Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Caracatiţa Voicu - de la spital la bal

29 martie 2010

Scris de George Roncea
Cătălin Voicu vrea să se reia distracţia votului din Senat, deoarece el a lipsit de la paranghelie, odihnindu-se la spital. Voicu vrea ca de data asta votul să se reia în Marea Sală de Bal, în plenul Senatului.
Mircea Geoană a anunţat public că senatorul Cătălin Voicu i s-a adresat cerându-i ca Hotărârea din 24 martie privind încuviinţarea arestării sale preventive să fie anulată şi să fie reluat votul în plen deoarece votul precedent ar fi fost lovit de nulitate absolută, el solicitând să fie ascultat în plen în prima şedinţă. Potrivit lui Voicu, Hotărârea Senatului a fost adoptată fără a fi realizată procedura prealabilă şi obligatorie a ascultării sale, în condiţiile în care se ştia, „fiind un fapt de notorietate publică datorită mass-media“, că se afla într-o situaţie de imposibilitate obiectivă de a fi prezent în plenul Senatului în vederea ascultării.
Pentru a împrospăta puţin datele spectacolului de circotecă provocat de Cătălin Voicu, readucem aminte contextul în care Senatul a decis aprobarea cererii DNA de arestare a senatorului Cătălin Voicu, la limită, doar două voturi lipsind pentru ca Voicu să scape de problemă. Săptămåna trecută, în plin scandal mediatic după ce au ieşit pe ţeavă fragmente din înregistrările unor convorbiri deşucheate ale generalului parlamentar Cătălin Voicu, acesta a ajuns în noaptea de marţi spre miercuri la Spitalul Universitar acuzånd probleme cardiace. Miercuri dis-de-dimineaţă, senatorul s-a externat la cerere, pretinzånd că vrea să fie prezent în plenul Senatului la ora 14:00, cånd urma să se voteze încuviinţarea cerută de DNA cu privire la arestarea sa.
La Senat, pe trepte şi cu mass-media prin jur, Cătălin Voicu dă ochii peste cap precum pirandele prinse la furat care se dau leşinate cånd trece potera prin preajmă. A fost luat din nou de o ambulanţă şi readus la Spitalul Universitar în timp ce colegii săi senatori decideau dacă îşi dau sau nu acordul în privinţa arestării sale. Premeditat sau nu, coincidenţă sau nu, lui Voicu „i s-a făcut rău“ la timp pentru a lipsi de la bal.

Voicu invocă Omerta

În scurta prezenţă a lui Voicu în Senat, acesta a avut timp să remită colegilor un fel de mesaj, o scrisoare de cåteva pagini, în care le atrage atenţia cu caractere de tipar, mărite şi îngroşate, că måine le poate veni şi lor råndul la vorbitor, la DNA. A venit ca să le reamintească celorlalţi colaboratori ai săi din schema Caracatiţei că nu-l pot abandona fără consecinţe. Senatorul a avertizat voalat că va vorbi. A spus: „s-a spart ţeava“ - ceea ce înseamnă în cod şi se traduce prin: „am să vorbesc“, la care adaugă şi mai voalat „dacă mă puneţi în situaţie“, ceea ce înseamnă „dacă nu mă acoperiţi“ sau „dacă nu găsiţi o ieşire pentru mine, mă duc cu voi de gåt!“.
La spital, Voicu a avut la dispoziţie un interval să-şi pună la punct apărarea, apoi a ieşit din spital şi s-a dus la culcare, cică, vreo nouă ore, la un hotel cu SPA din sudul Capitalei ce aparţine unui coleg de partid - respectiv de Caracatiţă. Încetinirea actului juridic sau uşurarea detenţiei pe motive medicale a devenit o procedură clasică utilizată de toţi infractorii de duzină sau nu.
Desigur, în aceste momente, senatorul nu are niciun motiv să se simtă bine şi să fie în plină formă. E stråns cu uşa, nu numai de justiţie, dar şi de membrii reţelei şi colaboratorii externi. Cătălin Voicu era doar cureaua de transmisie între servicii, justiţie şi mediul politic, era cel care căra valizele de bani dintr-o parte în alta, care rezolva cåte treizeci şi ceva de amånări la vreun dosar care implică vreo membră a PSD, ciorditoare de fonduri destinate copiilor orfani. Toţi aceştia, membrii Reţelei, corpul Caracatiţei, au interes ca Voicu să nu vorbească - îl vor mut (momentan sau pe veci), iar cel are a dat semnalul public pe tema „pălăvrăgelii“, atenţionåndu-l sever că „a dat prea mult din gură“ este chiar Tătucul Ion Ilici Iliescu, care l-a făcut de prostălău pe Voicu, pentru limbariţa sa, la modul cel mai tranşant.

Resurecţia forţelor subterane

Colegii de Caracatiţă, cadrele din catacombe, vor acum să se spele cumva pe måini, să scape de consecinţele scandalului Voicu şi încearcă să o dea la întors. Zilele trecute, Mitică Vinicius Iliescu, şeful de peste 20 de ani al lui Voicu, a ieşit public pe toată reţeaua media a Trusturilor PSD Realitatea Tv şi Antene pentru „a prăfui“ afacerea Voicu, încercånd să se scoată basma curată.
Mitică Vinicius Iliescu n-a mai ieşit aşa spectaculos la vedere din luna octombrie a anului trecut, cånd generalul l-a acuzat pe Traian Băsescu că este „mincinos şi iresponsabil“ - cerånd să se facă publice dovezile pe care şeful statului le are în cazul său - legat de implicarea în sustragerea de documente din arhiva DGIPI. Fostul general a anunţat şi că va face plångere penală împotriva conducerii SRI, serviciu care îl supraveghea, „sub un motiv, ce ar fi fost inventat“, pretindea generalul, respectiv pentru participarea sa la organizarea unei lovituri de stat. „Vă asigur, Domnule Preşedinte, că nu există un asemenea motiv. Eu cred, cu siguranţă mai mult decåt dumneavoastră, în valorile noastre democratice“ - afirmă cu obrăznicie generalul Iliescu, care nu a scăpat prilejul pentru a relua acuzaţiile împotriva lui Traian Băsescu apărute în presa mogulilor arondaţi Caracatiţei PSD, Vîntu şi Voiculescu.
Cu siguranţă, cine vrea să ştie mult mai multe despre gruparea Cătălin Voicu - Marian Vanghelie - Viorel Hrebenciuc trebuie să o ia pe urmele unui singur om: Dumitru Vinicius Iliescu.
Mafiotul Cătălin Voicu este omul de casă al lui Mitică Iliescu, cel care se ocupă cu afacerile lui murdare, care a jonglat cu dosarele şi a devenit un as al şantajului, prevalându-se de siguranţa naţională şi de antetul Departamentului Securităţii Naţionale, pe vremea cånd lucra la Palatul Cotroceni, în ultimul mandat al lui Ion Iliescu.
Voicu a dobåndit relaţii privilegiate cu serviciile, cu procurorii, cu Ilie Botoş, cu infractorii, cu oameni din Ministerul Apărării Naţionale, cu lumea interlopă, cu cămătarii, cu ţiganii din sectorul 5, cu Marian Vanghelie, cu Viorel Hrebenciuc, ca mandatar al celor doi Iliescu: Mitică şi Ilici.

Ion Iliescu - Capu’ la Caracatiţa SC Mafia PSD SA

Încă din tinereţe, Ion Iliescu a căpătat, via Moscova, obsesia structurilor informative, iar generalul Dumitru Iliescu, crescut de Tătucul Iliescu de la nivelul de utecist militar la general cu multe stele, a dus mai departe pasiunea lui Ion Iliescu pentru informaţii - izvor de putere.
Nu degeaba Mircea Geoană i-a prezentat, în 2006, liderilor pesedişti pe cei doi generali, Mitică Iliescu şi Cătălin Voicu, drept echipa de forţă a partidului, oamenii la care pot apela şi pe care îi pot contacta pentru a le rezolva eventualele probleme cu justiţia, cei care sunt braţul înarmat, respectiv şefii structurii informative a partidului. Firmele lor de „pază şi protecţie“ nu sunt decåt paravanul acestor activităţi. Din perspectiva legală, constituirea unor structuri informative (în afara celor constituite prin lege) este interzisă, considerată infracţiune şi se pedepseşte conform legii.
Legea 51/1991 privind siguranţa naţională a Romåniei precizează la Art. 19: „Iniţierea, organizarea sau constituirea pe teritoriul Romåniei a unor structuri informative care pot aduce atingere siguranţei naţionale, sprijinirea în orice mod a acestora sau aderarea la ele, deţinerea, confecţionarea sau folosirea ilegală de mijloace specifice de interceptare a comunicaţiilor, precum şi culegerea şi transmiterea de informaţii cu caracter secret ori confidenţial, prin orice mijloace, în afara cadrului legal, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă. Tentativa se pedepseşte“.
Voicu se laudă, cu guriţa sa, că deţine mijloace de ascultare a oricărui telefon din Romånia: „Dom’ne, dacă eu ţi-am demonstrat că în vremurile astea de restrişte sunt eu. Şi am, am un sistem în månă pe telefoane ci... telefoanele astea civile... Cum să spun aşa? Am toată Romånia aici... Imaginează-ţi ce va fi pe alea oficiale!“.
Voicu mai subliniază că „are toată conexiunea în månă“, poliţia, justiţia, serviciile: „... am cåte o hårtie din trecutu’ fiecăruia, i-am ţinut pe loc şi i-am făcut fideli. Şi unii dintre ei, chiar dacă-s ofiţeri SRI, mai erau pe state şi SIE. Şi toate astea erau la generalu’ Iliescu, eu eram în departamentul de lucru...“.
Aşadar, toate astea erau la generalul Iliescu, iar generalului Iliescu acum nici gura nu-i miroase, nici usturoi n-a måncat şi nici caracatiţă n-a servit. De fapt, însă, cu limbariţa sa care l-a enervat atåt de tare pe Tataia Iliescu, Voicu ne-a devoalat modul în care a funcţionat atåţia ani Caracatiţa, ale cărei tentacule au reuşit să cuprindă stråns şi să sufoce aproape întreaga clasă politică şi aparatul statului.
Recent, cercetătorii au făcut o senzaţională descoperire, conform careia toate „speciile de caracatiţe se trag dintr-un singur strămoş, care a supravieţuit trecerii anilor şi schimbărilor condiţiilor de mediu“. De unde credeţi că se trage Caracatiţa Voicu şi care credeţi că ar fi acel unic strămoş al Caracatiţei SC Mafia PSD SA - care a „supravieţuit trecerii anilor şi schimbărilor de mediu“?
sursa http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one