Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Dezbatere evz.ro. Lucian Filip, director Omniasig: Ca şi pensionarii, bugetarii vor beneficia de avantaje la CASCO

8 iulie 2010


În luna august, bugetarii vor primi lefuri mai mici. Deocamdată, companiile de asigurări nu au lansat oferte dedicate bugetarilor, însă aceştia ar putea beneficia de promoţii similare celor derulate pentru pensionari.

1 /3.
Pentru bugetari se apropie o perioadă dificilă, după reducerea salariilor cu 25%. Campania EVZ "Viaţa la -25%" vă prezintă soluţiile care pot fi aplicate pentru a diminua costurile generate de încheierea unei asigurări sau pentru a renegocia cu succes contractul de leasing.

Una dintre soluţii este plata lunară a primei la CASCO şi nu semestrial, deoarece în acest caz efortul financiar ar fi prea mare. Astfel, a explicat Lucian Filip, directorul adjunct de vânzări, din cadrul companiei Omniasig, clientul poate cere companiei de asigurări rescadenţarea plăţii primei de asigurare.

De asemenea, clienţii pot schimba compania de asigurare, dacă unul dintre competitorii acesteia oferă un preţ mai bun. Însă, avertizează Lucian Filip, înainte de a semna orice contract, acesta trebuie citit cu atenţie.

Lucian Filip, directorul adjunct de vânzări, din cadrul companiei Omniasig, a răspuns întrebărilor citite de evz.ro.
Cititor evz.ro:Pot să includ în poliţa casco şi riscul de a accidenta pe cineva astfel încât, dacă are loc un accident şi o persoană are nevoie de spitalizare sau devine invalidă, compania de asigurări să suporte costurile?
Lucian Filip:Aceste riscuri sunt acoperite de poliţa obligatorie de răspundere civilă auto - RCA.

Ce criterii trebuie avute în vedere atunci când alegem o companoie de asigurări?
Alegerea companiei de asigurări ar trebui să fie făcută în primul rând în funcţie de calităţile produsului de asigurare necesar dvs, de acoperirile oferite de acesta. De asemenea, trebuie avut în vedere şi în ce măsură preţul corespunde bugetului dvs.

Totodată, este indicat să vă interesaţi şi despre calitatea serviciilor oferite de acea companie în cazul acordării unei despăgubiri (soluţionării unei daune).

Cum poate un client să rezilieze contractul pentru asigurarea CASCO?
Contractul standard aferent poliţei CASCO acordă dreptul asiguratului de a rezilia poliţa de asigurare în condiţiile specificate în cadrul acestuia.

Ce pot face în cazul în care soluţiile oferite de compania la care sunt asigurat nu mi se par corecte?
În cazul în care consideraţi că nu obţineţi un tratament corect şi conform condiţiilor de asigurare din partea companiei de asigurări, vă puteţi adresa Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor.

Compania are tarife preferenţiale pentru pensionari. Veţi dezvolta produse similare şi pentru bugetari sau pentru tinerii care nu au fost implicaţi în accidente?
Tarifele practicate de compania OMNIASIG pentru poliţele tip RCA sunt stabilite şi pe baza statisticilor şi analizelor amănunţite ce au în vedere vârstă, localitatea de domiciliu a conducătorilor auto, vechimea permisului de conducere etc.

Pentru clienţii noştri tineri şi fără evenimente rutiere (accidente), există criterii de bonusare în stabilirea primei de asigurare şi pot atinge reduceri de până la 25%.

Pe viitor vom analiza şi posibilitatea de a acorda condiţii speciale pentru categoria bugetarilor cu un istoric bun bazat pe un comportament rutier preventiv.

Cât de sigure sunt superofertele la casco?
Pentru a vă putea lămuri de siguranţă "superofertelor" trebuie să cercetaţi condiţiile de asigurare ale acestor poliţe.

Luarea la cunoştinţă a condiţiilor de asigurare trebuie făcută înainte de achiziţionarea oricărei poliţe facultative de asigurare.

De ce firma de leasing sau banca îşi obligă clienţii să încheie asigurări la companiile recomandate acestea şi nu lasă această decizie la latitudinea clientului?
Societăţile de leasing şi băncile va obligă să încheiaţi asigurări facultative ale bunurilor finanţate de ei la anumite societăţi de asigurare, deoarece există parteneriate specifice pornind de la capacitatea de a soluţiona dosarele de daune parţiale ale clienţilor şi a putea despăgubi daune majore, chiar totale.

Ţinând cont că poliţele de asigurare sunt cesionate în favoarea instituţiilor financiare respective, acestea cauta să îşi asigure o protecţie cât mai ridicată în cazul eventualelor daune ce pot afecta bunurile finanţate.

De asemenea, prin semnarea unor parteneriate cu companiile de asigurări, instituţiile financiare obţin condiţii de asigurare şi tarife preferenţiale, avantajoase pentru clienţii lor.

De ce, în cazul unei maşini cumpărate în leasing, valoarea asigurată scade de la an la an, dar prima de asigurare rămâne la fel de mare?
Poliţele tip CASCO aferente bunurilor finanţate în leasing, sunt negociate între compania finanţatoare şi compania de asigurări şi oferă tarife şi condiţii preferenţiale şi avantajoase utilizatorilor.

Printre principalele avantajele conţinute de aceste poliţe, vă pot enumera următoarele:
Prima de asigurare mult redusă; (negociată de compania de leasing în avantajul utilizatorului).
Prima de asigurare fixă pe întreagă perioadă de finanţare (eliminarea riscului de a creşte prima de asiguare din cauza daunalităţii înregistrate, care ar conduce la o creştere a costului total aferent finanţării).
Scală de uzură aplicată bunului, din an în an, este negociată între cele două companii şi este favorabilă închiderii anticipate a contractului de leasing, ca urmare a daunei totale a bunului finanţat.

sursa :http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one