Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

CEAPA

CEAPA:
gabriella vladwerner
5-FEB-2010



Interesant!
O singura remarca: prea mult se pomeneste de maioneza, cat de buna este cea din comert si ca nu ea a fost cauza. Sa fie intamplator?




>
> CEAPA
>
> In 1919 cand gripa a ucis 40 milioane de oameni, un
> doctor vizita fermierii pentru a-i ajuta sa combata gripa.
> Multi dintre fermieri si familiile lor o contractasera si
> multi chiar murisera.
> Doctorul a ajus la un fermier unde, spre surprinderea lui,
> toti membrii familiei erau sanatosi. Cand doctorul a
> intrebat fermierul ce facea el diferit de ceilalti, sotia
> lui a spus ca a pus o ceapa necuratata intr-un vas in
> fiecare camera a casei (si probabil pe vremea aceea casa
> avea doar 2 camere). Doctorul nu a crezut si a cerut una din
> cepe pentru a o analiza la microscop. Spre surprinderea lui
> a descoperit virusul gripei in ceapa. In mod evident aceasta
> a absorbit virusul pastrand familia sanatoasa.
>
> Apoi, am auzit aceasta povestire de la coafeza mea din
> Arizona. Acum multi ani angajatii ei se imbolnaveau de gripa
> si la fel multi dintre clienti. In urmatorul an ea a pus
> cepe in boluri peste tot in salon. Spre surprinderea ei nici
> un angajat nu s-a mai imbolnavit. Treaba functioneaza! (si
> nu, nu fac afaceri cu ceapa)
>
> Morala povestii este: cumparati cateva cepe si
> puneti-le in boluri in fiecare camera din casa. Daca lucrati
> la birou, puneti unu sub birou sau undeva pe un raft.
> Incercati si veti vedea. Noi am facut asta anul trecut si
> nimeni din casa nu s-a imbolnavit de gripa. Daca va ajuta pe
> voi si pe cei dragi sa nu va imbolnaviti, cu atat mai bine.
> Daca totusi faceti gripa, va fi o forma usoara. Oricum... ce
> aveti de pierdut? Doar cateva cepe!!!!
>
> Acum.... mai exista si un PS la aceasta poveste, trimis
> de o prietena din Oregon care de obicei imi trimite
> contributii la articolele pe tema sanatatii. Ea mi-a
> povestit urmatoarea experienta despre ceapa:
>
> "Eu nu stiam despre povestea cu fermierul.... dar
> stiu ca eu personal am facut pneumonie si am fost foarte
> bolnava. Am citit un articol care spunea sa tai o ceapa la
> ambele capete, sa pui unul din capete intr-o furculita si sa
> pui capatul infipt in furculita intr-un borcan gol... iar
> apoi sa pui borcanul langa patul pacientului peste noapte.
> Se spunea ca ceapa se innegreste peste noapte din cauza
> germenilor... si chiar asa s-a intamplat.. Dimineata ceapa
> era un dezastru dar eu deja ma simteam mai bine.
>
> Altceva ce am citit intr-un articol a fost ca atat
> ceapa cat si usturoiul distribuite prin camera au salvat pe
> multi de la ciuma neagra. Ele au multe proprietati
> antibacteriale si antiseptice."
>
> Si acum inca o nota
>
> CEPELE ABANDONATE DEVIN OTRAVITOARE
>
> Am folosit o ceapa care fusese lasata in frigider.
> Uneori nu folosesc o ceapa intreaga odata, ci pastrez
> cealalta jumatate pentru mai tarziu.
>
> Dupa ce am citit aceasta informatie mi-am schimbat
> parerea... si pe viitor voi cumpara cepe mai mici.
>
> Am avut privilegiul sa vizitez Mullins Food Products,
> divizia de fabricare a maionezei. Mullins este mare si este
> detinuta de 11 frati si surori din familia Mullins.. Prietena
> mea Jeanne este CEO acolo.
>
> A venit vorba despre intoxicatii alimentare si am
> dorit sa le impartasesc ceea ce am aflat de la un
> chimist..
>
> Tipul care ne-a condus in turul fabricii se numea Ed
> si era unul dintre frati. Ed este un expert in chimie si
> este implica in dezvoltarea formulei sosului. El a dezvoltat
> formula sosului si pt McDonald's
>
> Deci retineti ca Ed este un magician al chimiei
> alimentare. In timpul vizitei cineva a intrebat daca chiar
> trebuie sa ne facem griji cu privire la maioneza. Oamenii
> intotdeauna sunt ingrijorati ca maioneza se va strica.
> Raspunsul lui Ed va va surprinde. El a spus ca toata
> maioneza produsa comercial este sigura.
>
> "Nici macar nu trebuie pusa la frigider. Nu face
> nici un rau sa fie pusa, dar nu e neaparat necesar". El
> a explicat ca pH-ul maionezei este stabilit la o valoare la
> care bacteriile nu pot supravietui in mediul inconjurator.
> El a vorbit despre picnicul esential, cu bolul de salata de
> cartofi pe masa si cum toata lumea da vina pe maioneza cand
> cuiva ii este rau.
> Ed spune ca atunci cand este raportata intoxicatia
> alimentara, primul lucru pe care il cerceteaza autoritatile
> este cand a mancat bolnavul ultima oara CEAPA si de unde au
> venit aceste cepe (din salata de cartofi?) Ed spune ca nu
> maioneza (atata timp cat nu e facuta in casa) este cea care
> se strica la aer. Cel mai probabil este ceapa iar daca nu
> ceapa, atunci CARTOFII.
>
> El a explicat ca ceapa este o mare piata de desfacere
> pentru bacterii, in special ceapa negatita.. Nu ar trebui
> niciodata sa pastrezi o bucata de ceapa taiata. Nu este
> sigura nici daca o pui intr-o punga etansa si o bagi la
> frigider.
>
> Se contamineaza deja suficient doar prin faptul ca e
> taiata si sta la aer putina vreme, si poate deveni
> periculoasa pentru cine o ingereaza (asa ca, atentie sporita
> la ceapa care va este pusa in hotdog la meciurile de
> baseball!)
>
> Ed spune ca daca iei partea de ceapa lasata si o
> gatesti nebuneste s-ar putea sa fii in regula.... dar daca
> tai ceapa lasata ca sa o pui in sandwich iti cauti
> problemele cu lumanarea. Atat ceapa cat si cartofii fierti
> dintr-o salata de cartofi vor atrage si favoriza inmultirea
> bacteriilor mult mai repede decat orice maioneza preparata
> comercial.
> Deci, cum suna asta ca noutate? Luati-o cum vreti. Eu
> (autorul) am de gand sa fiu foarte atent la ceapa de acum
> incolo. Din mai multe motive acord credubilitate unui
> chimist si unei companii care produce milioane de tone de
> maioneza pe an.
>
> De asemenea, CAINII NU TREBUIE SA MANANCE NICIODATA
> CEAPA. Stomacul lor nu o poate metaboliza.
>
> Deci, nu uitati ca este periculos sa tai o ceapa si sa
> o folosesti pentru gatit a doua zi.Devine otravitoare intr-o
> singura noapte si creeaza bacterii toxice care pot provoca
> infectii la stomac din cauza excesului de secretie de bila
> si chiar intoxicatii alimentare.
N.A.
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one