Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Boc nu mai taie din pensiile militare

23 aprilie 2010

Autor: Florin Ciornei
Pensiile militare vor rămâne intacte dacă valoarea lor este de până la 3.000 de lei.

Guvernul va scădea doar acele pensii care depăşesc această sumă. Hotărârea a fost luată miercuri seară la guvern, la o întâlnire la care au participat premierul Emil Boc, ministrul apărării, Gabriel Oprea, ministrul muncii, Mihai Şeitan, şi reprezentanţi din structurile de siguranţă naţională, susţin surse prezente la şedinţă.

La discuţii au fost analizate implicaţiile pe care noua lege a pensiilor le va avea asupra veniturilor fostelor cadre militare. În urma simulărilor s-a ajuns la concluzia şi pensionarii militari cu venituri de până la 3.000 de lei vor suporta reducerile. Această idee fusese exprimată şi de ministrul apărării, care afirmase că, potrivit noii legi, pensionarii militari vor suferi reduceri de venituri între 19% şi 69%.

În urma discuţiilor dintre ministrul apărării şi premier s-a decis că legea, aflată acum în dezbaterea parlamentului, va fi amendată astfel încât pensionarii militari cu venituri de până la 3.000 de lei să nu fie afectaţi, susţin surse participante la întâlnire.

Potrivit acestora, în urma deciziei, din cele aproape 170.000 de pensii militare, 88% nu vor suferi modificări.

Premierul Boc afirmase marţi, în discursul din parlament, că există 13.164 foşti militari cu pensii de sub 1.000 de lei, 45.667 cu pensii până la 2.000 de lei şi 15.956 cu pensii între 2.000 şi 3.000 de lei.

El a arătat, în acelaşi timp, că în sistemul militar sunt acordate şi pensii cuprinse între 3.000 şi 4.000 lei (pentru un total de 6.245 persoane), între 4.000 şi 5.000 lei (797 persoane) şi de peste 5.000 lei (208 persoane), rezultând un total de 7.250 persoane ale căror pensii ar urma să fie diminuate.
sursa http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one