Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Alinuţa Gorghiu scoate bani frumoşi din legile promovate de ea în Parlament

5 iulie 2010

Scris de Nicolae Bucur, Mihaela Dobrescu
Curat moral!

Cum funcţia obţinută în Parlamentul României de către Alina Gorghiu, respectiv de deputat, trebuia exploatată la maxim de către aceasta, mai ales că trebuia să scoată şi „pârleala“ din vremea campaniei electorale, tânăra penelistă a şi găsit soluţia! Ea a iniţiat o lege, a reuşit s-o treacă de Parlament, prin mijloace specifice, iar în baza actului normativ şi-a făcut o mică afacere cu profit pe termen lung. Concret, este vorba despre Legea medierii, primul proiect normativ al tinerei speranţe liberale, după cum ea însăşi susţine pe blog, act care a fost adoptat de Parlament în noiembrie 2009.

„Azi sunt fericită! ))) Astăzi a fost adoptat primul meu proiect de lege, cel referitor la ultima profesie liberală din România - medierea. Le urez succes tuturor mediatorilor şi sper să fie astăzi un nou start al profesiei“, scria extrem de entuziasmată Alinuţa imediat după adoptarea actului normativ, făcându-şi socotelile pentru viitor.

Odată legea trecută, Gorghiu a decis că este cazul să tragă şi foloasele cuvenite. Organizarea profesiei de mediator este stabilită printr-un act normativ încă din 2006, iar polivalenta Alinuţa a decis că nu i-ar strica să aibă în buzunar şi un atestat în această profesie. Astfel, încă din 2008, penelista a devenit membru al Centrului Avocaţilor Mediatori „Cristian Iordănescu“, o asociaţie profesională, care printre alte activităţi formează şi mediatori, evident contracost. Sesizând oportunitatea unei afaceri, Alinuţa dă din coate şi devine director executiv al Centrului Avocaţilor Mediatori. Cum afacerea s-a demonstrat a fi profitabilă, preţul pentru a deveni mediator fiind unul destul de piperat mai ales pentru o perioadă de criză (circa 4.000 de lei de persoană), tânăra liberală mai are o sclipire de geniu, în interes personal desigur.

Astfel, face o propunere de modificare a legii medierii, în sensul că se introduce obligativitatea acestui procedeu în toate procesele şi cererile în materie civilă şi comercială, ca procedură prealabilă obligatorie în cadrul procesului civil. Cu alte cuvinte, este nevoie de mai mulţi mediatori pentru a face faţă noului volum de dosare care vin din instanţe. Potrivit unor surse neoficiale, în medie la aceste cursuri participă între 20 şi 30 de persoane, deci profitul ar fi de aproape 100.000 de lei pe curs. Şi ca să fie sigură că judecătorii, procurorii sau alte persoane care au avut funcţii juridice cel puţin doi ani nu mai pot deveni mediatori fără examen, cum prevedea vechea lege, Alinuţa reuşeşte să scoată această prevedere din actul normativ. „Cum ar fi fost să fie invadat corpul profesional al mediatorilor, de 1000 de mediatori autorizaţi, de zecile de mii de alte persoane cu studii juridice, fără examen?!?“ (n.r. deci fără cursurile de formare profesională), se lamenta Alinuţa pe blog, în timp ce-şi ridica osanale pentru ideile sclipitoare din noul act normativ.

Combinaţii la limită

Însă debordanta imaginaţie posedată de Alinuţa în materie de modificare a legii nu s-a oprit aici. Ea a mai cerut Parlamentului, care de altfel a şi aprobat să modifice modul de organizare a Consiliului de mediere şi a profesiei de mediator prin creşterea numărului de membri de la 9 la 12, nu de alta, dar un post şi în acest for cu siguranţă nu i-ar strica. Numai că socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din tårg, astfel că Legea nu s-a pus în aplicare de anul trecut şi, cu toate că a candidat, Alinuţa nu a reuşit să obţină fotoliul mult dorit. Asta pentru că, potrivit unor surse neoficiale, liberala a încercat să facă un mic artificiu, însă a fost prinsă.

Mai exact, sursele citate au precizat că pentru a candida la această funcţie trebuiau îndeplinite mai multe condiţii, printre care şi aceea de a urma 80 de ore de pregătire suplimentară faţa de cursul iniţial de formare a mediatorilor. Iar pentru a demonstra acest fapt, Alinuţa s-a folosit de o diplomă eliberată de şcoala unui fost membru al Consiliului de Mediere, Mihai Ghervase, fără a participa la cursuri. Diplomele cu pricina atestau că deputata a urmat un curs de formare iniţială, nicidecum continuă aşa cum prevedea legea. Astfel că Alinuţa nici măcar nu a putut ajunge printre concurenţi, picånd cu brio proba eliminatorie a absolvenţilor şi a celor care au susţinut examen în perioada înscrisă pe diplome. Miza pentru care Alinuţa îşi dorea atåt de tare fotoliul în Consiliul de Mediere este aceea că forul în cauză decide cam tot ce are legătură cu profesia de mediator, inclusiv formarea lor profesională.

Şi cum Gorghiu este directorul unei asociaţii care formează mediatori, este simplu de înţeles că ar fi putut stabili noi reguli, eventual costuri pentru cei care îşi doreau să se încadreze în această meserie. Oricum, Alinuţa a dovedit că este extrem de perseverentă, vezi relaţia ei cu Bogdan Olteanu, aşa că nu este exclus ca în curånd să rezolve, aşa cum doar ea ştie, problemele de natură legislativă şi să ajungă în fruntea Consiliului de Mediere.
sursa :http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one