Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Soferii care fac accidente cu victime ar putea avea permisul suspendat definitiv

13 aprilie 2010

Soferii aflati in stare de ebrietate care produc accidente rutiere ar putea fi sanctionati cu suspendarea permisului de conducere pe o perioada de 10 ani, daca conducerea sub influenta bauturilor alcoolice a fost urmarita ca infractiune sau s-a soldat cu avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale, fara victime, respectiv cu anularea permisului, in cazul in care exista victime ale accidentului, potrivit unui proiect de lege depus la Camera Deputatilor.

Propunerea legislativa modifica si completeaza OUG nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice ce vizeaza o deplasare mai sigura pe sosele si reducerea numarului de accidente rutiere prin inasprirea masurilor legislative referitoare la conducerea sub influenta alcoolului a autovehiculelor sau tramvaielor.

Potrivit initiatorului, deputatul Tudor Ciuhodaru, proiectul prevede aplicarea unor sanctiuni complementare constand in suspendarea dreptului de a conduce pe o perioada variind intre:
a) cinci ani, in cazul conducerii sub influenta bauturilor alcoolice, daca fapta nu constituie, potrivit legii, infractiune;
b) zece ani, cand conducerea sub influenta bauturilor alcoolice a fost urmarita ca infractiune la regimul circulatiei pe drumurile publice sau s-a soldat cu avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale fara victime;
c) mergand pana la anularea permisului cand conducerea sub influenta bauturilor alcoolice s-a soldat cu producerea unui accident de circulatie din care a rezultat vatamarea corporala sau decesul unei persoane.

Propunerea legislativa vine in contextul in care Romania se confrunta cu un numar important de victime accidentelor rutiere, anul trecut existand un numar de peste 2700 de persoane decedate si peste 8.900 de persoane grav ranite in accidente rutiere.

“Numarul crescut de persoane care isi pierd viata anual ne situeaza pe un nedorit loc doi in UE.. Am ajuns sa inregistram 150 de morti la un milion de locuitori ceea ce reprezinta aproape dublu fata de media europeana. Intr-un top al cauzelor de mortalitate in tara noastra, accidentele rutiere ocupa locul al doilea pentru cei cu varste intre 15 si 44 de ani, dupa infarctul miocardic si prima cauza de deces pentru tinerii intre 16 si 24 de ani. Alte mii de romani sunt raniti si multi dintre acestia raman cu infirmitati pemanente”, precizeaza deputatul Tudor Ciuhodaru.

“Consumul de alcool este una din cauzele frecvente de perturbare a capacitatii de conducere, intrucat reduce viteza de reactie si precizia miscarilor si poate determina scaderea acuitatii vizuale si auditive a soferilor. Soferii aflati sub influenta alcoolului incalca adesea normele de circulatie, conduc cu viteza excesiva, se angajeaza in depasiri neregulamentare sau executa in mod periculos virajele”, adauga initiatorul.

In martie 2010, peste 1.000 de conducatori auto au fost amendati pentru ca se aflau sub influenta bauturilor alcoolice.

Totodata, un studiu al Institutului pentru Cercetarea si Prevenirea Criminalitatii (ICPC) arata ca procentul soferilor sub influenta bauturilor alcoolice (44,5%) implicati in accidente rutiere este aproape dublu fata de cel al conducatorilor auto care nu au fost niciodata implicati in accidente (24,5%).

“Putem vorbi de o epidemie cu mortalitate ridicata atunci cand de pe harta Romaniei a disparut din 1990 pana azi un oras de peste 60000 de oameni in astfel de accidente”, mai precizeaza deputatul.
sursa http://www.avocatnet.ro
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one