Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Cum au încercat oamenii lui Vîntu să-i salveze pielea lui Cătălin Voicu

25 martie 2010

Scris de Nicolae Bucur
Caracatiţa păstorită de Cătălin Voicu şi-a dezvăluit noi „tentacule“, de data aceasta în råndul senatorilor Romåniei. Deşi, pånă în prezent, reţeaua de crimă organizată a lui Voicu părea că nu se interferează şi cu controversatul om de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, în cadrul Comisiei juridice a Senatului au apărut şi primele indicii în acest sens. Locotenenţii-senatoriali ai lui Vîntu au sărit ca arşi în a-i lua apărarea lui Voicu, iar prietenii mogulului eolian ştiu de ce. Conform datelor oficiale, Comisia juridică a Senatului a avizat favorabil, marţi, cu opt voturi „pentru“ şi trei „împotrivă“, cererea Ministerului Justiţiei de încuviinţare a arestării senatorului Cătălin Voicu. Conform surselor ziarului „Curentul“, din cele trei voturi negative, două au fost date de doi politicieni din anturajul lui SOV: senatorul PSD Ioan Chelaru şi senatorul PD-L Mircea Andrei. Dacă votul lui Chelaru putea fi anticipat şi poate fi argumentat de faptul că e coleg de partid cu Voicu, votul lui Mircea Andrei ridică mari semne de întrebare. Dincolo de vot, nu a trecut neobservată nici atitudinea extrem de prietenoasă a lui Mircea Andrei cu Voicu, pe parcursul audierilor din Comisie. Spre deosebire de toţi ceilalţi senatori care au luat cuvåntul şi i-au adresat diverse întrebări lui Cătălin Voicu, pedelistul Mircea Andrei i-a aruncat chiar o minge la fileu pe care, bineînţeles, versatul general sepepist a prins-o din zbor. Astfel, la finalul audierii, Mircea Andrei l-a întrebat, tam-nesam, pe Voicu: „Poziţia dumneavoastră, în totalitate cåte dintre interceptări sunt reale şi cåte nu sunt?“ Răspunsul? Pledoaria de apărare a lui Voicu, cel care susţine de cåteva zile încoace că aceste interceptări sunt nereale şi sunt lucrate de procurorii de la DNA. Punct ochit, punct lovit.

Mircea Andrei, avocatul diavolului

În urmă cu aproximativ trei săptămåni, ziarul „Curentul“ dezvăluia elemente foarte interesante vizavi de averea fabuloasă strånsă de avocatul de casă a mogulului eolian - senatorul PD-L Mircea Andrei. Cu peste 20.000.000 de euro, Mircea Andrei se poate număra printre primii 270 de cei mai înstăriţi romåni. Mircea Andrei este avocatul lui Sorin Ovidiu Vîntu şi Liviu Luca la firmele Giurgiu Nav, la Petromservice, actualmente PSV Company, aflată în insolvenţă, precum şi la Geoasset, firmă ce deţine licenţa de exploatare a zăcămåntului calcar cu brucit, cel mai mare de acest fel din Europa, mina de la Budureasa - Valea Mare. Să nu uităm că, în ciuda lipsei totale de charismă, Mircea Andrei a devenit invitat cu statut aproape permanent la televiziunea patronată de mogulul eolian, Realitatea TV. Chipurile, el este invitat în calitate de reprezentant al PD-L, cu toate că se află în solda devalizatorului FNI, ca gardian pretorian în lumea Justiţiei.

Chelaru, „curăţătorul de la Gelsor“

În acelaşi registru politico-mafiot se înscrie şi senatorul PSD Ioan Chelaru. În ciuda probelor concludente prin care se cere „legarea“ lui Voicu, Chelaru a votat împotriva acestei acţiuni. Motivul? Din nou, legăturile infracţionale ale acestuia cu nimeni altul decåt acelaşi Sorin Ovidiu Vîntu. Mai multe surse din PSD ne-au confirmat că Ioan Chelaru este un apropiat atât al cercurilor preşedintelui de onoare al partidului, Ion Iliescu, dar mai ales al oligarhului eolian Vîntu, pe care l-a reprezentat în trecut într-un proces de divorţ. Mai mult de atåt, cei doi sunt prieteni încă din adolescenţă. „Cu Sorin Ovidu Vîntu sunt în aceleaşi relaţii bune, de prietenie“, spunea Chelaru, precizând că este „prieten cu Vîntu din adolescenţă“. Legăturile dintre cei doi nu s-au oprit numai la prietenie şi au mers mai departe şi în sfera afacerilor tip „ţeapă“ marca Vîntu. În 2000, în plin scandal FNI, Vîntu i-a våndut Grupul Gelsor lui Ioan Chelaru, cu dreptul de răscumpărare. Cu toate acestea, Vîntu a declarat ulterior că nu mai este interesat de acest lucru. Că să piardă urma acestei inginerii financiare, Chelaru a våndut-o după circa 18 luni în care a fost acţionar majoritar. Valoarea din acte a tranzacţiei, încheiată în iulie 2000, a fost de 30 miliarde de lei, plătibili eşalonat în 25 de ani. Valoarea reală era de 199,87 miliarde lei. Mai departe, Chelaru a våndut, în 2002, firma către firma-fantomă Anwin Alliance Limited, un off-shore despre care Chelaru a precizat că „nu îşi mai aminteşte“ cine este patronul.

Dumitru Iliescu - veriga dintre Voicu şi Vîntu

Vă întrebaţi probabil cum a ajuns Vîntu în vårtejul Caracatiţei lui Voicu. Răspunsul este cåt se poate de simplu: Dumitru Iliescu, tartorele care l-a introdus pe Voicu în lumea bună a politichiei dåmboviţene, promovåndu-l în funcţia de consilier de stat la Palatul Cotroceni, în mandatul lui nea Nelu.
Ziarul „Curentul“ scria, cu probe, încă din ianuarie 2002, despre legăturile primejdioase dintre Vîntu şi Dumitru Iliescu. Pe 28 ianuarie 2002, Comisia parlamentară de control a SRI, condusă de pesedistul Ion Stan (n.r. prieten cu Radu Timofte), a avut pe masă dovezile relaţiei SOV-servicii secrete: o listă cu aproape 40 de nume de foşti ofiţeri şi subofiţeri din serviciile secrete, în special SPP şi SRI, care începånd din 1998 au făcut parte dintr-o adevărată organizaţie paramilitară, aflată la comanda lui Sorin Vîntu. Dovezile au fost depuse chiar de ziarul „Curentul“. Deşi o parte a acestora putea confirma întålnirile de taină dintre Vîntu şi o serie de şefi ai serviciilor secrete romåneşti, precum şi cu personalităţi politice de primă månă din vremea aceea, majoritatea discuţiilor purtåndu-se în vila lui SOV de la Otopeni sau la luxosul imobil de långă Guvern, din strada Paris nr. 13, nimeni nu i-a întrebat vreodată de sănătate, iar dovezile au rămas undeva în sertarele Comisiei SRI. Ziarul „Curentul“ scria tot atunci despre „serviciul secret al lui SOV“, coordonat de ex-colonelul SPP Florian Ion (comandatul echipei de şoc a lui Vîntu) şi de generalul Dumitru Iliescu, fost şef al SPP. Apropiat al lui Ion Iliescu, generalul i-a convins atunci pe cei mai buni oameni ai Brigăzii Antiteroriste a SRI să părăsească Serviciul şi le-a oferit atåt salarii duble la „Agenţia Internaţională de Protecţie şi Pază SRL“, firma pe care o conduce din umbră (şi la care acţionar majoritar este irakianul Jalil Farhood), cåt şi promisiunea că se pot întoarce oricånd în SRI. Sarcinile pe care Dumitru Iliescu le-a trasat nou-veniţilor au fost:
1. Asigurarea pazei la vila lui Sorin Vîntu din Otopeni (în acest fel a fost făcută legătura cu Vîntu, care, ulterior, i-a angajat la firma sa).
2. Asigurarea protecţiei candidatului prezidenţial Ion Iliescu în timpul campaniei electorale din 2000.

Mărturiile agenţilor de pază

De asemenea, în 21 martie 2002, ziarul „Curentul“ scria un material cu titlul: „Generalul Dumitru Iliescu, omul de încredere al preşedintelui, reprezintă veriga slabă în lanţul SOV-Cotroceni“. În acel material se găseau mărturiile olografe ale foştilor agenţi de pază ai lui Vîntu, majoritatea provenind din Brigada Antiteroristă a SRI. Prima sarcină primită de aceştia a fost chiar paza permanentă, vreme de doi ani, a reşedinţei lui Vîntu de la Otopeni! Toată operaţiunea s-a realizat sub directa îndrumare a colonelului în rezervă Florian Ion. Reamintim că Florian Ion a fost unul dintre ofiţerii care au condus dispozitivul de pază de la Cotroceni pånă la alegerile din 1996.
De altfel, potrivit mărturiilor ex-bodyguarzilor lui Vîntu, în primăvara anului 2000, o parte dintre aceştia au fost anunţaţi de colonelul (r) Ion că vor fi detaşaţi de la vila din Otopeni pentru o altă misiune: asigurarea pazei pentru candidatul PDSR în alegerile prezidenţiale, Ion Iliescu! În declaraţiile lor, foştii angajaţi ai lui Vîntu consemnează momentele electorale la care l-au păzit pe Ion Iliescu: în timpul deplasării la Galaţi şi în vizitele la fabrica „Miraj“, pieţele Råmnicu-Sărat şi Rahova sau Casa de Cultură din Bucureştii Noi. În toate aceste acţiuni, ei au fost coordonaţi direct de ex-colonelul Florian Ion.
Interesant este faptul că, după alegerile de la sfårşitul lui 2000, toţi angajaţii firmei generalului Dumitru Iliescu detaşaţi la „obiectivul SOV“, evident în frunte cu Florian Ion, au fost transferaţi la firma Vîntu Sorin Ovidiu Company, pe un salariu mai bun, dar păstråndu-şi atribuţiile. În toată perioada cåt au asigurat dispozitivul de protecţie al lui Vîntu, ei declară că printre persoanele aflate cel mai des în vizită la Otopeni s-a aflat chiar generalul Dumitru Iliescu. La vremea aceea, ziarul „Curentul“ scria că „prin reactivarea lui Dumitru Iliescu, SOV speră, probabil, să obţină un nou ajutor din partea Palatului Cotroceni, ai cărui oameni plasaţi printre vårfurile IGP au făcut deja tot posibilul să tragă de timp în ceea ce priveşte anchetele referitoare la Vîntu“. Premoniţia s-a împlinit.

Dumitru Iliescu - stipendiat de Adrian Costea

În acelaşi material se făcea referire şi la afacerile cu iz parizian ale lui Dumitru Iliescu. Generalul reactivat de preşedintele Iliescu a intrat în atenţia opiniei publice în perioada investigaţiilor juridice în afacerea Adrian Costea. Fost şef SPP înainte de 1996, Dumitru Iliescu a intrat în afaceri dupa ce principalul său susţinător, Ion Iliescu, a trecut în opoziţie. Generalul şi-a înfiinţat o firmă de protecţie şi pază. În timpul anchetei, în dosarul Costea a reieşit, din rechizitoriul Comisiei mixte romåno-franceze, că firma lui Dumitru Iliescu a primit 300.000 de dolari de la firmele lui Adrian Costea. Presa a scris, la acea vreme, că generalul şi-a înfiinţat, de fapt, firmă de protecţie şi pază pe banii omului de afaceri romåno-francez. Tot din rechizitoriul Comisiei de anchetă reieşea că, pe långă oamenii politici care s-au bucurat de sejururi plătite de Adrian Costea, s-a aflat şi fostul şef SPP. Nu a fost singurul episod care a pus sub semne de întrebare activitatea generalului. Parchetul Militar i-a deschis un dosar penal după alegerile din 1996. SPP achiziţionase în condiţii neclare, sub conducerea generalului Iliescu, o tipografie în valoare de două milioane de dolari şi mai multe autoturisme de lux.
sursa http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one