Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Avioanele F-16, alegere logică pentru România

24 martie 2010

România este o ţară care are potenţial pentru relaţii mai apropiate cu SUA, iar avioanele F-16 sunt o alegere logică, deoarece reprezintă un pilon al forţelor aeriene NATO şi dispun deja de o reţea solidă de suport şi de aprovizionare în Europa, apreciază Nathan Hughes, analist militar la STRATFOR.

România foloseşte în prezent avioane MiG-21 şi nu dispune de aparate de generaţia a patra, iar avioanele F-16 devin astfel o alegere logică, a declarat Hughes marţi, la solicitarea MEDIAFAX.

Programul pentru construirea avioanelor F-35, de generaţia a cincea, înregistrează întârzieri şi a depăşit deja bugetul, ultimele estimări sugerând că preţul unui aparat ar putea ajunge până la 100 de milioane de dolari.

"Acesta este probabil mult peste posibilităţile fiscale ale României şi cu siguranţă nu va fi accesibil României pentru următorii zece ani, în timp ce nevoia de modernizare a forţelor aeriene la un preţ accesibil este mult mai urgentă", a apreciat Hughes, de la agenţia internaţională de analiză stragetică STRATFOR.

El a adăugat că avioanele Rafale, Grippen şi Eurofighter sunt, toate, modele noi şi încă nu sunt disponibile aparate în uz. "Primul criteriu de decizie ar fi putut fi preţul. Avioanele F-16 în uz sunt atât accesibile, cât şi (...) o alegere comună pentru ţările NATO. Pe scurt, nu lipsesc motivele pragmatice pentru alegerea F-16", a adăugat el.

"Ca şi Polonia, România este cu siguranţă o ţară care are potenţial pentru relaţii bilaterale mai apropiate cu Statele Unite, după cum demonstrează planurile pentru instalarea de baze logistice mobile în această ţară", a afirmat Hughes, adăugând că, "există cu siguranţă interese strategice care pot apropia Statele Unite şi România în plan bilateral în următorii ani, iar achiziţionarea de aparate F-16 cu siguranţă nu va afecta şansele pentru aceasta".

CSAT a aprobat, marţi, propunerea MApN de achiziţionare a 24 de avioane F-16 în uz, documentul urmând să fie trimis Parlamentului spre dezbatere şi decizie.
sursa http://www.mediafax.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one