Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Cum cumpără baronii Deltei crap de şase ori mai ieftin decât preţul pieţei

28 aprilie 2010
de NECULAI AMIHULESEI

Braconajul piscicol din Delta Dunării a devenit o afacere profitabilă nu doar pentru cei care-l practică, ci şi pen tru cei care comer cializează la supra preţ peştele confiscat de stat. Printre beneficiari, firme deţinute de Alexandru Bittner şi de fostul parlamentar PSD Dan Verbina.
O veritabilă reţea de valorificare a cantităţilor enorme de peşte confiscate de la braconieri a fost pusă la punct, în ultimii ani, în Delta Dunării. Totul, în interesul câtorva persoane. Anual, sunt con fiscate sute de tone de peşte, dar, potrivit directorului Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Tulcea, Marian Găitan, „foar te puţini bani din valorificarea peştelui confiscat de poliţişti, agenţi ecologi, inspectori piscicoli, comisari de mediu şi financiari ajung în bugetul de stat". „Deşi legislaţia pri vind valorificarea bunurilor confiscate precizează că firma care vinde marfa trebuie să practice un preţ cel puţin egal cu cel din ultima factură cu care a cumpărat un astfel de bun, în realitate, firmele achiziţionează peştele la preţuri modice şi îl vând apoi cu sume de zeci de ori mai mari", ne-a declarat directorul DGFP Tulcea.

Această anomalie este pusă pe seama procedurii de confiscare folosite în Deltă. Astfel, procesul-verbal nu se încheie acolo unde este interceptat peştele braconat, ci la agentul economic care urmează să-l vândă. Agentul constatator al confiscării contactează telefonic patronul unei firme care vinde peşte, îi comunică ce specii a confiscat şi începe o negociere. Dacă ajung la un acord, peştele este predat respectivei fir me, în prezenţa braconierului, şi se întocmesc actele de confiscare. Toată lumea este mulţumită: poliţistul sau alt agent constatator, care are interesul să scape de marfa perisabilă, braconierul, care doreşte să fie consemnată o cantitate cât mai mică de peşte şi la o valoare mică, pentru a scăpa cu o sancţiune mi -
noră, dar şi comerciantul, care vrea un preţ de achiziţie cât mai mic, pentru a obţine un profit mare. „Fiind marfă perisabilă, patronii magazinelor care preiau confiscările impun un preţ foarte mic de achiziţie, iar dacă nu se acceptă acel preţ, peştele nu este preluat în spaţiile frigorifice şi se strică", spune guvernatorul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, Grigore Baboianu.
Documentele de confiscare a peştelui existente la DGFP Tulcea arată că instituţiile statului care predau spre valorificare această marfă au doar câţiva clienţi. Astfel, confiscările de la Jurilovca intră în gestiunea firmei Piscicola Tour a lui Ale xandru Bittner, cele din Crişan ajung la firma Wela a fostului parlamentar PSD Dan Verbina, iar peştele confiscat la Tulcea ajunge la firma Ghiban Trident SRL a omului de afaceri Dumitru Ghiban. În ceea ce priveşte confiscările de la Sulina, acestea ajung la SC Amorel, firmă asociată cu Verbina.Profituri uriaşe la comercializare

Conform evidenţelor DGFP Tulcea, peştele confiscat în ultimul timp a fost predat spre valori ficare la următoarele preţuri: crapul la 2 lei/kg, şalăul şi somnul la 3 lei, carasul şi plătica - 1 leu/kg, icrele de crap la 12 lei, iar cele de ştiucă la preţul de 15 lei/kg. Spre comparaţie, în magazinele din Tulcea, inclusiv la cele la care au ajuns confiscările, carasul se vinde cu cel puţin 7 lei, faţă de un leu, cu cât a fost achiziţionat, crapul se vinde cu 12 lei, după ce a fost cumpărat cu 2 lei kilogramul, şalăul şi somnul se vând cu 16-18 lei, faţă de 3 lei, iar icrele de crap se comercializează cu 150 lei după ce au fost achiziţionate cu 12 lei. Chiar şi în aceste condiţii, reprezentanţii DGFP Tulcea spun că firmele care au primit spre vânzare peştele confiscat refuză să plătească banii datoraţi bugetului motivând că peştele primit de la poliţişti sau de la agenţii ecologici cu acte de confiscare s-a stricat înainte de a fi vândut. Potrivit reprezentanţilor DGFP, unele firme obţin de la medici veterinari documente justificative privind distrugerea unor cantităţi de peşte confiscat care s-ar fi stricat. Împotriva acestor firme DGFP Tulcea a declanşat procedura de atragere a răspunderii pentru distrugerea unor bunuri care aparţin
statului.La ce preţ cumpără baronii peştele

Peşte Preţ Preţ
cumpărare magazin

Crap 2 lei/kg 12 lei/kg

Şalău 3 lei/kg 16 lei/kg

Somn 3 lei/kg 18 lei/kg

Caras 1 leu/kg 7 lei/kg

Plătică 1 leu/kg 7 lei/kg

Icre crap 12 lei/kg 150 lei/kg

Icre ştiucă 15 lei/kg 160 lei/kg
sursa :http://www.romanialibera.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one