Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

De la cititori: Cum a ajuns Tudor Chiuariu deputat de Bacau

26 aprilie 2010

In primele zile ale lunii septembrie 2008, Calin Popescu Tariceanu, prim ministrul de atunci, a venit la Bacau pentru inaugurarea Podului de la Serbanesti care, dupa ani de reparatii, trepidatii, carpeli, picari, ridicari si asteptari era, in sfarsit, practicabil.

Intamplarea a facut sa fiu prin zona in ziua aceea si chiar m-am si intrebat in ce calitate din delegatie face parte si Tudor Chiuariu, despre care stiam ca nu are nicio legatura cu Bacaul.

In acele zile erau deja, vreo doua saptamani, daca nu si mai mult, de cand CET-ul oprise apa calda probabil pentru revizii, cum se intampla vara, sau din cauza datoriilor mari, acumulate, in timp, de populatie.

A doua zi, in presa locala, in cea despre care se spune ca e aservita primarului, apare o stire halucinanta si anume ca domnul Chiuariu a pus o vorba buna pentru bacauani si ca in 3 sau 5 zile vom avea iar apa calda. Si chiar asa a fost.

Iar m-am intrebat in ce calitate o fi pus el - Tudor Chiuariu - vorba buna pentru noi si ce vrea in schimb ca doar asa, de ochi frumosi si fara macar sa ne cunoasca, nimeni nu face servicii dezinteresate.

N-a trecut mult si a inceput campania electorala pentru parlamentare. Intr-un colegiu bacauan era candidat - cine altul? - decat Tudor Chiuariu, cel refuzat de Iasi si bagat pe gatul bacauanilor de Romeo Stavarache, vrednicul nostru primar care, ca sa fie pe placul sefului de atunci, Calin Popescu Tariceanu - i-a facut campanie lui Chiuariu, din usa in usa, cu tichete de alimente in valoare de o suta de lei si/sau sacose in care, prin galbenul transparent, se zareau cate un bidon de ulei si o punga de zahar sau faina. Ce conteaza?

Si vai! Ce promisiuni mai facea Tudor Chiuariu la televiziunile locale. Nici nu clipea cand vorbea, cand ne promitea cat lapte si miere va curge prin Bacau si cum se va implica dumnealui in viata noastra. Singurul lucru pe care nu ni l-a promis a fost ca n-o sa ne spele vasele, in rest...

Da' credeti ca l-a mai zarit cineva prin Bacau de la alegeri? Assss!

In toamna, in 2009 adica, aveam apa calda cand a inceput campania oficiala pentru prezidentiale, dar nu aveam caldura. Noaptea, mai ales noaptea, era cumplit. Si, cum primarul nostru era seful de campanie al lui Crin Antonescu, m-am gandit ca ne-o face din nou.

Asa ca, in presa despre care se spune ca ii este aservita, i-am lasat domnului primar Romeo Stavarache un mesaj in care l-am rugat sa-l invite mai repede in oras pe Crin Antonescu, candidat la presedintie din partea PNL, sa-l scoata pe TV-urile locale ca sa ne spuna ca a pus vorba buna pentru noi, la cine trebuie si sa dea drumu' mai repede la caldura daca vrea sa aiba cine iesi la vot in 22 noeimbrie. Asta pentru ca stiam scenariul.
sursa http://www.ziare.com/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one