Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Craiul Realitatea – Cătălin Popa – în vizorul crăişorului petrolului, Dinu Patriciu

Craiul Realitatea – Cătălin Popa – în vizorul crăişorului petrolului, Dinu Patriciu
20-feb-2010
Scris de George Roncea

O frumoasă poveste de amor transfrontalier - între Trusturi ale unor moguli învecinaţi ideologic a devenit prilej de scandal public datorită unui alt mogul, care s-a hotărât brusc să pună reflectorul asupra preacurviei. În ediţiile recente ale Click-ului, publicaţie controlată de Dinu Patriciu, la rândul său ziarist la Adevărul, Alina Petrescu (ex-Antena 3, viitoare ştiristă la Antena 1) şi Cătălin Popa (încă la Realitatea TV) sunt luaţi la ochi şi tocaţi mărunt pe motiv că şi-o trag ca iepurii, preum în Californication.

Motănelul Cătălin a împărţit însă, până la Alina motanului Felix, din lăpticul său, cu mai toate pisicuţele Trustului Realitatea scărmănând blăniţe fără deosebire.
Cuprins de cuvioasă indignare, patronul şi ziaristul Dinu Patriciu tună şi fulgeră, plin slova pudibonzilor săi condeierilor săi din Click, înfierându-l pe Cătălin Popa care, circumstanţă agravantă, pare-se, le-ar fi căpăcit şi pe Melania Medeleanu şi Diana Enache, colegele sale.
Cu ce-o fi mai breaz Dinu Patriciu, n-am înţeles, doar nici el nu o fi fost vreo uşă de biserică, ba dimpotrivă, iar acum se află la a treia nevastă. Care, după cum s-a zvonit în mediile de presă, şi ea ar putea să îl lase şi să fugă în lume cu celebra “reporteriţa idioată” zisă şi ”3 în p..la mea”, respectiv Alexandra Avram, sursă a aceluiaşi Click.
Cătălin Popa, “Iubitul Alinei Petrescu, crai în Realitatea TV”, după cum îl prezintă Click-ul patrician “şi-a sacrificat familia, cu succesoarea lui Lucian Mândruţă, la pupitrul Observatorului”. Alina a făcut tot posibilul să îl despartă pe Cătălin de soţie, scrie Click.
Alina Petrescu, noua prezentatoare, a fost transferată de la Antena 3 la Antena 1 pentru a prelua poziţia cuplului Mândruţă - Stoicescu, după ce “Lucian Mândruţă a rămas fără postul de ştirist la Antena 1 din cauza infidelităţii, fiind prins, în luna decembrie în timp ce se săruta cu amanta pe un câmp din Mogoşoaia”, după cum dezvăluie bine informatul Click. Mândruţă, cel care ne sufoca cu dragostea sa îmbăloşată faţă de greţosul bolşevic Silviu Brucan a folosit platforma televiziunii urmaşului lui Brucan, Dan Voiculescu, într-un gest fără precendent în istoria mass-media pentru a-şi cere scuze, în direct, plângăcios, de la nevastă. A zburat de pe post dar se pare că scaunul de ştirist principal la Antena 1 frige rău fiind în continuare îmbibat de endorfine.
Alina Petrescu, fostă ştiristă de la Antena 3, are un trecut controversat şi un prezent şi mai şi, - spune Click - care a aflat că numai ea a reuşit performanţa să îl despartă pe Cătălin Popa de soţie, în timp ce alte femei, mai delabrate, au fost nevoite să se mulţumească doar cu statutul de amante. Într-un articol cu titlu sugestiv “Totul despre viaţa amoroasă a Alinei Petrescu, noua prezentatoare a Observatorului” ziariştii lui Patriciu prezintă imagini ale telenovelei dintre Alina Petrescu şi şeful de la Realitatea TV, Cătălin Popa, care s-ar fi mutat împreună într-un superb apartament din complexul rezidenţial Ambiance, situat pe şoseaua Siseşti.
Au fost traşi în poză giugiulindu-se în ambianţă iar soţia lui Cătălin Popa a fost abordată de reporterii de la Click care a confirmat că Alina Petrescu a fost cea care i-a "spart" casa.
Dragostea înfrânge concurenţa

Curios este că ziariştii de la Click pretind că au aflat tot pe surse (oare tot de genul Alexandrei Avram?) despre povestea de amor dintre cei doi guguştiuci, deşi încă din septembrie anul trecut Curentul descria pe larg tărăşenia. Articolul se intitula “Dragostea înfrânge concurenţa” şi avea în vedere în principal aspectul comercial-economic al relaţiei acestora. Scriam atunci că n-am fi luat în seamă în mod special o banală poveste de amor dacă gingăşia tipică poveştilor diafane de dragoste nu ar fi interferat cu contextul sălbaticei lupte politice reflectate de media în fel şi chip, după cum dictează interesele patronale.
Cei doi porumbei se află în balcoane TV diferite, unul dintre amorezi, Cătălin Popa, prestând la Realitatea TV, iar colombina, Alina Petrescu, executând sarcini televizuale de partid la una din Antenele lui Voiculescu. Am observat, scriam noi, că de câte ori este de serviciu Cătălin Popa, titlurile ştirilor de la Realitatea se suprapunea până la identitate cu titlurile ştirilor de la Antena 3 a colombinei sale. Multă lume a crezut, probabil, zapând de la un canal la altul, că ştirile sunt produse de aceeaşi persoană, deoarece, altfel, nu părea explicabilă coincidenţa conţinutului. Mai mult, alţii au crezut că la mijloc sunt mai ştiu eu ce aranjamente tenebroase între mogulii ce ar acţiona de conivenţă din perimetrul de tragere al PSD. Explicaţia însă era mult mai simplă şi mai omenească: dragostea. Focul divin al dragostei nu ţine seama de interesele mercantile patronale.
Misterul coincidenţelor titlurilor la cele două televiziuni, se datora cel mai probabil faptului că mini-mahărul de la Realitatea TV, Cătălin Popa, o ajuta pe Alina, transferându-i acesteia subiectele de la postul său, dispus să-şi rişte chiar şi slujba, şi servind indirect concurenţa, care nu a avut decât de câştigat, inclusiv financiar. Nu este acceptabilă supoziţia că Vîntu ar fi fost de acord ca angajaţii săi să verse subiecte către concurenţă, mai ales că Antenele lui Voiculescu au mers pe profit, comparativ cu Vîntu, care, aflat deja în pragul falimentului, este pe cale să-i vândă postul lui Patriciu. Faliment datorat poate şi unui Cătălin Popa (zis “aberantul” pe catacombele Realităţii, ca urmare a unor ciudate ordine de cenzură tipice unei epoci revolute).
Revolut sau nu Cătălin Popa, deşi mascul feroce, tare în brand, are zilele numărate. Este evident că Patriciu nu are de gând să tolereze în continuare, o situaţie specifică mai degrabă unor episoade din Californication - în perspectiva preluării Trustului Realitatea - şi semnalul pe care îl dă în ultimele ediţii ale Click-ului dovedeşte că lui Popa, crai dezabuzat, i se arată Sabia lui Damocles (sau bisturiul emasculării…brr).
Remediul pentru Cătălin Popa, într-o asemenea situaţie, ar fi greu de găsit, iar soluţii alternative ce vin din vechime ar putea fi dureroase. Înţelepciunea asiatică kazahă, la care se tot adapă Dinu Patriciu în ultima perioadă, oferă nişte variante, care ar putea fi probabil anvizajate de viitorul patron. Spre-o pildă, pentru un motănel deja vizat de bisturiul patrician ar fi utilă reflecţia pe marginea înţelepciunii unui vechi proverb asiatic ce sună astfel: “Este dificil să vezi un motan negru într-o încăpere întunecoasă. Mai ales dacă motanul nu se află în cameră”, - şi mai ales dacă motanul este şi castrat pe deasupra, am adăuga noi, în specific kazahstanez.

sursa http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one