Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Cazul Vîntu, "pe rol" la CNSAS

13 iulie 2010

Autor: Mirela Corlățan
Verificat de CNSAS, SOV spune că documentele publicate despre relaţia sa cu Securitatea nu sunt autentice.

La o zi după ce HotNews şi revista "Kamikaze" au publicat un articol despre dosarul de Securitate al lui Sorin Ovidiu Vîntu, omul de afaceri a dat un comunicat de presă în care susţine că documentele sunt fabricate, sugerând că este ţinta unei campanii ce a început pe 7 decembrie 2009, ziua care a marcat victoria lui Traian Băsescu în alegerile prezidenţiale. Vîntu a mai declarat că va da în judecată HotNews.

"Dacă instanţa va decide că am fost colaborator voi plăti eu; dacă nu, vor fi obligaţi să plătească ei. Până la pronunţarea definitivă a instanţei, mi se pare jenant orice alt tip de comentariu", şi-a încheiat Sorin Ovidiu Vîntu comunicatul de presă.

Răspunsul CNSAS

HotNews şi "Kamikaze" au prezentat un angajament olograf cu numele conspirativ "Nuş", pe care l-au expertizat grafologic, comparându-l cu înscrisuri recente aparţinându-i lui Sorin Ovidiu Vîntu, concluzia specia liştilor fiind aceea că erau scrise de aceeaşi persoană. Angajamentul ar fi fost semnat în 1983, când Vîntu era închis în Penitenciarul Bacău pentru delapidare, iar relaţia cu Securitatea ar fi continuat şi după eliberare, până în 1987.

EVZ a solicitat anul trecut CNSAS verificarea lui Vîntu, iniţial în calitate de proprietar al trustului de presă Realitatea- Caţavencu, poziţie pe care a renegat- o însă, apoi în calitate de fondator al unei asociaţii. Până acum CNSAS nu a dat niciun răspuns, susţinând că este o verificare "pe rol".

Trecutul lui Patriciu, securizat prin lege

Odată cu cererea care îl viza pe Vîntu, CNSAS a primit şi o cerere de verificare pe numele lui Dinu Patriciu, proprietarul Adevărul Holding. Răspunsul a venit recent şi constă într-o adeverinţă de necolaborare, emisă în 2000, imediat după înfiinţarea CNSAS, când arhiva instituţiei era în curs de constituire şi verificările se făceau, de fapt, pe baza răspunsurilor primite de la serviciile secrete. Patriciu a fost verificat atunci din oficiu, pentru că era candidat pentru Camera Deputaţilor.

În răspunsul trimis EVZ de către CNSAS se invocă articolul 33 din actuala lege de funcţionare a CNSAS (Ordonanţa Guvernului 24 din 2008), prin care deciziile anterioare rămân valabile dacă persoana a cărei verificare este cerută nu deţine nicio funcţie publică în prezent.

Cu alte cuvinte, în cazul persoanelor deja verificate, chiar dacă, teoretic, CNSAS ar deţine documente noi şi care demonstrează colaborarea cu Securitatea, nu le-ar putea lua în considerare.

Atât timp CNSAS funcţionează după legea actuală, în condiţiile în care Dinu Patriciu nu va fi ales sau numit într-o funcţie publică, reverificarea sa nu mai este posibilă.
sursa :http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one