Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Crima organizată pe două roţi intră în Balcani

3 aug 2010

de CALIN STOICA-DIACONOVICI 981 VIZUALIZARI | COMENTARII 0
Europol avertizează asupra extinderii bandei Hells Angels în sud-estul Europei. Clubul de motociclişti rebeli, originar din SUA, a devenit în ultimele decenii un grup de crimă organizată extrem de violent.
Consideraţi o ameninţare extremă pentru ordinea publică în SUA, Canada, Scandinavia şi Germania, unde se ocupă de perceperea de taxe de protecţie şi trafic de toate felurile, banda de motociclişti Hells Angels se extinde rapid în sud-estul Europei, în încercarea de a controla traficul de droguri pe ruta balcanică, avertizează Europol, agenţia de informaţii privind activităţile criminale transfrontaliere a UE.

Potrivit circularei Europol, publicată de site-ul instituţiei, Hells Angels a pătruns deja foarte bine în mediul interlop din Turcia şi, cu o rapiditate ieşită din comun, organizează de aici reţele de trafic de droguri către Europa Occidentală şi de Nord. Agenţia europeană, care intră în acţiune ori de câte ori grupuri sau indivizi certaţi cu legea acţionează dincolo de frontierele naţionale ale statelor UE, avertizează că membrii Hells Angels construiesc în prezent relaţii strânse cu cluburi de motociclişti şi alte grupuri infracţionale din Albania, Bulgaria şi fosta republică iugoslavă Macedonia pentru a închide traseul de trafic al drogurilor.

Multe din cele 60 de cluburi de motociclism din sud-estul european afişează deschis legături cu Hells Angels, subliniază Europol pe site-ul său, însă există încă o mare lacună de informaţii cu privire la care dintre cluburi sunt cu adevărat implicate în activităţi criminale. Cel mai grav aspect din comunicatul Europol îl reprezintă însă pericolul unor confruntări violente între mafiile locale şi grupul proaspăt intrat în această zonă. „În cursa pentru acapararea oportunităţilor oferite de pieţele din Europa de Sud-Est, un război între bande este o ameninţare semnificativă, date fiind precedentele din alte părţi ale Europei."

Chiar dacă mafiile din Balcani au reputaţia unei violenţe ieşite din comun, Hells Angels pot fi şi sunt un adevărat adversar pentru orice grup criminal, ca şi pentru forţele de ordine din aceste ţări. Europol, care subliniază lipsa de informaţii din rândul forţelor de poliţie din sud-estul Europei privind acest subiect, avertizează că banda are tendinţa de a recurge la o violenţă extremă, agravată de faptul că membrii ei sunt dispuşi să recurgă la arme de foc, arme de calibru mare şi explozibili. Înfiinţat în primii ani de după al doilea război mondial în California, SUA, clubul Hells Angels s-a extins în Canada şi Australia, pentru ca la sfârşitul anilor 1960 să-şi facă intrarea în Europa. Tot atunci a devenit şi grup de crimă organizată în toată puterea cuvântului.

De la bătăile în care se angaja în SUA anilor 1950, banda a ajuns astăzi la perceperea de taxe de protecţie, şantaj, trafic şi producţie de droguri, trafic de arme, prostituţie, dar şi activităţi economice aparent legitime prin care spală veniturile ilicite. După anii 1990, Hells Angels au devenit mult mai vizibili în Canada, Suedia, Danemarca şi Germania, unde au avut loc confruntări cu bande rivale de o violenţă ieşită din comun: războiul cu banda Rock Machine din Canada (1994-2002) s-a soldat cu 150 de morţi, iar în aşa-numitul „mare război nordic", dus în Scandinavia împotriva bandei de motociclişti Bandidos, Hells Angels s-au folosit de grenade, lansatoare de rachete şi metode teroriste. FBI estima în 2007 că cifra afacerilor ilegale ale grupului depăşeşte 2 miliarde de dolari.
sursa :http://www.romanialibera.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one