Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Băsescu: Se vor încerca măsuri prin care să nu se mai permită abandonarea pământului

25 martie 2010

În a doua jumătate a acestui an, se va încerca elaborarea unor măsuri legislative care să nu mai permită nelucrarea pământului şi care să stimuleze vânzarea terenurilor, a declarat miercuri preşedintele Traian Băsescu, la deschiderea lucrărilor Adunării Generale a Camerei Americane de Comerţ din România.

"În partea a doua a anului, se vor încerca măsuri legislative care, pe de o parte, să nu mai îngăduie abandonarea pământului şi rămânerea în nelucrare, iar pe de altă parte să stimuleze, prin mijloace fiscale, vânzarea pământului şi consolidarea suprafeţelor în aşa fel încât să se poată face o agricultură eficientă", a declarat preşedintele.

Băsescu a ţinut să amintească faptul că anul trecut, peste trei milioane de hectare de pământ au rămas nelucrate în România

Şeful statului a mai precizat că Guvernul se află deja în plin efort de ajustare a cheltuielilor publice "legate de consumul propriu al statului cu excesul de funcţionari, cu excesul de sporuri, cu ineficienţa aparatului de stat", dar se fac demersuri şi în alte domenii precum sănătate, agricultură, turism sau educaţie.

Preşedintele speră ca noua lege a educaţiei să fie aprobată de Parlament, până la finalul actualei legislaturi. "Forma care a fost respinsă de Curtea Constituţională a legii educaţiei este din nou în discuţie, cu avantajul că ceea ce a trebuit negociat între cele două partide aflate la guvernare anul trecut acum s-a limpezit şi noua lege a educaţiei reflectă foarte corect toate principiile Comisiei prezidenţiale de evaluare a sistemului de educaţie românesc, condusă de profesorul Mircea Miclea. Sper ca până la sfârşitul actualei legislaturi noua lege a educaţiei să fie aprobată de către Parlamentul României", a adăugat şeful statului.
sursa http://www.adevarul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one