Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

OFICIAL: Noul BMW X5 facelift!

OFICIAL: Noul BMW X5 facelift!
publicat pe 8 Februarie 2010

BMW a prezentat un facelift pentru SUV-ul X5, care marcheaza jumatatea ciclului de viata al modelului.
Ceea ce bavarezii numesc in comunicatul de presa "noul X5" este de fapt un facelift operat pentru a tine vanzarile la un nivel ridicat si in cea de-a doua jumatate din viata actualei generatii. BMW a umblat la designul SUV-ului si la gama de motorizari, insa nici interiorul nu a fost lasat neatins.

La partea frontala se observa modificari minore la nivelul farurilor si o restilizare mai accentuata o spoilerului. Grilele de aerisire laterale sunt acum mai mici, mai inguste si dispuse pe latime, nu pe inaltime, iar proiectoarele au fost mutate mai spre centru, catre grila frontala.

La partea din spate, stopurile vor atrage cel mai mult atentia datorita unei noi structuri interne, dar si partea de jos a spoilerului a fost modificata. Zona din plastic de pana acum aproape ca a disparut, fiind inlocuita de suprafete vopsite, pentru un plus de stil. Diferita este si zona de amplasare a iesirilor espamentului.

Toate propulsoarele sunt acum cuplat, in echiparea standard, la cutia de viteze automata, cu 8 trepte.
Versiunile de motorizare cuprind doua motoare pe benzina si doua turbodiesel. Cel mai puternic motor pe benzina este - cu exceptia modelului X5 M - cel de pe vesiunea xDrive50i. Este vorba de un V8, turbo, de 4,4 litri, care produce 407 CP si 600 Nm. Cu acest motor, X5 accelereaza de la 0 la 100 km/h in 5,5 secunde si atinge o viteza maxima de 250 km/h, in conditiile in care consumul mediu declarat este de 12,5 l/100 km.

Celalalt motor pe benzina este montat pe versiunea xDrive35i. Un 6 cilindri in linie, de 3 litri, turbo, care produce 306 CP si 400 Nm. Cu acest motor, SUV-ul bavarez accelerea de la 0 la 100 km/h in 6,8 secunde si ajunge la o viteza maxima de 235 km/h, consumul mediu oficial fiind de 10,1 litri/100 km.

Cel mai puternic diesel este in componenta versiunii xDrive40d, propulsorul supraalimentat, cu 6 cilindri in linie si 3 litri capacitate cilindrica furnizand 306 CP si 600 Nm. Performantele sunt similare cu ale versiuni pe benzina xDrive35i. Acceleratia 0 - 100 km/h se face in 6,6 secunde, iar viteza maxima este de 236 km/h. Consumul mediu oficial este de 7,5 litri/100 km.

Versiunea de baza la capitolul propulsoare diesel este xDrive30d, cu un motor de 3 litri, care produce 245 CP si 540 Nm.Acceleratia 0 - 100 km/h este posibila in 7,6 secunde, viteza maxima ajunge la 222 km/h, iar consumul mediu este de 7,4 litri/100 km.
sursa http://www.sotto.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one