Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Taxa auto pentru euro 4 sub 2.000 cmc intra astazi in vigoare

Taxa auto pentru euro 4 sub 2.000 cmc intra astazi in vigoare
16-feb-2010
De Sebastian Toma

Exceptia de plata a taxei auto pentru autovehiculele cu motoare euro 4 mai mici de 2.000 cmc s-a incheiat azi.

Dupa 14 luni in care autoturismele cu motoare pana in 2.000 de centimetri cubi care indeplinesc norma euro 4 au fost scutite de plata taxei auto, a venit momentul pentru egalitate in plata taxei de inmatriculare in Romania. Exceptia prin care autoturismele noi sau second-hand care indeplineau norma Euro 4 au putut fi inmatriculate in Romania a fost aprobata initial printr-o ordonanta de urgenta data de Guvernul Tariceanu, care a intrat in vigoare in data de 15 decembrie 2008, odata cu triplarea taxei auto.

De astazi, singurele modele care vor avea in continuare taxa de poluare zero la inmatricularea in Romania sunt hibridele si vehiculele cu motoare euro 5. Modelele cu emisii de dioxid de carbon de pana la 120 de grame per kilometru ar trebui sa aiba cea mai scazuta taxa de inmatriculare, deoarece emisiile nu sunt luate in calcul la stabilirea taxei pentru aceste modele. Cei care vor sa inmatriculeze un automobil cu un motor Euro 2, Euro 1 sau non-euro nu platesc taxa de inmatriculare in functie de emisii ci de capacitatea cilindrica si de alti indici de calcul.

Pentru modelele second-hand se va aplica in continuare o cota de reducere, care este valabila incepand cu vechimea de o luna. Pentru o masina veche de un an, reducerea din taxa este calculata la 13 procente, iar la cinci ani inclusiv se ajunge la 38%. Modelele cu o vechime de peste 14 ani beneficiaza de o reducere de taxa de 90%, dar suma efectiva de plata depaseste in majoritatea cazurilor pretul mediu de achizitie al vehiculului respectiv din cauza indicilor de calcul ai taxei auto.

Cetatenii care vor inmatricula un autoturism Dacia Logan echipat cu un motor de 1.4 litri trebuie sa scoata din buzunar suma de 489 de euro. Pentru a inmatricula in Romania un Volkswagen Golf 1.6 I din 2005, posesorul trebuie sa plateasca 462 de euro, deoarece modelul german emite cu 16 grame de CO2 per kilometru mai putin si beneficiaza de cota de reducere gratie vechimii. Cea mai bine vanduta masina de import din Romania, Hyundai Accent, va suferi din cauza inlaturarii exceptiei de plata a taxei de inmatriculare, modelul avand o taxa de 608 euro (in versiunea 1.4i ).
sursa http://www.automarket.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one