Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

10% din totalul pieselor auto vândute în România sunt contrafăcute

10% din totalul pieselor auto vândute în România sunt contrafăcute
16-feb-2010

Piesele auto de schimb contrafăcute, comercializate în România, reprezintă zece la sută din totalul pieţei de produse şi a adus Grupului Dacia-Renault pagube în valoare de 5 milioane de euro în 2009, a declarat luni (15 februarie 2010) într-o conferinţă de presă, Jean Francois Martin, director calitate şi servicii Renault România.
‘La nivelul anului 2009, din totalul pieţei locale de piese auto circa 10 la sută a fost reprezentată de produsele contrafăcute. Asta înseamnă că, pentru Grupul Dacia Renault, pierderea a ajuns la valoarea de 5 milioane de euro. În acest ritm, există riscul ca suma să atingă valoarea de 10 procente din cifra de afaceri’, a afirmat Martin.
Conform celor mai noi date prezentate în cadrul evenimentului organizat de Renault România, în decurs de un an şi jumătate, între 2008 şi 2009, poliţiştii de frontieră, în colaborare cu Autoritatea Naţională a Vămilor (ANV), au capturat aproape 25.000 de produse contrafăcute destinate mărcii Dacia, din care 15.000 seturi de plăcuţe de frâne, 6.800 de apărători pentru noroi şi 3.000 de oglinzi retrovizoare.
‘În decursul lunii ianuarie 2010, cele 15.000 de seturi de plăcuţe de frână, cu un înalt conţinut de azbest, au fost distruse. La fel şi 90.000 de ambalaje destinate pieţei din România. Distrugerea plăcuţelor s-a făcut prin turnare de beton pentru stabilizare şi izolare a azbestului, în timp ce ambalajele de carton au fost tocate cu ajutorul unui malaxor special’, a precizat Jean Francois Martin.
La rândul său, Dorel Fronea, directorul Direcţiei Regionale a Vămilor Bucureşti, a precizat că din cele 70 de milioane de produse confiscate în decursul anului 2009 (în creştere cu 250 la sută faţă de 2008), sub un procent a fost reprezentat de piesele auto contrafăcute.
‘În 2009, s-a semnalat o creştere a reţinerilor de produse contrafăcute, până la 70 milioane de produse. Din acestea, 31.000 au fost reprezentate de articolele auto contrafăcute. Deşi la prima vedere, numărul pieselor auto confiscate este mic, totuşi este important să ne gândim că siguranţa maşinilor acre puteau beneficia de aceste piese era pusă în pericol’, a explicat Fronea.
Potrivit directorului Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei (IGP), Dan Bucur, în cursul anului 2009, au fost verificaţi 53 de agenţi economici.
În urma controalelor, au fost întocmite 26 dosare penale, pe numele a 27 de persoane, pentru 28 de produse contrafăcute. ‘În total au fost confiscate mărfuri în valoare de 161.000 lei, iar prejudiciul creat producătorului de drept a fost de 229.000 lei’, a completat Bucur. Din informaţiile oficiale, majoritatea pieselor auto reţinute proveneau din China, Bulgaria şi Turcia.
sursa http://www.financiarul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one