Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Care sunt cei mai periculosi soferi?

Care sunt cei mai periculosi soferi?
21-feb-2010
de Mihai Rotaru

Un studiu efectuat de americanii de la Insurance.com si preluat de Mediafax ne arata ca oamenii inteligenti, cu studii superioare si experti in legislatie, asa cum sunt avocatii si judecatorii, sunt cei mai slabi soferi. Cei care profeseaza aceste meserii ocupa primul loc intr-un top al celor mai periculosi conducatori auto realizat in functie de profesie.
Aproape jumatate (44%) dintre avocatii care au consultat site-ul Insurance.com au fost implicati in accidente rutiere, acestia fiind urmati in top de profesionistii din domeniul financiar, podiumul fiind incheiat de angajatii din administratia guvernamentala.

La polul opus se afla sportivii, acestia fiind cei mai putin periculosi soferi: doar 17% au suferit sau provocat accidente rutiere, acestia fiind precedati de constructorii de locuinte, un procent de 24% fiind implicat in accidente.

Potrivit lui Sam Belden, vicepresedintele Insurance.com, persoanele care lucreaza intr-un mediu stresant si ale caror profesii presupun realizarea mai multor sarcini simultan, precum convorbirile telefonice, respectarea unor termene si, implicit, conducerea intr-un ritm alert, sunt mai predispuse accidentelor din cauza tuturor acestor sarcini care distrag atentia de la sofat.

Iata, mai jos, top 10 cei mai periculosi soferi in functie de meserie:

1. avocatii si judecatorii
2. angajatii de top din domeniul financiar
3. angajatii din administratia guvernamentala
4. barmanii si ospatarii
5. oamenii de afaceri
6. stilistii veterinari
7. angajatii de top din marketing si publicitate
8. frizerii si stilistii
9. antrenorii de sport
10. infirmierii
sursa http://www.auto.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one