Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Statul ar putea suporta 70% din costul primelor de asigurare ale agricultorilor

3 iulie 2010

Statul ar putea acoperi intre 50% si 70% din costul primelor de asigurare ale agricultorilor incepand din acest an si pana in 2013, potrivit unui proiect de hotarate a Guvernului initiat de Ministerul Agriculturii.

Proiectul de hotarare pentru aprobarea normelor metodologice privind modul de acordare a ajutorului de stat pentru plata primelor de asigurare prevede instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru plata primelor acordate producatorilor agricoli, conform politelor incheiate cu societatile de asigurare-reasigurare pentru acoperirea pierderilor.

Astfel, statul ar acoperi pierderile cauzate de fenomene meteorologice nefavorabile care pot fi asimilate dezastrelor naturale, respectiv pierderile cauzate de boli ale animalelor si plantelor sau de infestari parazitare, scrie NewsIn.

Prevederile nu se aplica firmelor aflate in dificultate, faliment sau in procedura de reorganizare judiciara sau lichidare. De asemenea, nu se aplica persoanelor impotriva carora a fost emisa o decizie de recuperare definitiva a unui ajutor de stat, daca aceasta decizie de recuperare nu a fost deja executata.

Schema de ajutor se aplica, printre altele, agricultorilor care au ca obiect de activitate exploatarea terenurilor agricole, respectiv cresterea animalelor, pasarilor, familiilor de albine si care exploateaza terenuri agricole in calitate de proprietari, arendasi, concesionari sau asociati administratori in cadrul asociatiilor in participatiune. De asemenea, se acorda celor care detin, cresc sau exploateaza animale, pasari sau familii de albine inscrise in Registrul national al exploatatiilor - RNE sau in Registrul agricol, dupa caz, si au incheiate polite de asigurare.

Ajutorul se acorda sub forma de rambursare si ar urma sa reprezinte 70% din costul primelor de asigurare, daca polita de asigurare prevede acoperirea pierderilor cauzate de fenomene meteorologice nefavorabile care pot fi asimilate dezastrelor naturale, respectiv inghetul, grindina, poleiul, ploaia sau seceta.

De asemenea, ar acoperi 50% din costul primelor de asigurare daca polita de asigurare prevede acoperirea pierderilor cum ar fi cele cauzate de fenomene meteorologice nefavorabile sau de boli ale animalelor si plantelor sau de infestari parazitare.

Pentru a beneficia ajutor de stat, producatorii agricoli trebuie sa depuna la centrele judetene ale Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), pana la data de 31 mai inclusiv, cererea de solicitate a ajutorului pentru plata primelor de asigurare incheiate cu societatile de asigurare pentru culturile infiintate in toamna anului precedent si pentru care s-a platit contravaloarea acestora.

Pana la data de 31 octombrie inclusiv, producatorii agricoli trebuie sa depuna cererea de solicitare a ajutorului pentru plata primelor de asigurare incheiate cu societatile de asigurare-reasigurare pentru culturile infiintate in primavara anului in curs, iar pana la 31 ianuarie inclusiv, trebuie sa depuna cererea pentru politele incheiate pentru animale, pasari sau familii de albine, pentru cele incheiate cu societatile de asigurare-reasigurare in semestrul II al anului precedent si pentru care s-a platit contravaloarea acestora.

Pana la 31 iulie inclusiv, trebuie depuse cererile in cazul politelor pentru animale, pasari sau familii de albine, pentru politele de asigurare incheiate cu asiguratorii in semestrul I al anului in curs.
sursa :http://www.wall-street.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one