premiilor „Confidenţial“. Ca şi cum, vezi Doamne, zicerile sale peltice la televiziunile lui Felix şi Nuş ar reprezenta un pericol pentru cineva. Nici măcar Mihaela nu-l mai ascultă pe gångăvitul ex cånd îşi dă cu părerea la televizor despre toate, de la finanţe la politică şi inundaţii. Singurele persoane care-l mai bagă în seamă pe încornoratul Elan sunt piţipoancele de Dorobanţi şi Bamboo care-l ascultă cu ochi mari, gåndindu-se că la final poate se aleg şi ele cu vreo maşină sau un weekend gratuit la mare că, deh, e criză...

Spălare de imagine sau de bani?

Cu toate că a donat un miliard de lei vechi, Elan nu a dorit să îşi mişte fizicul rubicon pentru a merge să vadă care e situaţia reală din Moldova, afectată de inundaţii. Ca un filantrop care se respectă sau doar ca un simplu bogătan care dă bani la lăutarii din cårciumă, Elan s-a mulţumit să mai scoată un miliard din banii pe care oricum nu-i plăteşte la stat ca impozit şi să mai puncteze o dată la capitolul imagine. Îi amintim lui Elan Schwartzenberg că un confrate de-al său, Nati Meir, a făcut la fel în urmă cu ceva ani, cånd a venit cu pachete de bani la sinistraţi. Acesta le-a împărţit din barcă oamenilor cåteva sute de milioane bune. Probabil din ăia traşi la xerox pentru care a fost şi închis sau după o månă norocoasă la cazino cu o seară înainte. Se pare că drumul spre puşcărie e presărat cu intenţii bune şi bani cåştigaţi uşor, reinvestiţi, ca orice profit, în imagine. Dacă facem un scurt remember, imediat după ce şi-a anunţat candidatura la alegeri prezidenţiale, în mai 2009, Nati a primit, chipurile, şi el ameninţări de la legionarii antisemiţi, poate tot de la „putere“. Pe gardul casei sale stătea scris cu litere de-o şchiopă un mesaj agramat: „Nati dute în ţara ta!“, măzgălit probabil chiar de el pentru a mai avea parte de un pic de publicitate ieftină. Pe cei doi confraţi îi mai leagă şi pasiunea pentru prezentatoarea TV, Mihaela Rădulescu. În luna iulie a anului 2009, Nati anunţa pe site-ul său că va încerca să o contacteze pe Mihaela Rădulescu pentru a-i propune o colaborare în campania pentru alegerile prezidenţiale din toamna anului trecut. Acum vine întrebarea noastră: şi cam cånd să ne aşteptăm să îl vedem pe Elan în cursa pentru Cotroceni?
sursa :http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one