Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Rafturile magazinelor din Capitală ascund boli grave

Rafturile magazinelor din Capitală ascund boli grave


Antoaneta Etves
Miercuri, 17 Martie 2010
SĂNĂTATE PUBLICĂ. Mare parte dintre comercianţii de alimente din Bucureşti ignoră normele de igienă, punând în pericol sănătatea populaţiei, avertizează un raport al autorităţilor.

Capitala este mai degrabă un oraş demn de „lumea a treia” decât de Europa: sănătatea publică stă pe un „butoi cu pulbere”, pentru că mare parte dintre comercianţii de alimente ignoră nu doar normele sanitar-veterinare, ci şi pe cele de igienă; munca la negru înfloreşte; peste 80% dintre unităţile de învăţământ stau să cadă la primul cutremur de proporţii; clădirile-monument sunt demolate după bunul plac al investitorilor imobiliari, iar calitatea aerului este greu de măsurat pentru că instalaţiile sunt prea vechi.

Toate aceste date sunt cuprinse în ultimul raport privind starea socio-economică a Bucureştiului, realizat de prefectură.

Autorităţile, fără soluţii

De departe cea mai gravă problemă este, susţin specialiştii, cea legată de comerţul alimentelor, pentru care nu se vor găsi însă şi soluţii în viitorul apropiat. „În urma controalelor derulate în 2009 s-a constatat că multe firme nu respectă normele sanitar-veterinare pentru depozitarea alimentelor şi nici pe cele de igienă privind întreţinerea lăzilor frigorifice. Suntem în grijoraţi de modul în care comercianţii îşi vând marfa şi de repercursiunile asupra populaţiei”, a comentat, ieri, prefectul Mihail Atănăsoaiei.

Deşi e conştient că situaţia s-ar putea agrava în această perioadă, deoarece se apropie Paştele, iar oamenii vor lua cu asalt magazinele alimentare, prefectul va rămâne se pare doar cu îngrijorarea. Motivul: inspectorii sanitarveterinari şi cei de la Protecţia Consumatorilor nu au reuşit să cadă de acord asupra modului în care să aplice legea mai ferm.

„Trebuie să ne corelăm, pentru că nu putem merge în şapte controale, la acelaşi agent economic. Şi acum ne reproşează că mergem în control pentru cu totul altceva, nu pentru a le verifica corectitudinea”, s-a eschivat şeful Autorităţii pentru Protecţia Consumatorilor, Constantin Duchin.
sursa
Rafturile magazinelor din Capitală ascund boli grave


Antoaneta Etves
Miercuri, 17 Martie 2010
SĂNĂTATE PUBLICĂ. Mare parte dintre comercianţii de alimente din Bucureşti ignoră normele de igienă, punând în pericol sănătatea populaţiei, avertizează un raport al autorităţilor.

Capitala este mai degrabă un oraş demn de „lumea a treia” decât de Europa: sănătatea publică stă pe un „butoi cu pulbere”, pentru că mare parte dintre comercianţii de alimente ignoră nu doar normele sanitar-veterinare, ci şi pe cele de igienă; munca la negru înfloreşte; peste 80% dintre unităţile de învăţământ stau să cadă la primul cutremur de proporţii; clădirile-monument sunt demolate după bunul plac al investitorilor imobiliari, iar calitatea aerului este greu de măsurat pentru că instalaţiile sunt prea vechi.

Toate aceste date sunt cuprinse în ultimul raport privind starea socio-economică a Bucureştiului, realizat de prefectură.

Autorităţile, fără soluţii

De departe cea mai gravă problemă este, susţin specialiştii, cea legată de comerţul alimentelor, pentru care nu se vor găsi însă şi soluţii în viitorul apropiat. „În urma controalelor derulate în 2009 s-a constatat că multe firme nu respectă normele sanitar-veterinare pentru depozitarea alimentelor şi nici pe cele de igienă privind întreţinerea lăzilor frigorifice. Suntem în grijoraţi de modul în care comercianţii îşi vând marfa şi de repercursiunile asupra populaţiei”, a comentat, ieri, prefectul Mihail Atănăsoaiei.

Deşi e conştient că situaţia s-ar putea agrava în această perioadă, deoarece se apropie Paştele, iar oamenii vor lua cu asalt magazinele alimentare, prefectul va rămâne se pare doar cu îngrijorarea. Motivul: inspectorii sanitarveterinari şi cei de la Protecţia Consumatorilor nu au reuşit să cadă de acord asupra modului în care să aplice legea mai ferm.

„Trebuie să ne corelăm, pentru că nu putem merge în şapte controale, la acelaşi agent economic. Şi acum ne reproşează că mergem în control pentru cu totul altceva, nu pentru a le verifica corectitudinea”, s-a eschivat şeful Autorităţii pentru Protecţia Consumatorilor, Constantin Duchin.
sursa http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one