Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Subvenţiile pentru agricultură, susţinute de majoritatea europenilor

30 martie 2010

Autor: Mihaela Radu
Publicat: 30 Martie 2010
Vizionari: 36;

Europenii cred că subvenţiile pentru agricultură sunt necesare în continuare şi chiar ar trebui majorate în următorii zece ani.

Menţinerea sprijinului acordat agricultorilor este benefică consideră 62% din populaţia UE, potrivit unui Eurobarometru. Chiar dacă problema reducerii cheltuielilor în agricultură divizează profund cele 27 de state membre, 83% dintre persoanele intervievate consideră că rolul agricultorilor justifică menţinerea subvenţiilor de care beneficiază.

În plus, 72% cred că în următorii zece ani aceste ajutoare trebuie majorate sau menţinute la acelaşi nivel.
Agricultorii reprezintă 3% din populaţia activă din Uniunea Europeană.

Cei mai fervenţi susţinători ai majorării subvenţiilor sunt grecii (74%), bulgarii (73%) şi estonienii (69%).
Danezii, olandezii şi suedezii sunt cel mai puţin interesaţi de menţinerea subvenţiilor, dar chiar şi aceştia s-au exprimat în majoritate pentru.

Europenii vor în primul rând alimente de bună calitate

Agricultura şi mediul rural sunt probleme vitale pentru viitorul Europei, consideră 90% dintre participanţii la cercetare.
Între priorităţile menţionate de persoanele intervievate se numără produsele de bună calitate (59%), preţuri rezonabile (49%), un nivel just de viaţă pentru agricultori şi protejarea mediului (41%).

Românii în schimb consideră prioritară calitatea produselor în proporţie de numai 38%, dar 66% vor asigurarea unor condiţii corecte de viaţă în mediul rural.
În privinţa protejării mediului, numai 21% dintre români consideră problema prioritară, un nivel redus de interes fiind şi în alte state nou intrate în UE. În ţările nordice, precum Suedia şi Danemarca, interesul este în proporţie de 75%, respectiv 65%.

PAC, o necunoscută pentru europeni

Politica agricolă comună este în mare parte necunoscută europenilor. Astfel, numai 41% dintre persoanele intervievate au auzit de PAC (66% în Franţa, care este principalul beneficiar).
România, împreună cu Ungaria, se numără printre statele unde politica agricolă este cel mai puţin cunoscută, în proporţie de 28%, respectiv 27%.

Majoritatea participanţilor nu ştie ce reprezintă această politică şi numai 13% (20% în Franţa) au o idee clară despre aceasta.
Sondajul a fost efectuat în perioada 13 noiembrie-9 decembrie 2009, de către compania TNS Opinion.

sursa http://www.capital.ro
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one