Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

5% dintre şoferi au fentat penalizările pentru daune la RCA

5% dintre şoferi au fentat penalizările pentru daune la RCA
15-feb-2010
Scris de Oana Voinea

Aproximativ 5% dintre clienţii care şi-au reînnoit poliţele de răspundere civilă auto obligatorie (RCA) nu figurau în baza de date CEDAM, motiv pentru care le-a fost aplicat tariful de bază, şi nu unul conform istoricului de daune, estimează brokerii de asigurări.
„Aproximativ 5% dintre şoferii care şi-au reînnoit poliţele RCA la nivelul pieţei româneşti de asigurări nu au fost găsiţi în baza de date, motiv pentru care au achitat tariful de bază“, spune Alexandru Pintilie, broker de asigurări. El a adăugat că noul tarif s-ar fi putut calcula şi pe baza poliţei anterioare, în cazul în care clientul s-ar fi prezentat cu ea.
„Este vorba despre o culpă comună, a celor care au introdus poliţele în baza de date CEDAM şi a asiguraţilor, în cazul în care nu mai au poliţa veche. Asigurătorii probabil că au notat eronat unele date personale ale clienţilor“, a explicat Pintilie.
Interogarea bazei de date CEDAM se face prin CNP şi seria şasiului, respectiv prin seria şi numărul de la poliţa anterioară.
Reprezentanţii companiilor de asigurare de pe piaţa românească au declarat la sfârşitul lunii trecute că aproximativ 5-6% dintre clienţi au primit malus la reînnoirea poliţei RCA.
Asigurătorii au aplicat sistemul bonus/malus pentru asigurările RCA emise de la 1 ianuarie 2010, astfel că un şofer fără daune în 2009 beneficiază de o reducere de 10% la o poliţă încheiată pe o perioadă de un an. În schimb, şoferii cu mai multe accidente la activ vor plăti o primă mai mare cu până la 200%.
Scumpiri de 15%
Tarifele de primă pentru poliţele de răspundere civilă auto obligatorie (RCA), notificate de către societăţile de asigurare, au crescut în medie cu 15% pentru acest an, tarifele fiind stabilite de asigurători în funcţie de propriul portofoliu, potrivit Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor CSA.
Arbitrul asigurărilor precizează că nu intervine în niciun fel în stabilirea tarifelor de primă pentru asigurarea RCA, menţionând că printre atribuţiile sale se află respectarea cerinţelor impuse prin norme. „Normele în vigoare impun societăţilor de asigurare să stabilească tarifele pe baza unor calcule actuariale pentru limitele de despăgubire prevăzute în norme, cu respectarea criteriilor de prudenţialitate, precum şi să notifice către CSA aceste tarife“, arată instituţia.
CSA mai precizează că pe parcursul anului trecut a primit 3.977 de reclamaţii la contractele RCA, majoritatea cu privire la soluţionarea dosarelor de daună. Instituţia menţionează, însă, că acestea reprezintă doar 0,07% din numărul total de contracte încheiate anul trecut.
sursa http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one