Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Ţăranii pot vinde în pieţe pe baza certificatului de producător

27 aprilie 2010

Scris de Oana Voinea
Ţăranii îşi vor putea vinde în continuare produsele în pieţe pe baza certificatului de producător fără să fie nevoiţi să se înregistreze la Registrul Comerţului, a declarat, ieri, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Mihail Dumitru, la postul public de radio.
„Cei care vånd în pieţe pot vinde în continuare pe baza certificatului de producător. Ordonanţa 44/2008, care a creat mari discuţii în ultima vreme, cu obligativitatea sau neobligativitatea celor care vånd în pieţe să se înregistreze la Registrul Comerţului, viza numai obligativitatea celor care erau înregistraţi ca persoane fizice autorizate la comune, în baza vechii Legi 300/2004. Data de 25 aprilie viza termenul pånă la care ei aveau posibilitatea să-şi facă acest schimb din forma veche în forma nouă. În schimb, cei care vånd produse în pieţe, pe baza certificatului de producător, în baza Hotărårii de Guvern 661/2001, pot continua să practice această activitate“, a explicat Dumitru.
Totodată, comerţul ocazional cu produse agricole este exceptat de la obligativitatea deţinerii aparatelor de marcat electronice fiscale.
„Referitor la afirmaţiile privind obligativitatea deţinerii de case de marcat de către producătorii agricoli care îşi vånd produsele în pieţe, tårguri, oboare, privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, este exceptat de la obligativitatea deţinerii aparatelor de marcat electronice fiscale comerţul ocazional cu produse agricole efectuat de producătorii agricoli individuali în pieţe, tårguri, oboare sau alte locuri publice autorizate“, a arătat Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), într-un comunicat.
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunţat nu va desfăşura în perioada imediat următoare controale în pieţe pentru a verifica dacă micii producători sunt înregistraţi legal, întrucåt se aşteaptă ca ordonanţa care obligă la acest lucru să fie modificată
sursa http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one