Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Vitezomanii, păcăliţi de noile radare

Vitezomanii, păcăliţi de noile radare


Raluca Stepanov
Marţi, 02 Martie 2010
Detectoarele de radar se dovedesc incapabile în faţa noilor „jucării” ale Poliţiei Rutiere. Radarele performante aflate, de ieri, pe şoselele României sunt practic de neevitat pentru şoferii care încalcă legea. Noile aparate surprind autovehiculele care circulă pe ambele sensuri, indiferent dacă maşinile poliţiei pe care sunt instalate sunt staţionate sau se află în mers. Şi, cel mai important, pot fi „prinse” de detectoarele de radar doar după ce viteza ilegală a fost deja înregistrată.

Până la sfârşitul lunii, Poliţia Rutieră va trimite în trafic 449 de astfel de dispozitive, multe dintre ele urmând a fi instalate pe „drumurile morţii”: DN 2 (Bucureşti-Siret), DN 6 (Bucureşti-Timişoara) şi DN 1 (Bucureşti-Nădlac). Nu vor scăpa însă nici autostrăzile, nici arterele principale ale marilor oraşe.

„Funcţionează în sistem stand-by şi înregistrează audio şi video fără a emite unda radar către autovehiculele vizate. Astfel, se poate face înregistrarea fără ca detectorul radar să poată depista prezenţa aparatului în trafic”, au explicat oficiali ai Poliţiei Rutiere.

Mai mult, aparatul captează imagini şi cu 30 de secunde înainte de a fi pornit efectiv de poliţişti şi încă 60 de secunde după ce aceştia îl opresc. Noile radare sunt instalate doar pe maşini Dacia Logan inscripţionate cu însemnele poliţiei. Asta nu le poate fi însă de mare ajutor vitezomanilor, întrucât raza de acţiune a aparatelor este de 1,5 kilometri.

Poliţiştii, în perioada de acomodare cu noile „jucării”

Vitezomanii surprinşi de aparat vor fi opriţi pe loc. „Înregistratul şi trimisul amenzilor acasă sunt eficiente la radarele fixe. Cu cele mobile nu e eficient să trimiţi amenda acasă: în primul rând pentru că omul ăla trece pe lângă tine cu 100 la oră prin localitate şi tu îl laşi să meargă în continuare cu viteză excesivă”, mai spun reprezentanţii poliţiei.

Până una-alta, şi poliţiştii învaţă să se poarte cu noile „jucării”. „Suntem într-un proces de instruire a celor care le folosesc. E o activitate destul de tehnică. Aparatul e unul performant şi, pentru a nu apărea erori, ne trebuie şi agenţi pe măsură”, precizează oamenii legii.
sursa http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one