Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Dan Diaconescu „reloaded“ cu ajutorul DNA

23 iunie 2010

Scris de Ramona Feraru
Dan Diaconescu a fost printre puţinele persoane arestate care a zâmbit la ieşirea din DNA deşi cătuşele îi zornăiau la mâini. Înzestrat cu inteligenţă şi cu şmecheria oltenească, producătorul postului OTV ştia că reţinerea sa îi va creşte popularitatea. Asta s-a şi întâmplat, ieri, când zeci de persoane s-au strâns în faţa Judecătoriei Sectorului 1 pentru a-şi exprima compasiunea pentru cătuşele de la mâinile „lu’ domnu’ Dan“. Mai mult, reţinerea sa de către DNA a crescut de două ori punctele de rating înregistrate de OTV, conform unor surse din CNA. „Anchetarea lui Dan Diaconescu la DNA a dublat audienţa emisiunii de luni seara „Dan Diaconescu Direct“, de pe OTV, clasând postul pe locul şase, după Pro TV, TVR 1, Antena 1, Antena 3 şi Realitatea TV“, notează Hotnews. „Emisiunea a avut între orele 19.00 şi 24.00 un rating mediu de 1,7 în mediul urban, ceea ce înseamnă că a fost urmărită, în medie pe minut, de 198.000 de telespectatori. În luna iunie, în acelaşi interval, «Dan Diaconescu Direct» avea o medie de 0,9 rating, adică 103.000 telespectatori. Cu aceste cifre, OTV era pe locul 11 pe intervalul orar 19.00-24.00. Datele arată că şi ratingul pe toată ziua a fost mai mare decât media normală. Conform sursei citate, audienţa medie pe zi a fost, ieri, de 74.000 de telespectatori (0,6 rating), în condiţiile în care în luna iunie media a fost de 49.000 de persoane (0,4 rating)“, potrivit Hotnews.
Ce-i drept, şi procurorii anticorupţie au „colaborat“ din plin la renaşterea publică a lui Dan Diaconescu, având în vedere că acesta a putut poza în victima perfectă, graţie atitudinii şi acţiunilor procurorilor anticorupţie.
Toată lumea l-a văzut ieri, de zeci de ori, pe Dan Diaconescu cum ieşea, la 7 dimineaţa, din sediul Departamentului Naţional Anticorupţie cu cătuşe la måini. Procurorii au emis mandate de reţinere pe numele acestuia şi a clarvăzătorului Doru Pårv susţinånd că cei doi se fac vinovaţi de şantaj şi ameninţare, după ce i-ar fi cerut unui primar arădean 200.000 de euro pentru a nu difuza materiale compromiţătoare despre acesta. La ieşirea din sediul DNA, condus spre maşina poliţiei, Dan Diaconescu a strigat, cu zåmbetul pe buze, arătåndu-şi cătuşele: „sunt primul ziarist arestat pentru un promo“, apoi a adăugat că „a fost tras pe sfoară“ de procurori, motivånd că l-au făcut să aştepte toată noaptea şi au emis ordonanţa de reţinere abia în dimineaţa zilei de ieri, în jurul orei 6.
„Dan Diaconescu nu a fost foarte surprins cånd i s-au pus cătuşele, doar că i-a tot întrebat pe procurori ce a făcut“, a spus unul dintre avocaţii care l-au însoţit la audieri. Apărătorii au explicat că producătorul postului OTV a fost pus să aştepte venirea lui Doru Pårv, care la începutul audierilor era în Arad. Avocaţii au susţinut că aproape toată noaptea procurorii i-au spus lui Dan Diaconescu că va fi confruntat cu clarvăzătorul, dar că la sosirea acestuia în Capitală acest lucru nu s-a mai întåmplat, iar cei doi au primit cåte un mandat de reţinere şi câte o pereche de cătuşe. Dan Diaconescu a avut pe långă avocaţii care l-au reprezentat şi susţinerea soţiei sale. Aceasta a stat aproape toată noaptea långă producătorul OTV, iar în cursul zilei de ieri i-a dus în arestul IGP måncare, mai multe sticle cu apă, un costum de haine şi alte schimburi. Dan Diaconescu trebuia să ajungă la Judecătoria sectorului 1 la ora stabilită, 13. Însă dosarul procurorilor DNA nu a ajuns la timp. Judecătorii ar fi trebuit să studieze dosarul şi să se pronunţe dacă producătorul OTV va primi sau nu un mandat de arestare pentru 29 de zile. Anchetatorii nu s-au mai grăbit să pună la dispoziţia instanţei dosarul cu probele care îi incriminau pe Dan Diaconescu şi pe Doru Pårv. Mai mult, întåmplător sau nu, cauza a fost repartizată chiar judecătorului care cu cåteva zile înainte emisese mandatele de percheziţie pentru casa lui Diaconescu şi pentru sediul OTV.

Actele procurorilor, contestate

Avocatul Mihai Rapcea a reclamat actele procurorului de caz Bocşan Gheorghe, respectiv rezoluţia de începere a urmăririi penale împotriva lui Dan Diaconescu din data de 18 iunie 2010, Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale din data de 22 iunie 2010, ora 6:15, precum şi Ordonanţa de reţinere numărul 21 emisă ieri dimineaţă. „Solicit infirmarea actelor procurorului şi vă rog să constataţi că această rezoluţie nu cuprinde motivele şi nu face vorbire despre indiciile sau probele care au fost de natură să ducă la schimbarea calităţii mele procesuale în acest dosar, din martor în învinuit“, notează avocatul în plângerea sa. El a arătat că, deşi în cauză Diaconescu a fost citat şi audiat ca martor, i s-a adus la cunoştinţă rezoluţia contestată fără a i se prezenta un act de schimbare a calităţii acestuia din martor în învinuit şi fără a i se prezenta argumentele, indiciile sau probele potrivit cărora s-a realizat schimbarea calităţii sale în acest dosar. Potrivit acestuia, în acte s-ar fi strecurat o serie de „greşeli şi inexactităţi cu privire la situaţiile de fapt consemnate“. Avocatul arată că Diaconescu nu deţine calitatea de administrator la SC Oglinda Television SA şi SC Ocram Televiziune SA, el având doar calitatea de acţionar la aceste două societăţi.
Cu privire la Ordonanţa de reţinere de ieri dimineaţă, avocatul cere să se aprecieze „nelegalitatea şi netemeinicia acestei măsuri“.

Cum „l-au păcălit“ procurorii

Potrivit acestuia, Diaconescu s-a pus la dispoziţia organelor de cercetare pe tot parcursul anchetei, cu prioritate, întrerupându-şi chiar sejurul pe litoral pentru a fi audiat luni, deşi a fost citat de urgenţă, chiar dacă procurorul de caz nu a justificat în niciun fel citarea lui într-un termen atât de scurt. „Am fost reţinut imediat după finalizarea audierii mele, fiindu-mi pus în vedere verbal, de către dl procuror Bocşan Gheorghe, să nu părăsesc sediul DNA până la aducerea inculpatului Doru Pârv, sub pretextul că ar urma o confruntare între mine şi acest inculpat, după reaudierea acestuia. Toate s-au petrecut în condiţiile în care avocaţii lui Diaconescu au solicitat domnului procuror permisiunea de a-l lăsa să plece acasă pentru a se schimba de haine şi pentru a lua masa, fiind cunoscut faptul că poliţiştii care îndeplineau mandatul de aducere a lui Doru Pârv se aflau la acel moment abia în localitatea Sebeş-Alba, iar drumul era aglomerat, urmând să ajungă la sediul DNA abia după 5-6 ore“, spune avocatul.
În opinia apărătorului, rezoluţia de începere a urmăririi penale împotriva lui Diaconescu a fost emisă cu nerespectarea dispoziţiilor Cod Procedură penală. De asemenea, avocatul a mai spus că singura probă a procurorilor este un promo difuzat pe OTV înainte de emisiunea lui Diaconescu din 21-22 iulie 2009, în care se anunţau dezvăluiri despre primarul comunei arădene Zărand, Ioan Florin Moţ.

800 de euro - interviul
Primarul comunei arădene Zărand, Ioan Florin Moţ, a declarat, ieri, pentru Ştirile Pro TV, că a fost şantajat de Dan Diaconescu şi de colaboratorul său Doru Pârv, care l-ar fi sunat „tot la două săptămâni“, pentru a-i cere bani. Primarul Ion Florin Moţ susţine că patronul OTV şi realizatorul de emisiuni Doru Pârv l-au şantajat, motiv pentru care i-a reclamat.
„Am fost şantajat. Nu am vrut să le fac rău, nici la unu, nici la altul, dânşii au insistat să le dau bani, dar nici dacă aveam fabrică de bani... Au cerut bani împrumut să le dau, n-am făcut rău la nimeni, am ajutat cât am putut. Tot din două în două săptămâni mă sunau, domnule, bani, bani, n-am mai rezistat, trebuia să fac ceva“, a declarat, pentru Ştirile Pro TV, edilul din Zărand.
Primarul susţine că o echipă OTV i-a cerut 800 de euro pentru un interviu care să fie difuzat pe post.
„În ultimul timp, a fost firma OTV să ceară primarilor 800 de euro să facă interviuri. Personal, am fost chemat la primarul Muscă, la Olari, el a dat 800 de euro, mi s-a cerut şi mie, eu am spus că am dat destul. Dacă mă lăsau în pace şi nu mă tachinau, tot să dau bani, eu îi lăsam în pace“, a spus primarul arădean.
sursa :http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one