Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

APARARE

23 MARTIE 2010

Ministrul Afacerilor Externe Teodor Baconschi a avut luni o intrevedere cu Secretarul general NATO, Anders Fogh Rasmussen, prilej cu care acesta si-a manifestat interesul pentru aprofundarea dialogului cu autoritatile romane cu prilejul unei vizite oficiale pe care intentioneaza sa o efectueze in curand in Romania.

"Discutiile s-au concentrat asupra unor teme de interes prioritar in perspectiva reuniunii ministrilor de externe NATO de la Tallin (Estonia), din 22-23 aprilie, si a Summit-ului NATO de la Lisabona, intre care: operatiunile NATO din Afganistan si Kosovo, evolutiile din Balcani si vecinatatea estica a Aliantei, Noul Concept Strategic al NATO, apararea anti-racheta", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Seful diplomatiei romane a reiterat angajamentul de substanta si pe termen lung asumat de Romania in cadrul operatiunii NATO din Afganistan, participarea romaneasca in cadrul ISAF, in zona de sud a Afganistanului, dublandu-se fata de momentul Summit-ului NATO de la Bucuresti (aprilie 2008) si urmand sa ajunga la 1800 de militari pana la sfarsitul acestui an.

A fost de asemenea confirmat angajamentul tarii noastre fata de KFOR, in sprijinul mentinerii unui mediu sigur si stabil in Kosovo.

Ministrul roman de Externe, Teodor Baconschi, a prezentat Secretarului general prioritatile Romaniei cu privire la Noul Concept Strategic al NATO.

"Ministrul a subliniat importanta deosebita pe care o acorda Romania echilibrului intre apararea colectiva si operatiunile din afara teritoriului aliat, dezvoltarii politicii de parteneriate, precum si continuarii procesului de transformare a NATO, astfel incat Alianta sa poata raspunde eficient noilor tipuri de amenintari, precum atacuri cibernetice, insecuritate energetica, atacuri cu rachete balistice", se mai arata in comunicatul citat.

Ministrul Teodor Baconschi a evidentiat totodata importanta pe care Romania o acorda continuarii politicii usilor deschise a NATO, atat privind Balcanii, cat si Georgia si Ucraina, precum si diversificarii relatiilor de parteneriat ale NATO cu tarile din Balcanii de Vest si zona Marii Negre.

Ministrul roman a avut un schimb de evaluari cu privire la evolutiile din Balcanii de Vest, prilej cu care a reafirmat sprijinul puternic al Romaniei pentru invitarea Bosniei - Hertegovina la Membership Action Plan cat mai curand posibil.

Secretarul general NATO, Anders Fogh Rasmussen, a salutat in mod deosebit contributia semnificativa a Romaniei in Afganistan, precum si la dezbaterea de idei privind Noul Concept Strategic al NATO, exprimand apreciere pentru expertiza specifica a Romaniei in privinta politicii usilor deschise si a parteneriatelor Aliantei.

C.B.
SURSA http://www.ziare.com
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one