Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Cum reduci costurile la CASCO? Dezbatere evz.ro cu Lucian Filip, director Omniasig

7 iulie 2010
Care sunt avantajele şi dezavantajele plăţii lunare, trimestriale sau semestriale a primelor de asigurare? Cum alegi cea mai bună ofertă atunci când vrei să închei o asigurare de viaţă sau o poliţă CASCO? Cum renegociezi contractul de leasing?

Pentru bugetari se apropie o perioadă dificilă, după reducerea salariilor cu 25%. Campania EVZ "Viaţa la -25%" vă prezintă soluţiile care pot fi aplicate pentru a diminua costurile generate de încheierea unei asigurări sau pentru a renegocia cu succes contractul de leasing.

Participă la dezbaterea evz.ro, iar Lucian Filip, directorul adjunct de vânzări, din cadrul companiei Omniasig, va răspunde întrebărilor tale, online, pe evz.ro, începând cu ora 16.00, şi de la ora 17.00, în cadrul emisiunii Evenimentele Zilei, de la B1Tv.

Folosiţi sistemul de comentarii de pe evz.ro pentru a ne trimite întrebările, iar acestea vor fi publicate atunci când dezbaterea va lua startul.

*Discuţia va fi moderată şi nu vor fi publicate comentariile care conţin un limbaj vulgar sau care nu au legătură cu temele abordate.

Cum îţi poţi micşora ratele la leasing

Autor: Consuela Stegărescu
O perioadă de câteva luni în care să achitaţi doar dobânda, mărirea termenului de rambursare sau a valorii reziduale sunt opţiunile de reducere a ratei.

Ratele la leasing pot deveni mai "uşoare" în urma restructurării finanţării. Pentru asta trebuie să vă prezentanţi la finanţator şi să dovediţi că veniturile v-au scăzut cu 25%. Sunt trei facilităţi la rambursarea ratelor pe care firmele le pot acorda în astfel de situaţii: perioade de graţie, lungirea termenului de plată a maşinii sau creşterea valorii reziduale. Solicitarea de facilităţi nu înseamnă însă şi obţinerea lor.
Reducerea ratelor la leasing este preferabilă însă situaţiei în care nu reuşiţi să fiţi cu plăţile la zi, deoarece întârzierile sunt taxate de finanţatori cu dobânzi penalizatoare. În plus, dacă restanţele depăşesc 60 de zile, majoritatea firmelor de leasing pot începe procedura de recuperare a autovehiculului. Acest termen e specificat în contractul de leasing. Ratele la leasing vor creşte din cauza deprecierii leului, iar cele plătie din această lună se măresc cu circa 5% din cauza majorării TVA la 24%.
Perioadă de graţie de până la 6 luni

La BCR, Raiffeisen şi Romstal Leasing, clienţii pot obţine perioade de graţie pe cel mult şase luni, potrivit angajaţilor acestor companii. Perioadele de graţie obţinute de clienţii BCR Leasing au fost de obicei între trei şi şase luni, timp în care se achită numai dobânda, spun salariaţii companiei.

În schimb, clienţii Porsche nu pot beneficia de perioade de graţie. Oficial, reprezentanţii companiei se rezumă la a spune că fiecare caz este analizat individual.

Dacă într-o perioadă de şase luni plătiţi numai dobânzile aferente finanţării contractate, rata va creşte puţin odată cu terminarea perioadei de graţie deoarece în timpul acesteia nu a fost rambursat niciun leu din suma împrumutată.

Limită: perioada maximă de rambursare

Dacă finanţarea în leasing a fost contractată pe o perioadă mai mică decât cea maximă permisă de finanţator, aceasta este una dintre supapele importante la care puteţi recurge când solicitaţi restructurarea împrumutului. Cu cât lungiţi perioada de plată, cu atât ratele scad, în condiţiile în care finanţatorul vă permite să menţineţi rata reziduală la acelaşi nivel.

Însă, dacă alegeţi acest tip de restructurare, costul final va fi mai mare. De exemplu, un contract încheiat iniţial pe cinci ani poate fi prelungit pe şapte ani la Porsche Leasing, respectiv pe zece ani la BCR Leasing.

La o finanţare de 10.000 de euro contractată pe cinci ani cu o dobândă anuală efectivă de circa 10%, rata lunară este de circa 208 euro. Pentru un contract de această valoare încheiat în iunie 2008, din finanţare au mai rămas de plătit circa 7.430 de euro. Dacă această sumă se reeşalonează pe o perioadă de cinci ani în loc de trei (câţi ar mai fi rămas de plătit potrivit contractului iniţial), rata scade la 173 de euro. În această situaţie, rata ar scădea cu circa 20%.
În ceea ce priveşte majorarea valorii reziduale, aceasta poate fi solicitată în situaţia în care la încheierea contractului nu s-a optat ca aceasta să fie cea maximă permisă de finanţator. În acest caz, clienţii trebuie să prezinte acte suplimentare.

RISCURI

Recuperarea autoturismului se face pe cheltuiala ta

Dacă amâni plata ratei la leasing fără să anunţi finanţatorul, după două luni de restanţe acesta poate declanşa procedurile de recuperare a bunului.
Acestea implică diferite tipuri de costuri - de exemplu, cele judiciare, comisionul firmei de recuperare care găseşte şi ridică autovehiculul dacă acesta nu este predat de utilizator de bunăvoie. Firma de leasing va încerca să-şi recupereze toate aceste cheltuieli de la fostul utilizator.

Suplimentar, la acestea se pot adăuga pierderile înregistrate la revânzarea maşinii.

De exemplu, dacă pentru o maşină mai trebuie achitată o sumă de 8.000 de euro din finanţarea contractată, iar automobilul este revândut cu 5.000 de euro, fostul utilizator îi datorează firmei de leasing încă 3.000 de euro.

SOLUŢII

Cum să renegociezi poliţa de viaţă

Cheltuielile cu asigurări de viaţă pot fi reduse prin diminua rea primelor plătite sau prin încetarea plăţilor.

Pe piaţa autohtonă sunt comercializate două tipuri principale de asigurări: cele care acoperă numai câteva riscuri, ca de exemplu cel de deces, respectiv cele care au şi componentă de economisire. În cazul asigurărilor din prima categorie, dacă primele nu sunt achitate încetează şi perioada de protecţie. O opţiune poate fi reducerea sumei asigurate care atrage şi diminuarea primelor plătite. Similar, neplata asigurării de sănătate echivalează cu ieşirea de sub protecţia oferită de aceasta.

În cazul asigurărilor de viaţă care permit şi acumularea de capital, opţiunile sunt mai numeroase. La poliţele tradi ţionale, cele care garantează obţinerea unui randament anual, se poate solicita întreruperea plăţii primelor pentru o perioadă de timp determinată. Clienţii ING Asigurări de Viaţă, de exemplu, pot solicita întreruperea plăţilor pe perioade de între şase luni şi 12 luni.

Clienţii cu poliţe unit-linked (care plasează banii clienţilor în fonduri de investiţii) pot opta pentru plata primelor de asigurare la intervale de timp mai reduse, pot micşora primele de asigurare sau pot alege să nu mai plătească asigurarea.

20% este procentul
cu care vă poate scădea rata lunară dacă termenul de rambursare se prelungeşte de la trei la cinci ani
sursa :http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one