Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Lista societatilor de asigurari autorizate de CSA pentru incheierea RCA-ului

13-martie-2010

Va oferim mai jos lista societatilor de asigurare autorizate de CSA sa practice asigurari obligatorii de raspundere civila auto, valabila de la 1 ianuarie 2010:

S.C. ABC ASIGURARI-REASIGURARI S.A.

S.C. ALLIANZ - TIRIAC ASIGURARI S.A.

S.C. ASIGURARE REASIGURARE ARDAF S.A.

S.C. ASIGURAREA ROMANEASCA - ASIROM VIENNA INSURANCE GROUP S.A.

S.C. EUROINS ROMANIA ASIGURARE REASIGURARE S.A.

S.C. SOCIETATEA COMERCIALA DE ASIGURARE - REASIGURARE ASTRA S.A.

S.C. BCR ASIGURARI S.A.

S.C. CARPATICA ASIG S.A.

S.C. GENERALI ASIGURARI S.A.

S.C. GROUPAMA ASIGURARI S.A.

S.C. OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP S.A.

S.C. UNIQA ASIGURARI S.A.

S.C. SOCIETATEA DE ASIGURARE SI REASIGURARE CITY INSURANCE S.A.

La 22 februarie CSA (Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor) a luat decizia de a modifica Normele privind asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule (RCA).Principalele modificari aduse acestor norme sunt:- Partea pagubita are dreptul de a solicita despagubiri pentru prejudiciile produse autovehiculului, inainte de efectuarea reparatiei acestuia. Asiguratorul RCA are obligatia de a stabili cuantumul despagubirii la valoarea preturilor practicate de catre unitatile de specialitate sau prevazute in cataloagele de specialitate astfel incat despagubirea primita sa-i permita pagubitului efectuarea reparatiilor.Pana acum, in aceste situatii, costul reparatiilor era stabilit pe baza evaluarii asiguratorilor, iar preturile erau cel mult la nivelul celor practicate de catre unitatilede specialitate. Aceasta masura va permite pagubitilor sa solicite intai plata despagubirilor si ulterior sa efectueze reparatiile necesare.- Asiguratorul RCA are obligatia, in situatia in care are suspiciuni intemeiate cu privire la modul de producere a accidentului, de a comunica in scris asiguratului si pagubitului, in termen de 10 zile de la data avizarii daunei, intentia de a desfasura investigatii. Aceste investigatii nu pot dura mai mult de 3 luni de la data avizarii daunei;- Asiguratorul RCA are obligatia de a efectua plata dosarelor de dauna, in maxim 10 zile de la data depunerii ultimului document necesar stabilirii raspunderii si cuantificarii daunei fata de 15 zile asa cum era stabilit pana acum.

http://www.auto.ro/
sursa :
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one