Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Legea privind protectia informatiilor clasificate ajunge la CCR

26 martie 2010

Legea privind protectia informatiilor clasificate va ajunge la CCR, dupa ce magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie s-au sesizat din oficiu, in procesul in care omul de afaceri Dinu Patriciu acuza SRI de interceptarea ilegala a telefoanelor sale.

Astfel, magistratii instantei supreme au decis, vineri, din oficiu, sa trimita la Curtea Constitutionala Legea 182/2002, privind protectia informatiilor clasificate, pentru ca CCR sa verifice constitutionalitatea a trei articole din aceasta lege.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a inceput, in 27 noiembrie 2009, judecarea recursul declarat de Serviciul Roman de Informatii impotriva unei sentinte a Curtii de Apel Bucuresti, care a obligat institutia la plata sumei de 50.000 lei catre Dinu Patriciu, pentru interceptarea ilegala a telefoanelor.

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti (CAB) au decis, pe 9 februarie, cu o opinie separata, ca SRI trebuie sa ii plateasca lui Dinu Patriciu despagubiri in procesul in care omul de afaceri acuza interceptarea ilegala a telefoanelor sale.

Instanta a respins, astfel, apelul SRI impotriva sentintei Tribunalului Bucuresti, care a decis, pe 11 mai 2007, ca Serviciul Roman de Informatii (SRI) trebuie sa-i plateasca lui Dinu Patriciu 50.000 RON cu titlul de daune morale, in dosarul in care omul de afaceri a chemat institutia in instanta pe motiv ca i-ar fi interceptat ilegal convorbirile telefonice.

SRI a inregistrat convorbiri telefonice politice si de afaceri ale lui Patriciu folosind pretextul unei amenintari la adresa sigurantei nationale, arata in motivare magistratii Curtii de Apel.

Mai mult, noteaza cei doi judecatori in motivarea deciziei, informatiile obtinute intr-un un an si trei luni de interceptari telefonice au fost folosite impotriva lui Dinu Patriciu in procese penale "ce au exclusiv ca obiect savarsirea unor infractiuni de drept comun".

"Sub pretextul existentei unei amenintari la adresa sigurantei nationale, au fost inregistrate convorbirile telefonice ale reclamantului Patriciu Dan Costache pentru o perioada extrem de lunga (1 an si 3 luni), pentru ca, ulterior, datele obtinute sa fie folosite impotriva sa in procese penale ce au exclusiv ca obiect savarsirea unor infractiuni de drept comun.

Astfel, Serviciul Roman de Informatii a obtinut si a detinut informatii cu privire la viata privata a reclamantului Patriciu Dan Costache, date cu privire la activitati de natura politica, profesionala sau de afaceri, nicidecum, pana la momentul formularii prezentei actiuni, cu referire la siguranta nationala a Romaniei", precizeaza cei doi magistrati care au avut opinie majoritara.
sursa http://www.ziare.com/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one