Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Scutaru: Decizia CSAT de de a cumpăra avioane F16 trebuia să vină mai devreme

24 martie 2010

Vicepreşedintele Comisiei de Apărare din Cameră, George Scutaru, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că decizia CSAT privind achiziţionarea avioanelor multirol F 16 aflate în uz trebuia luată mai devreme, având în vedere că în 2013 iese din uz flota de vânătoare militară a României.

Decizia CSAT din punctul meu de vedere chiar trebuia luată mai devreme pentru că până în 2013 se epuizează resursa de zbor a avioanelor M21 Lancer aflate în dotarea armatei române. Sper ca ca tot procesul de formalizare a deciziei la nivelul Guvernului şi Parlamentului să permită livrarea aparatelor F16 în 2013. Este o decizie care a ţinut cont de problemele de ordin financiar, dar care trebuia luată ţinând cont de faptul că în doi ani România rămâne fără flotă de vânătoare militară", a susţinut deputatul PNL.

El a subliniat că "Guvernul şi Ministerul Apărării trebuie să pună la dispoziţie Parlamentului şi mai ales Comisiilor de Apărare, toate informaţiile privind achiziţionarea avioanelor F16- costurile de modernizare, sumele alocate instruirii piloţilor la cele privind modernizarea infrastructurii aeroportuare şi fondurile alocate dotării cu armanentul necesar acestor aparate de zbor".

"Din punctul meu de vedere, achiziţia avioanelor F16 trebuie privită în contextul mai larg al colaborării cu SUA şi mă refer aici la viitoare prezenţă a scutului antirachetă, la susţinerea americană pentru proiectul Nabucco necesar României, la trilaterala Azerbaidjan-Georgia-România pentru transportul gazului natural lichefiat, asemenea proiecte contribuind la întărirea independenţei energetice a României", a afirmat George Scutaru.

El a mai spus că în opinia sa avionul F16 este pasul către "participarea României la programul avionului F35 de generaţia a cincea".

"Nu trebuie să uităm că suntem ca mărime şi populaţie a doua ţară din Estul Europei după Polonia, membră a NATO, şi tocmai de aceea nu puteam fi în situaţia ţărilor baltice, când alte state NATO asigură protecţia spaţiului aerian baltic, ţările respective neavând avioane militare de vânătoare. Sper ca decizia de achiziţionare a avioanelor F16 în uz să fie însoţită în perioada următoare şi de o creştere a prezenţei economice amerciane în România.O asemenea investiţie după cea în cazul Ford, ar da o şi mai mare substanţă parteneriatului României cu SUA", a mai spus Scutaru.

Întrebat când trebuia luată decizia de autorităţi privind achiziţionarea avioanelor multirol, liberalul a precizat că hotărârea putea fi luată din 2009, explicând că numai un an jumătate durează instrucţia piloţilor.

Deputatul PNL a menţionat că pentru a cumpăra 24 de avioane F16 noi , România ar fi cheltuit peste 4 miliarde de dolari.

CSAT a aprobat, marţi, propunerea MApN de achiziţionare a 24 de avioane F16 în uz, documentul urmând să fie trimis Parlamentului spre dezbatere şi decizie.
sursa http://www.mediafax.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one