Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Băsescu: „Nimeni nu mai poate influenţa politic funcţionarea SRI şi SIE“

25 martie 2010

Scris de Sebastian Rusu
După ce serviciile secrete s-au adaptat din mers la noul context geopolitic în care România a devenit membră NATO şi parte a scutului antirachetă american, pachetul de legi ale siguranţei naţionale a rămas călcâiul lui Ahile în lupta dintre partidele politice, astfel încât funcţionarea serviciilor se face după legile învechite de la începutul anilor ‘90. În acest sens, la bilanţul SRI pe anul 2009, şeful statului a cerut Parlamentului să urgenteze adoptarea unei noi legislaţii privind siguranţa naţională în parametrii determinaţi de aderarea României la NATO şi UE. „Subliniez ceea ce am subliniat şi la bilanţ - necesitatea absolută a modernizării legislaţiei. Serviciul (n.r. - Român de Informaţii) s-a modernizat, iar Parlamentul nu a fost încă în măsură să adopte legislaţia care să vină la întâlnire cu procesul de modernizare pe care însuşi serviciul l-a parcurs“, a spus Băsescu. Potrivit acestuia, modernizarea Serviciului s-a făcut în mod explicit în zona misiunilor specifice. „Ameninţările s-au multiplicat, iar mijloacele legislative de acţiune ale Serviciului trebuie puse în concordanţă cu noile realizări şi cu realităţile viitoare ale României“, a adăugat preşedintele.
În privinţa tehnicilor specifice de culegere a informaţiilor din teren, Băsescu a precizat faptul că SRI utilizează aceleaşi metode pe care le utilizează şi celelalte servicii secrete moderne, „de la satelit până la banala ascultare a telefoanelor, atunci când sunt probleme de securitate naţională şi când sunt autorizate de judecător“.

Valorificarea informaţiilor şi nevoia de securitate

„Doar îi atenţionez pe cei care mai fac confuzii că fosta Securitate utiliza mijloace asemănătoare pentru a susţine un regim dictatorial şi un partid unic, pe când noul serviciu de informaţii al României utilizează informaţia pentru apărarea legii şi pentru apărarea Constituţiei. Utilizarea informaţiei este fundamental diferită de ceea ce se făcea înainte de Revoluţie şi chiar în cursul anilor ‘90“, a afirmat şeful statului. Pe de altă parte, acesta a mai cerut oficialilor SRI să se concentreze pe furnizarea de informaţii privind corupţia către Parchete, „indiferent în ce zonă politică sau instituţională apar“, şi să ţină sub supraveghere orice tip de extremism. Potrivit acestuia, lupta împotriva corupţiei a fost un element asupra căruia SRI s-a focalizat în 2009, în contextul accelerării crizei economico-financiare. De asemenea, preşedintele a mai menţionat implicarea Serviciului în cazul furtului de arme de la Ciorogârla şi-n cazul de spionaj de la MAP. „În cazul Ciorogârla, (n.r. - SRI a fost implicat) în recuperarea în mare parte din armele furate, iar celălalt a fost dezbătut în presă“, a adăugat şeful statului.
În privinţa influenţei politicului asupra serviciilor, Băsescu a declarat că are convingerea că nimeni nu mai poate influenţa politic funcţionarea SRI şi SIE, coordonate de CSAT (n.r. - Consiliul Suprem de Apărare a Ţării).
„Am convingerea că nimeni nu mai poate influenţa politic funcţionarea SRI, ca de altfel şi a colegilor de la SIE. Nu spun acest lucru şi despre serviciile departamentale, vorbesc de cele două servicii coordonate de CSAT“, a afirmat preşedintele.

SRI, pregătit să lupte împotriva atacurilor cibernetice

La rândul său, directorul SRI, George Maior, a declarat ieri că Serviciul a dezvoltat noi capabilităţi informative în domeniul apărării cibernetice, resurse care pot părea de nişă, dar care sunt „fundamentale într-un secol caracterizat de viteza şi abundenţa extraordinară a informaţiei“.
„Dacă ar fi să caracterizez succint anul 2009, aş spune că a fost un an al consolidării instituţionale, dar şi al demarării unor proiecte în domenii precum cooperarea internaţională, educaţia, cercetarea sau tehnologiile avansate. Suntem astăzi un serviciu puternic, bine structurat, care şi în 2009 şi-a demonstrat independenţa şi neutralitatea politică“, a spus şeful SRI. În privinţa informaţiilor obţinute de SRI, Maior a precizat că ele provin în proporţie de 45% din surse secrete umane, sub 20% din surse tehnice, 10% din cooperare şi schimb de informaţii cu alte servicii, 25% din analiză şi surse deschise.
sursa http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one