Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Şantaj de presă la adresa ministrului Videanu

3 mai 2010

Scris de Mihaela Dobrescu
Afacerile de zeci şi sute de milioane de euro din sectorul energetic le fac cu ochiul şi mogulilor presei romåneşti care au pus la bătaie tot arsenalul din dotare pentru a cåştiga licitaţiile organizate de autorităţi. Ultima armă la care au apelat: şantajul de presă. Cånd ai multe televiziuni, ziare şi reviste, ajungi probabil să crezi că totul ţi se cuvine, inclusiv contractele cu multe zerouri în coadă din domeniul energetic. Aşa a gåndit cu siguranţă şi Dan Voiculescu, mogul cu state vechi în afacerile bănoase cu statul, care nu concepe nici în ruptul capului că poate pierde licitaţia pentru realizarea instalaţiei de desulfurare a gazelor de ardere de la grupul energetic 4 al Termocentralei Paroşeni, o afacere de circa 60 milioane de euro. Potrivit indicatorilor tehnici, instalaţia, care trebuie finalizată pånă în decembrie 2010, va duce la scăderea cu 92% a emisiilor de oxizi de sulf în atmosferă. În toamna anului trecut, a fost organizată licitaţia pentru proiectul „Instalaţie de desulfurare a gazelor de ardere de la grupul nr. 4 de 150 MW şi CAF de 100 Gcal/h şi schimbarea tehnologiei actuale de colectare, transport şi depozitare a zgurii şi cenuşii din CET Paroşeni“, la care s-au înscris patru firme, printre care GRIVCO şi Romelectro. După ce au pierdut licitaţia, cele două firme au făcut tot ce le stătea în putinţă pentru a anula procedura de atribuire a contractului de la Paroşeni. Primul pas: s-au adresat Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC). În noiembrie 2009, contestaţiile celor două firme au fost respinse ca nefondate, însă reprezentanţii lor nu s-au mulţumit cu decizia şi s-au adresat instanţei de judecată.
Tribunalul Bucureşti a decis, în luna decembrie 2009, „suspendarea procedurii de atribuire din 28.10.2009 până la soluţionarea definitivă şi irevocabilă a cauzei. Anulează procedura de atribuire din data de 28.10.2009 iniţiată de pârâtă“. Dosarul a ajuns apoi la Curtea de Apel Bucureşti, iar la începutul acestui an instanţa a admis plângerile şi a obligat autorităţile să continue procedura de atribuire a contractului cu eliminarea factorului de evaluare reclamat, care face referire la criteriul experienţei anterioare.
Toate aceste lupte pentru contractul de zeci de milioane de euro au întârziat punerea în aplicare a proiectului cu cel puţin patru luni.
Licitaţia a fost reluată în luna martie, dar nici acum nu a fost atribuită.

Intră în scenă şeful Intact, Sorin Oancea

Surse de încredere din cadrul GRIVCO ne-au declarat că înainte de reluarea licitaţiei, în luna martie, boss-ul de la Intact, Sorin Oancea, l-a invitat la o cafea prietenească pe ministrul Economiei, Adriean Videanu. Potrivit aceloraşi surse, în timpul discuţiei, Oancea i-a spus lui Videanu că firma lui Dan Voiculescu participă şi ea la licitaţia de la Paroşeni, că are mari şanse să cåştige şi, dacă ministrul e de acord, să dea şi el o månă de ajutor pentru ca succesul să fie asigurat, atunci acesta va beneficia de o atitudine mai mult decåt favorabilă din partea trustului de presă Intact. Conform surselor noastre din GRIVCO, Videanu l-a refuzat pe Oancea, spunåndu-i că nu are cum să asigure succesul la licitaţie al firmei GRIVCO, comisia de licitaţie fiind alcătuită din nu mai puţin de 11 persoane.

Oancea l-a luat pe „nu“ în braţe

Contactat telefonic în legătură cu această întålnire finalizată cu un şantaj clar la ministrul Videanu, directorul-general al Intact, Sorin Oancea, s-a arătat surprins de informaţiile noastre: „De unde v-a venit ideea asta? Nu am avut nicio discuţie şi nicio întålnire cu Videanu. Nu am discutat cu nimeni“ s-a apărat Oancea. Mai mult, el a ţinut să sublinieze că nu are nicio legătură cu GRIVCO: „Reţineţi, n-am nicio treabă cu GRIVCO. Sunt director general la Intact“, a mai declarat Oancea, admiţånd că cele două firme au acelaşi patron. „Da, avem acelaşi patron, dar eu n-am treabă cu GRIVCO“, a precizat Oancea.
Ministrul Adriean Videanu nu a putut fi contactat telefonic, deoarece ieri a avut toată ziua telefonul închis.

Atacuri concentrate la Videanu

Nici nu s-a uscat bine zaţul cafelei băute în compania lui Adriean Videanu, că trustul de presă condus de Oancea a şi declanşat atacul pe mai multe fronturi la ministrul Economiei. Primul articol, de încălzire, a apărut pe 29 martie 2010, în „Financiarul“, cu titlul „Licitaţii cu dedicaţie în energie organizate de Ministerul Economiei“. În acest articol, oamenii lui Videanu (?!) erau acuzaţi că ţin morţiş să dea contractul de la Paroşeni japonezilor de la Itochu, care, culmea tupeului, vor să reconstruiască din temelii centrala. Deontologi din fire, ziariştii de la „Financiarul“ nu suflă un cuvånt despre faptul că licitaţia este contestată chiar de patronul lor, Dan Voiculescu, prin firma GRIVCO. După „încălzirea“ din „Financiarul“ cu un atac direct plasat la oamenii lui Videanu din minister, a venit şi artileria grea, în „Jurnalul Naţional“, cu preluări generoase în emisiunile de ştiri de la Antena 1 şi Antena 3. În două săptămåni, două atacuri directe la Videanu şi la afacerile familiei sale. De altfel, în urma ultimul atac mediatic, din 21 aprilie, la adresa lui Videanu, acesta a ieşit public şi a denunţat „tentativa de şantaj“ a trustului Intact. „Ceea ce s-a reluat astăzi în presă, despre lucruri soluţionate de instituţiile abilitate ale statului încă din anul 2008, mi se pare o tentativă de şantaj“, a declarat ministrul Economiei, Adriean Videanu, într-o conferinţă de presă.
„N-am fost şi nu sunt şantajabil! Tot ceea ce am este trecut în declaraţia de avere. N-am nimic de ascuns. Mi se pare o tentativă de şantaj, pentru că se reia un subiect, publicat prima dată în anul 2008, tot de «Jurnalul Naţional», asupra căruia instituţiile statului au dat rezoluţii. La acel moment, s-a sesizat Agenţia Naţională pentru Integritate (ANI), dar şi Departamentul Naţional Anticorupţie (DNA). DNA a dispus neînceperea urmăririi penale, iar ANI a clasat dosarul“, a spus Adriean Videanu. El a refuzat să precizeze în conferinţa de presă cine îl şantajează şi pentru ce.

„Recidivistul“ Voiculescu

Şantajul ordinar de presă la adresa ministrului Videanu nu este o noutate în trustul Intact. În februarie 2007, ziarul „Curentul“ arăta ce se ascunde în spatele campaniei de presă declanşate de acelaşi trust de presă la adresa şefului de atunci al ALPAB, Virgil Cårstea. Sub titlul „«Mogulul» Voiculescu se răzbuna pe Cårstea pentru că nu mai are acces facil la terenurile din Băneasa“, ziarul „Curentul“ scria pe 22 februarie 2007 cum mogulul de la Intact îşi plăteşte poliţele prin trustul său de presă, după ce şeful ALPAB i-a limitat accesul la terenurile din Băneasa. Concret, Virgil Cårstea a refuzat să-i dea lui Voiculescu accesul la un teren de 8.500 de metri din zona Băneasa pentru o chirie mai mult decåt modică, de 800 de dolari pe lună. Adică, aproape gratis. În urma refuzului categoric al lui Cårstea, trustul media al lui Voiculescu a declanşat o campanie de linşare mediatică a acestuia, aşa cum pare să se pregătească şi în cazul lui Adriean Videanu.
sursa http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one