Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Cătălin Voicu - ameninţat în arest

8 aprilie 2010

Scris de Dan Focseanu
Un membru mărunt al reţelei rupe tăcerea

Un membru mărunt al reţelei uriaşe create de Cătălin Voicu, sub umbrela protectoare a lui Dumitru Iliescu, s-a decis să rupă tăcerea, speriat fiind de ultimele evoluţii ale acestui caz. Din motive lesne de înţeles nu-i vom face publică identitatea şi-l vom numi simplu: „informatorul“. Într-o primă discuţie, „informatorul“ ne-a spus cum opera reţeaua, cine face parte din ea şi mai ales regulile de tip mafiot care o guvernează. De la el am aflat că Voicu nu este bolnav de inimă, stările sale de rău fiind rezultatul unor medicamente pe care acesta a fost convins să le ia, la schimb cu promisiunea că va fi salvat prin votul Senatului. La vot însă, Voicu a fost tras încă o dată pe sfoară de camarazii săi de reţea. Potrivit informaţiilor furnizate, Voicu a fost convins să-şi asume boala cu puţin timp înainte de arestarea sa. Corelånd informaţiile primite cu evenimentele petrecute ajungem la concluzia că, într-adevăr, senatorul Voicu s-a îmbolnăvit destul de brusc, chiar pe ultima sută de metri, cånd se punea în mod serios problema arestării lui, fapt ce a început să dea fiori pe spate unora şi altora. Toată lumea ştie că bolile cronice de inimă nu apar peste noapte, aşa cum s-a întåmplat în cazul Voicu. Or, pånă în momentul în care ameninţarea arestării a devenit realitate, senatorul pesedist nu s-a plåns niciodată de probleme cardiace, nici măcar atunci cånd a fost ridicat din faţa casei de către procurorii anticorupţie. Brusc, Voicu s-a declarat bolnav, la sfatul unor persoane de bine din reţea, care, potrivit informaţiilor noastre, i-au furnizat şi nişte medicamente de inimă, numai bune să-i crească tensiunea în arest. Îmbolnăvirea peste noapte a lui Voicu i-a suprins de toţi cunoscuţii săi, deoarece nimeni nu l-a auzit vreodată să se plångă de suferinţele sale cardiace.
De ce această strategie? E simplu. Un om bolnav de inimă e mai uşor de anihilat în cazul în care este dispus să-şi dea drumul la gură şi să spună ceea ce ştie. Exact ca în reţelele mafiei italiene. Pe långă ameninţarea directă a lui Voicu în arest s-a trecut şi la ameninţarea familiei, potrivit informaţiilor furnizate de sursa noastră. Declaraţiile repetative ale lui Voicu făcute în faţa camerelor de luat vederi, în care cerea să-i fie lăsată în pace familia, nu aveau ca destinaţie presa, ci chiar pe membrii reţelei din care făcea parte şi el şi în care se regăsesc nume importante precum Viorel Hrebenciuc, Dumitru Iliescu şi alţii. Să ne-amintim că presa nu i-a hărţuit soţia, copiii sau părinţii, deşi ar fi putut să o facă. Şi-atunci se naşte simplu întrebarea: cine nu-i lăsa în pace familia? Din nefericire pentru el, chiar tovarăşii de reţea care încercau în acest fel să-i transmită că trebuie să-şi pună lacăt la gură şi să nu dezvăluie structura caracatiţei mafiote.
În cazul în care Voicu va spune ceea ce ştie vom avea cu siguranţă parte de arestări spectaculoase, ne-a mai declarat „informatorul“ nostru. Reţeaua mafiotă din care făcea parte şi Voicu este extrem de complexă şi cuprinde, pe långă politicieni şi judecători, procurori, oameni din SRI şi alte structuri de informaţii. Toţi au luat parte, într-un mod sau altul, la activităţile de crimă organizată ale reţelei care dincolo de aranjarea unor dosare în justiţie se ocupa şi de fabricarea de probe şi instrumentarea unor dosare împotriva celor care-i deranjau.

Ritualuri mafiote

Despre modul de acţiune al reţelei a povestit şi un fost ofiţer SPP, Cornel Donisa, care i-a deranjat pe Dumitru Iliescu şi pe tovarăşul acestuia, generalul Dumitru Ciobanu. La ordinele celor doi, Donisan a fost aproape omoråt în bătaie de finul lui Cătălin Voicu, Gheorghe Rizea, şi de Ciprian Sora. Povestea lui pare desprinsă din filmele italiene despre Camorra: „Ghemuit de durere de la coastele rupte, aproape fără cunoştinţă, am fost sugrumat cu antebraţele pånă aproape că mi-am pierdut răsuflarea. Am fost ameninţat cu moartea, cu distrugerea şi acuzat de «Trădarea generalilor» şi a sistemului pe care ei îl reprezintă, spunåndu-mi că ei pot face ce vor în Romånia şi că nu pot fi traşi la răspundere cåt timp «Tătucul» şi «Bombonel» sunt la putere. În repetate rånduri, generalul Ciobanu Dumitru i-a instigat pe cei doi la violenţă, ceråndu-le să mă ducă în pădure să mă omoare. În cruzimea lor, aceştia solicitau un patent pentru a-mi smulge unghiile. Ciprian Sora a scos un cuţit din buzunar şi m-a ameninţat că mă omoară. M-am apărat de cuţit ridicånd måna stångă, moment în care am fost tăiat la månă. Din cap îmi curgea sånge, nu credeam că voi supravieţui bătăii şi le-am spus că voi face tot ce-mi cer pentru a-i determina să nu mă omoare“.
Lui Cornel Donisan i s-a cerut să scrie un autodenunţ, prin care doream să mă sinucid ca urmare a unor mustrări de conştiinţă în urma unui prejudiciu de peste 20 de miliarde lei adus generalilor Dumitru Iliescu, Ciobanu Dumitru (fost şef al Direcţiei de Contrainformaţii a SIE) şi familiilor acestora. Menţionez că am fost pus să jur, pupåndu-mi måna stångă tăiată de cuţit, de către Sora, că nu voi spune nimic despre cele întåmplate, că nu voi pomeni numele generalilor Iliescu Dumitru şi Ciobanu Dumitru şi că voi consimţi să fiu trimis în închisoare ca urmare a înscenării puse la cale de către ei. Am fost pus să-mi cer iertare în genunchi generalilor Ciobanu şi Iliescu, sistemului pe care îl reprezintă, Rizea spunånd că încă patru ani de putere în care fac ce vor, că se vor ocupa de direcţii speciale secrete ale statului privind integrarea în UE şi structurile euroAtlantice şi că pot să omoare pe oricine fără a fi traşi la răspundere. După care am fost pus să sărut måna generalului Ciobanu şi pantoful stång al acestuia după ritualuri mafiote“. No comment!

Florin Costiniu - coleg de arest cu Voicu
DNA a obţinut ieri în premieră avizul CSM pentru arestarea unui judecător de la Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie. Este vorba, desigur, despre unul dintre cei doi magistraţi extrem de prietenoşi cu Voicu, judecătorul Florin Costiniu, preşedintele Secţiei civile şi de proprietate intelectuală a ICCJ.
Judecătorul Costiniu este citat pentru audieri, astăzi, la Direcţia Naţională Anticorupţie, alături de oamenii de afaceri Marius Locic şi Costel Căşuneanu.
Conştient probabil de situaţia în care se află, Costiniu a intrat în concediu de odihnă din 1 aprilie, pentru o perioadă de 15 zile. Florin Costiniu este soţul judecătorului Viorica Costiniu, preşedinte de onoare al Asociaţiei Magistraţilor din România. La scurtă vreme după începerea cercetării penale, Viorica Costiniu afirma: „Dacă DNA consideră că sunt motive să-l cerceteze pe soţul meu, trebuie să o facă. Ce pot să spun este că pe Cătălin Voicu soţul meu îl cunoaşte din perioada în care i-a fost student. Adică, de zeci de ani!“, a conchis aceasta.
Judecătorii Florin Costiniu şi Cristian Jipa de la instanţa supremă sunt puşi sub acuzare în dosarul senatorului PSD Cătălin Voicu, arestat pentru corupţie în 30 martie.
În 17 septembrie 2009, judecătorul Cristian Jipa de la Tribunalul Bucureşti - cel care a şters prejudiciul din cazul Rafo şi a separat dosarul omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu de cel al Ioanei Maria Vlas - a fost promovat la Secţia penală a instanţei supreme, Consiliului Superior al Magistraturii admiţånd candidatura acestuia, în urma unui simplu interviu.
sursa http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one