Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Dinu Patriciu se leapădă de Roşca Stănescu

1 APRILIE 2010

Scris de Nicolae Bucur
Mogulul de la „Adevărul“ îl face praf pe finul şi tovarăşul său, în Săptămâna Mare

„Frate, frate da’ brånza-i pe bani!“, acesta se pare că este sloganul războiului fără precedent declanşat între mogulii care au subjugat presa romånească, cu tot cu locotenenţi. Mai mult decåt cearta pe caşcaval şi influenţa dintre mogulii foşti-aliaţi Dinu şi Sorin, intervine povestirea „Celălalt Sorin“. Este vorba despre nimeni altul decåt Sorin Roşca Stănescu, jurnalistul-mogulaş, cel care a tåråt meseria de jurnalist în noroaiele şantajului şi a traficului de influenţă.
Trustul Adevărul al mogulului Patriciu l-a făcut praf pe Sorin Roşca Stănescu, la pachet cu noul său stăpån, Sorin Ovidiu Vîntu. Chiar în ziarul bunului său prieten Dinu, alături de care-şi petrece concediile şi pune la cale strategii de înlăturare a lui Băsescu, Roşca este „gratulat“ din nou pentru abilităţile sale de şantajist, etichetă pe care şi-a lipit-o încă de la mijlocul anilor ‘90, dar care s-a arătat cu adevărat în cazul şantajului aplicat şefului ANI, Cătălin Macovei. „Dl. Sorin Ovidiu Vîntu, care controlează reţeaua de presă Acces Press, după ce ani de zile acest lucru a fost ascuns opiniei publice, îşi etalează în toată «splendoarea» murdarele principii de business care au făcut atåta rău pieţei media în ultimii cinci ani şi au condus inclusiv la închiderea unor titluri tradiţionale în presa scrisă, printre care «Ziua», «Cotidianul» şi «Gardianul». După ce partenerul său, dl. Sorin Roşca Stănescu, s-a folosit incorect de numele Clubului Romån de Presă pentru a obţine dubios (fără licitaţie) de la unii primari slabi de înger mai multe sute de locaţii în Bucureşti pentru viitoarea reţea Acces Press, controlul acesteia a fost înmånat către mai multe firme offshore despre care se ştie (inclusiv angajaţii ştiu) că aparţin dl. Sorin Ovidiu Vîntu“, se arată în comunicatul Adevărul Holding.
Atacul direct la Roşca Stănescu continuă virulent. „Un observator atent nu a putut însă să nu remarce prestaţia Realităţii TV în preajma alegerilor din 2009, invitaţiile continue făcute unor indivizi care se autointitulează jurnalişti în ciuda opoziţiei şi mesajelor clare transmise de CRP şi AJR (este vorba despre domnii Bogdan Chirieac şi Sorin Roşca Stănescu) şi «coincidenţele» ciudate între mesajele unor recente campanii ale postului Realitatea TV («Noi vrem respect») şi apelurile înscrise pe pancarte de mai multe sindicate la mitingurile transmise în aceeaşi perioadă de aceeaşi televiziune (pură coincidenţă) din faţa Guvernului, spre finele anului trecut“, mai zice comunicatul de la prăvălia conului Dinu.

SRS: „O calomnie“

Contactat de ziarul „Curentul“, SRS nu a negat implicarea sa la Acces Press, dar a adăugat că nu se mai ocupă de această afacere de mulţi ani. „Dacă nu greşesc, cred că sunt opt ani de când nu mă mai ocup de Acces Press. Nu mai am nicio legătură cu Acces Press, iar ceea ce e în «Adevărul» e o calomnie.“ Întrebat care este motivul pentru care este atacat de naşul său de cununie, Dinu Patriciu, prin intermediul trustului său de presă, SRS a răspuns laconic: „Nu ştiu. Nu vreau să fac proces de intenţie pentru nimeni!“. Pe conul Dinu nu l-am găsit „acasă“, motiv pentru care nu i-am putut smulge o declaraţie care ar fi putut clarifica povestea.

„Naşu’“, finu’ lu’ Dinu

Cunoscut de apropiaţi drept „Naşul“, aşa cum de altfel îi place să i se zică în cercurile de ziarişti şi nu numai, SRS este finul lui Dinu Patriciu şi, se pare, fost partener de afaceri. „L-am cunoscut pe Dinu Patriciu în 1990 şi suntem prieteni din 1991. Este naşul meu de căsătorie şi mi-a botezat şi copilul. De când suntem prieteni, ne-am petrecut aproape toate concediile împreună“, declara cu mult timp în urmă SRS. De asemenea, mogulaşul SRS stă aproape de Patriciu în comuna ilfoveană Snagov şi nu sunt despărţiti decât de lacul cu acelaşi nume. „Eu am casa pe o parte a lacului, iar el pe cealaltă parte“, mai zicea Roşca. Mai mult decat atât, cei doi sunt legaţi de afaceri de milioane de euro. Deşi SRS a susţinut că au fost asociaţi, în 1994, la ziarul „ZIUA“, cotidianul ale cărui acţiuni au fost vândute către Petrom Service în 2004, presa centrală dezvăluia că SRS este partener de afaceri constant al lui Patriciu. Pe lângă ziarul „ZIUA“, cei doi „oameni de afaceri“ au deţinut şi firma Agrochim, care ar fi luat cu împrumut 6 milioane de euro de la Bancorex, bani care nu au mai fost niciodată restituiţi. De asemenea, atunci când dosarul acestei afaceri a ajuns pe masa judecătorilor, după „metoda Voicu“, SRS ar fi făcut presiuni cu succes asupra unui magistrat pentru a tergiversa acel proces. Totodată, în ciuda faptului că neagă, a fost demonstrat faptul că SRS a fost unul dintre profitorii tranzacţiei Rompetrol, atunci când Bursa a trebuit să fie închisă din cauza speculaţiilor făcute de apropiaţii lui Patriciu, care încercau să prindă milioane de euro, în numai o oră.

Obsesia Băsescu

Tandemul SRS-Patriciu a fost unul dintre cei mai vocali agenţi electorali ai prostănacului Geoană. Dinu Patriciu a fost cel care a venit cu acea casetă măsluită în care Băsescu, chipurile, îi spărgea faţa unui copil la un miting electoral PDL. Pe de altă parte, SRS şi-a pus talentul de securist în aplicare şi a venit cu partea grea a poveştii, prin metode specifice de intoxicare. Acesta a susţinut atunci cum că Traian Băsescu este implicat în trafic de armament către organizaţii teroriste prin intermediul fratelui său. Acuzaţiile nu au putut fi probate, iar SRS s-a declarat brusc neinteresat de a mai continua, după 6 decembrie, aşa-zisă anchetă jurnalistică. Obsesia celor doi pentru nimicirea lui Băsescu are totuşi rădăcini mai vechi, încă din timpul Alianţei DA. Momentul rupturii a fost atunci când Dinu Patriciu a fost arestat, în 2006, de procurori în dosarul Rompetrol, acolo unde Patriciu are şapte capete de acuzare, printre care dezvăluire de informaţii privilegiate, dar şi iniţiere sau constituire a unui grup infracţional. Deşi mass-media a relatat încă de pe atunci ameninţările pe care SRS i le facea telefonic lui Băsescu pentru tovarăşul său Dinu Patriciu, ele reapar, în 2009, în stenogramele convorbirilor dintre şeful ANI, Cătălin Macovei, pe care SRS a încercat să îl şantajeze pentru a-i da aşa-zise conturi secrete ale unor politicieni, şi jurnalistul-afacerist cu echipament pentru STS, Bogdan Chirieac.

„Cătălin Macovei: Roşca e jucător. Într-un fel, să ştii că-mi place. Hai să fim sinceri. Omul ştie să joace.
Bogdan Chirieac: Băi, şi să ştii că dac-ajungi... Să ştii că eu am fost profund surprins de ce-a făcut atunci.
CM: Ţi-am zis, cu doza lui de ticăloşie.
BC: El este, era în acelaşi timp foarte bun prieten şi cu Băsescu, şi cu Patriciu, în mod real. Şi când Băsescu a vrut să-l fută pe Patriciu...
CM: Atunci s-au stricat, nu?
BC: Atunci s-a stricat. Atunci când l-a sunat pe Băsescu. Deci ei jucau table împreună la Snagov, la pula mea, înţelegi? Şi l-a sunat la telefon spunându-i: «Traiane, să-mi bag pula, dacă te iei de Dinu, te fac!». Iar Băsescu a ieşit în presă şi-a spus că a fost ameninţat de un jurnalist!
CM: Da, mi-aduc aminte episodul.
BC: Roşca Stănescu, pula mea, nu ştiu ce...“

Războiul „Ka-Ca“

Lupta dintre „Kamikaze“ şi „Caţavencu“ a început în urmă cu câteva zile, când ofticatul SOV, care zicea de altfel că se mută pe Internet şi că doreşte să infesteze cu propaganda-i ieftină minţile românilor de peste Prut, a încercat să blocheze distribuirea revistei „Kamikaze“ prin reţeaua (a câta?) Acces Press pe care o controlează. Roşu de mânie, conu’ Dinu a ordonat atacul furibund asupra lui Vîntu şi a acoliţilor săi, pe principul: „toate tunurile pe SOV!“. La rândul său, Acces Press a retaliat rapid, acuzând ironic un „şantaj de presă“ pentru distribuţia gratuită a revistei „Kamikaze“. Acces Press mai precizează că Adevărul Holding practică un „atac“ la adresa companiei G.E.D.P. S.A., ignorând faptul că nu este un ONG nonprofit, ci o societate comercială. Cei de la Acces Preess spun că revista „Kamikaze“ „a încercat să eludeze plata unui comision“ către companie, tratând direct cu vânzătorii, moment în care s-a solicitat publicaţiei respectarea procedurilor de intrare în reţea.
sursa http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one