Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Constructorii auto vor fi obligati din 2011 sa livreze masini dotate cu ABS

Constructorii auto vor fi obligati din 2011 sa livreze masini dotate cu ABS
3 februarie 2010 – de Catalina Ciociltan

Constructorii auto vor fi obligati, incepand din luna februarie 2011, sa livreze pe piata UE doar autoturisme si vehicule utilitare usoare echipate cu sisteme de asistare la franare. Decizia vine in urma prevederilor unei directive a CE referitoare la imbunatatirea gradului de protectie a pietonilor.

Directiva prevede ca toate modelele de autoturisme si autoutilitare usoare noi din UE trebuie sa fie echipate cu ABS pana in 2011.
Automobilele si vehiculele comerciale pot obtine calificativul maxim de siguranta, de cinci stele, numai daca sunt dotate standard cu echipamentul electronic de stabilitate (ESP), conform unei alte directive UE.
Sistemul ESP va fi si el obligatoriu incepand cu anul 2014.
Totodata, autovehiculele utilitare trebuie sa fie echipate suplimentar, incepand cu anul 2015, cu sisteme de franare de urgenta cu functie de anticipare, precum si cu sisteme de asistare la mentinerea benzii de rulare.
"Sistemele ABS si AFU sunt prezente in dotarea de serie pentru toate modelele Dacia comercializate în Romania", a spus reprezentantul companiei autohtone Dacia, Daniel Sasarean.
Vicepresedintele Dacia, Constantin Stroe a recunoscut insa ca in prezent, cele mai multe masini de pe piata romaneasca nu sunt dotate cu un astfel de sistem.
sursa http://www.auto.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one